28 Jun 2009

Assalamualaikum kawan-kawan semua.. Esok sudah Isnin.. Cepat masa berlalu.. Esok aku akan pulang ke Ipoh semula.. Bosannya memandu seorang.. Hurrmm.. Ok laa.. Entry pendek kali ini.. Cikgu Fadhlah kata dia pening kepala.. Hahaha..


Entry biasa-biasa saja.. Heehee.. Siapa ingat lagi cerita Meteor Garden versi Taiwan? Aku rasa cerita ni popular 7 atau 8 tahun lepas rasanya.. Masa cerita ni tengah hot dan popular, aku tak tengok pun.. Haha.. Aku just tumpang dengar je kawan-kawan cerita tentang kehenseman dan kemachoan geng F4 especially Dao Ming Shi.. Lately bila cerita ini dibuat remake dalam versi Jepun dan Korea baru aku tergedik-gedik nak tengok versi Taiwan.. Haha.. Sadis kan? Aku bukan nak cerita pasal drama ni, tapi pasal lagu tema di awal cerita Meteor Garden ni..



Lagu yang Saiful Malaysian Idol nyanyi tu.. Tapi itu dalam versi bahasa Malaysia.. Maksudnya banyak yang dah diubah.. Feel lagu ni yang sebenar-benarnya pun dah takde.. Huhu.. Tajuknya Qing Fei De Yi.. Aku suka lagu ni sebab it fits the frame.. Kene dengan jalan cerita hidupku.. Jadinya,entry kali ini aku just nak share bits and pieces lagu ni.. Korus je la ek.. Heehee..




只怕我自己会爱上你 不敢让自己靠的太近



怕我没什么能够给你 爱你也需要很大的勇气




I'm just afraid I will fall in love with you

Dare not let myself come too close to you

I fear not having something to offer you

Loving you may require a lot of courage too



只怕我自己会爱上你 也许有天会情不自禁

想念只让自己苦了自己 爱上你是我情非得已

爱上你是我情非得已



I'm just afraid I will fall in love with you

Maybe one day I won't control it anymore

Thinking just makes one suffer

I just can't help falling in love with you





Okey.. Pendek kan entry kali ni? Tak pening kepala kan? Hahaha.. Till next entry.. Enjoy the lyric.. Assalamualaikum..





FOOT NOTE: Ramai yang blur dengan entry lepas.. Haha.. Nanona dan Encik SBH membuat kalian blur? Sesiapa yang berjaya memahami entry itu.. Tahniah.. Sesungguhnya anda memang memahami diriku ini..



7 Comments Here

dou ming shi..haha..fanatic tgok cite tu mase dulu2 tau..hehe

REPLY

Illi.. Dau Ming Shi macho kan??? Satu skolaa dulu sume cite psal depa2 ni.. Skunk Hana Yori Dango dengan Boys Over Flowers plak.. Huhu.. =)

REPLY

aishhhh sempat jgak die nak khatam kan all 3 versions f4 tue..... dasat.... hahaha
tp, saya pon suke jgak laa lirik yg akak bg tue..ahakz!

REPLY

wahhhh..sweet pon minat gile kat dowank nieyh..encem gile..hehehe..

REPLY

Misz ACCA.. Haha.. Tak abes khatam lagi pon dik.. Korea pny jek lagi tinggal.. Heehee.. Suke gak ke? Best kan? Ekeke.. =p




Sweet.. Hensem banget kan.. Tapi.. Giler ke? Heehee.. =p

REPLY

minat meng daw n wu chun aje.
lalala~
=p

REPLY

Wu chun??? Hoho.. Tu cite lain da tu dik.. Wakaka.. =p

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes