Wishlist 2011: Blogger Perempuan Blogger Lelaki | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Wishlist 2011: Blogger Perempuan Blogger Lelaki

41 comments
Assalamualaikum.. Salam 1 Januari 2011 buat semua.. Macam mana dengan hari pertama di tahun baru? Hoh!! Bagi aku, aku rasakan sama saja macam hujung-hujung minggu yang biasa.. Saat-saat berlepak dan bermalasan di atas tilam sambil belek buku belek facebook belek blog.. Masyuk!! =p

Masih lagi bercerita perihal 2010.. Sepanjang tahun 2010, aku berkesempatan untuk ketemu dengan 14 orang blogger.. Siapakah mereka?

1) Jard The Great - macam diri dia yang kita kenal dalam blog.. Heee..

2) Dihati Sara - sweet saja orangnya..

3) Joegrimjow - Haha.. Banyak cakap ini orang.. Tak reti duduk diam.. =p

4) Amieynna - Blogger pertama aku jumpa.. Itu pun sebab aku ada exam di UM..

5) Boy - Lawak!! Sebab dia macam blur-blur.. Orang Sabah bah..

6) Rhapsody Lin - Adik angkat aku.. Jumpa masa bercuti di Kedah..

7) Bro Framestone & Cik Atie - Senang cerita depa memang secocok.. Heee..

8) Azrul Hisham - Okay.. Bro Azrul pemalu.. Tak cakap banyak pun dengan dia..

9) Syahirul.Com - Dia ini memang lawak dan banyak cakap macam Joe..

10) Ariff Shah - Pendiam saja.. Cuma riuh bila dengan orang yang dia rapat..

11) Een & AyongQiela - Een comel dan lawak.. Ayong tak sempat kenal mesra..

12) Zafril - Haha.. Aku jumpa dalam kereta, tegur dari dalam kereta masing-masing.. Dekat Cameron Highland..


Aku jarang bercerita perihal blogger-blogger lain kan.. It's just once in a while.. Dan untuk tahun 2011.. Aku ada wishlist untuk ketemu dengan blogger-blogger di bawah ini.. Kalau ikut hati dan keinginan, nak jumpa semua yang ada dalam dunia blog.. Jika diizinkanNYA.. Heee.. Tapi mereka-mereka ini, wajib ketemu denganku di tahun 2011 ini.. =p


Adik yang belajar di negara Egypt nun, sama cabang dan sama bidang denganku.. Dengar kata nak balik kan? Sila jumpa akak ya.. Hik hik.. =)



Sama nama tapi ayah tak sama.. Hee.. Nak jumpa dengan dia sebab dengar khabarnya kami berdua ni macam sama dan serupa.. Eh eh.. Bukan fizikal dan luaran.. Tapi mental dan dalaman.. Haa??? Bagaimanakah???



Okay.. Yang ini nak merajuk.. Janji nak jumpa bulan 8 tahun lepas kan.. Tapi dia dah pulang ke Kelantan.. Tak sempat.. Haishoo.. Tahun ini kena jumpa okey dear.. Nak bear lagi.. Weeee..



Mereka bertiga semuanya ada berdekatan Ipoh.. Senang sangat nak jumpa tapi tak pernah berkesempatan nak jumpa.. Belum ada jodoh barangkali.. Tahun ini kena jumpa sebab barangkali tahun akhir aku di Ipoh.. Sob sob..



Kak Ieda yang cantik.. Suka tengok muka dia.. Heehee.. Nak jumpa dengan Kak Ieda menuntut ilmu kurus.. Erk!! Herbalife? Mana tahu boleh dapat disekaunnn kan.. Kan kan? Ekeke.. =p



Nak sangat jumpa Nyah ni.. Kami sama-sama adalah penggila dan peroyan drama Korea sejati.. Haha.. Boleh tukar-tukar cerita dengan Nyah kalau jumpa dia.. Nyah ni seorang Fashionista..



Lama sangat dah kenal dengan dia.. Setahun lebih? Nak dekat dua tahun? Tapi jumpa pun tak pernah.. Macam mana kes tu? Haha.. Geng-geng tak tidur malam minum teh makan goreng pisang.. Haha..



Adik angkat seorang lagi.. Umar.. Ada dua saja adik angkat.. Seorang dah jumpa.. Yang ini belum lagi.. Nak karok dengan dia sebab suara dia macam Akim.. Nak ambik gambar dengan dia sebab muka dia macam Khairul Fahmi Che Mat.. Eh.. Ye ke? Ekeke..



Wah.. Nama blog dia kompas berlegar dan sibuk.. Unik.. Heehee.. Blogger yang baru aku kenal.. Nak jumpa sebab dia kata nak gathering di Ipoh.. Orang Parit rupanya.. Kan SJ kan? Heee.. =)



Walaupun nick dia Wachak, tapi aku panggil Pakwe.. Special tak? Kan kan?Haha.. Gedik sungguh.. Haip!! Jangan gosip-gosip ya.. Nanti "Makwe" dia marah okey.. Makwe sebenarlah dan bukan makwe yang menyemak dalam blog dia tu.. Wakaka..


Teman sepermainan dan bertepuk tampar sejak zaman buka blog.. Bukan sejak kecil ya.. Wakaka.. Aku suka gila nyakat dia ni.. Baik budaknya.. Sesuai dijadikan calon suami.. Keh keh keh.. Ini pun geng-geng dulu yang tak tidur malam, layan pantun, layan seni.. Haha.. =p



Ohh.. Cikgu fofuler.. Cikgu yang rajin mengomen blog.. Budak Lelaki Sebelah Pintu yang dikenali ramai.. Peewwiitt!! Nak juga jumpa, betul ke Zami ni pemalu.. Ekeke..



Nak jumpa dengan dia.. Nak rasa juga macam mana sesi berdiskusi dengan Doktor Chenta versi lelaki.. Pakar hubungan yang not bad juga dia ini.. Heehee.. Seorang yang "direct"..



Hahahaha.. Dalam wishlist, dia ni jatuh dalam kategori wajib tahap terpaling wajib.. Nak juga tengok, betul ke dalam mulut dia ada emas eh.. Lalala.. =p


* * * * * * * * * *

Haaa.. Korang semua mesti ada wishlist untuk tahun 2011 kan? Nak buat itu nak buat ini.. Harap-harap apa yang kalian semua impikan tercapai di tahun yang baru ini.. Chaiyok semua.. Akhir kata, jagalah ikatan kemesraan dan ukhwah sesama blogger.. Jangan gegado okey.. Saling sayang menyayangi.. Mana tahu ada jodoh korang-korang semua di sini, sangkut dengan cinta dalam dunia maya.. Keh keh keh.. Till here.. Assalamualaikum.. Have a great weekend.. =)

41 Comments Here:

hazlin berkata...

kena janji ni.. bila bila bila?
nak sangat jumpa...
bila ek
kat ipoh sampai bila?

hysman berkata...

org selatan nk ke utara..
jauh naaaa.....
ape kate kite jumpe di planet zargus...
huhuh
bapak cik hana takmo jumper?
ahaks

Faaein Himura berkata...

wah.. semoga dapat jumpe dgn mereka semua.. wish list yang best di tahun 2011.. =]

Nur Aainaa Khairunnisa berkata...

saya tersenarai gak ek..a'ah thn ni dah dua tahun kenal...tapi masih tak berkesempatan jumpa....yeah!!! kita geng goreng pisang seawal pagi..ehehehe...=)

*ader rezeki insyaAllah bertemu jua nanti....=)

FarhanaDr berkata...

@hazlin Nak makan masakan Kak Lin ngan Kak Nurul.. Heehee.. InsyaAllah kalau lulus final ni.. Sampai bulan 4.. :)

FarhanaDr berkata...

@hysman Haha.. Hello.. Kita ni orang selatan juga eh.. Jangan diluper itu.. Kampung kita pon nak dekat dekat jek pon.. :p

Bapak kata mau jumper sila sediakan manok barang 10 ekor 20 ekor.. Keh keh keh..

FarhanaDr berkata...

@Faaein Himura Heeee.. Mudah-mudahan.. Kamu juge.. Ade jodoh, boleh ketemu.. :)

FarhanaDr berkata...

@Nur Aainaa Khairunnisa Mesti laa tersenarai.. Wajib tu.. Heee.. :)

Tu laa.. Orang yg mintak goreng pisang je selalu sibuk.. Kalah PM.. Huhu..

InsyaAllah.. :)

NichKhun berkata...

comel2 la dorang punye header blog.. uwaaaaa jeles meh !! uwaaaa nak jugek !!!!

ieda berkata...

adehh malu hehehe
boleh nak jumpe .. no hal kena janji dulu lah kan .. akak pun memang nak sgt2 kalau boleh jumpe blogger2 nie ..
akak tidak lah fofular punn dikk setakat manusia biasa ..
diskaun HL ?? heheh no hal punyer :)

love uu dikk :))

pak we berkata...

suke ayat last tu. kalau dah jumpa tu ada lah jodoh erk ... aiyai yai yai !! keh33

~ selamat tahun baru 2011.







~ Kadang2 kita yg bergurau senda x der rasa apa2 tapi org lain yg sakit hati. kenapa erk ??

FarhanaDr berkata...

@NichKhun Kan??? Saye pon jeles gak.. Aiyooo.. :p

FarhanaDr berkata...

@iedaAkak kat sebelah pantai timur sana kan.. Heehee.. Boleh.. Ade jodoh, jumpa gak kita.. :)

Love u too kak.. ;)

~aku boy~ berkata...

nasib kita dah jumpa sebelum aku balik sabah ni.. kalu tak, susah ar jmp..kena wat gathering kat sabah la ekk... hahaha

oh...aku blur blur rupanya...
yea kowt! hahahaha

adrinaqamarina berkata...

rina pon baru tengah plan nak buat entry cam ne. haha. tunggu~~~

rina pon teringin nak jumpe akak jugak laa. bila la ye~~~

:)

FarhanaDr berkata...

@pak we Hahahaha.. Kan??? Amboiiii.. Terbalik.. Ade jodoh jumpe laa.. Bukan jumpe tu ade jodoh.. Eh.. Ke macam mane? Konpius jap.. Haha.. :p

Alamak.. Itu kene tanye orang-orang la camtu.. Kita tanya apa kata survey.. Hee..

Selamat tahun baru pakwe.. :)

FarhanaDr berkata...

@~aku boy~ Kan.. Naseb dah jumpe.. Kalau tak aku kene menyelam pi sabah gitu.. Haha.. :p

Haah.. Ko kan macam suke buat muka blur jer.. :p

FarhanaDr berkata...

@adrinaqamarina Haha.. Tunggu!! Yang penting rina kene balik Malaysia terchenta dulu laa.. Heehee.. :)

molmolla berkata...

taknak jumpa kita kee? aaaaaaaaa... T___T

farhana berkata...

Dr...i terharu ni.....
Memang teringin sgt nak jumpa dgn dr...
Eh eh, persamaan dari segi mental dn dalaman? Cane tu? hehehe

Kena rancang date nih <3

mr.syazwan berkata...

SAYA TAK TERSENARAI!

ok fine

.alie. berkata...

fashionista tu yang tak tahan tu..
sakit perot nyah gelak guling2 tau.

insyaallah,ada rezeki kita jumpa ae

=)

FarhanaDr berkata...

@molmolla Eh eh Achu.. Jangan laa nanges.. Huuu.. Mesti laa nak jumpe.. Kalau boleh nak jumpe semuanya.. Heehee.. :)

FarhanaDr berkata...

@farhana Errr.. Tu laa saye pon keliru macam mana dan bagaimana.. Ekeke.. :p

FarhanaDr berkata...

@mr.syazwan Arrrr.. Kanda.. Marah ke? :p

FarhanaDr berkata...

@.alie. Betol ape kan nyahhhh.. Hehe.. InsyaAllah.. :)

Adziim berkata...

aaaa..direct la baguskan?

Kuwe berkata...

brader kuwe penyombong orangnya. kehkeh. belum mana mana blogger lagi buat suai kenal dan minggu haluan siswa dengan dia.

Liza berkata...

liza nie malu skit nak dtg gathering, pasal terasa tua compared to other bloggers.....

..hizamirahim.. berkata...

alhamdulillah.
ada jugak orang nak jumpa zami ye.
hehe.
eh.
doktor kan da tengok video besday kat fesbuk tu?
tapi sekarang zami dah okay sikit.
dah terkawal dah malu2 tu.
XD

FarhanaDr berkata...

@Adziim Aaaa.. Ye ye.. Betul laa.. Direct tu bagus.. ;)

FarhanaDr berkata...

@KuweHaha.. Brader Kuwe garang sangat.. Aura misteri satu dua tiga macam.. Jadi ramai blogger ada takut sikit mau suai kenal.. Keh keh keh.. :p

FarhanaDr berkata...

@LizaAlah sis.. Umur tak menjadi hal punyer.. Heehee.. :)

FarhanaDr berkata...

@..hizamirahim.. Hah.. Tu laa.. Zami jek sibuk sekarang ke sana ke mari.. :p

Wah.. Dah terkawal tu.. Canggih perkataan yg digunakan.. Heehee.. ;)

Faaein Himura berkata...

inshaAllah.. teringin juga nak jumpe doktor farhana ni..

untung2 leh dapat rawatan percuma.. hehehe.. =]

Alexandriana Alia berkata...

sweet ke saya nih. masam-masam sikit kowt. bahahhaah!

ermm. rasanya cukuplah ketemu blogger2 sebelum ini. saya dah pencen bergathering. jumpa personal bleh la. hahaha.

thanks tuk entry ni. ai tak sweet mana pun. masam2 sket. hhehe

♥CIK SHA♥ berkata...

dgn saye doc hana taknak jumpe ke??huuuuuuuuuu..sedih..T_T

~CiK TiNieY~ berkata...

jom jumpa!;)

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

heheheh. love u fana :) nnt aii bawak u jumpe dgn budi =P

penaberkala berkata...

sedih tak tersenarai,haha

Amieynna Amin berkata...

blogger pertama yang kamu jumpa..
hehehe...
banyak cerita kite kan..
hehe

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.