Tumpang Gembira Kisah Cinta Orang | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Tumpang Gembira Kisah Cinta Orang

14 comments
Assalamualaikum.. Salam Isnin yang penuh keceriaan.. Akhirnya tiba saat dan ketika meraikan kisah cinta penuh ranjau dan duri antara sang jejaka yang berpenyakit Claustrophobia dengan seorang gadis kasar yang bekerja sebagai stuntwoman.. Haih.. Tumpang gembira dengan kisah cinta orang lain.. Kisah yang macam fairytale, ada happy ending, si lelaki mengahwini gadis yang dia yakin untuk jadi isteri dia dan ibu pada anak-anak dia.. Siapa yang boleh kata cinta itu tak indah? Haha..

Petang tadi selesai semuanya.. Episod ke-20 jadi tontonan dalam senyuman yang tak pernah lekang.. Terasa macam berada dalam dunia mereka.. Terasa bahagia meraikan kisah cinta dua insan.. Haishoo.. Orang kata perempuan suka terbawa-bawa dengan apa yang ditontonnya, tambah lagi drama Korea yang bergenre romantik.. Teringat aku pada satu komen sahabat lelaki yang aku kenal di FanPage Drama Korea Secret Garden, bila mana aku kata lelaki suka kritik perempuan yang tengok drama Korea..

"I used to be that type of guy.. But now, I've learn to appreciate Korean drama.. For me those who loves Korean dramas are the one with soul.. It definitely teach me about life.. And I am proud to say that I'm a guy who watch korean drama and now I am deeply in love with Secret Garden.." Aku suka kata-kata dia.. Oh.. Nama dia Farhan Rosli.. Heehee.. Haa.. See.. We never watched it for nothing or just for wasting our precious times.. Okay? Ngee.. =p

Thanx to Secret Garden FanPage sebab aku dapat kenal ramai kawan-kawan dari luar negara sanun.. Boleh belajar speaking English.. Heehee.. =)

Seriously, aku happy sangat hari ini.. Euphoric mood.. Daripada skala 10, tahap kegembiraan aku adalah 10.. Seronok dapat tumpang gembira kisah cinta orang.. Ekeke.. Nanti-nanti tumpang gembira kisah cinta sendiri pula.. Weeee.. =)

Assalamualaikum semua..





P/S: Bagi sesiapa yang berminat nak tahu serba sedikit tentang drama Korea Secret Garden ini dan usha scene dari drama tersebut, boleh ke link di bawah.. Aku tak nak recommend orang tonton, biarlah minat nak menonton datang dari keinginan sendiri.. Takut nanti tak kena dengan selera anda-anda.. Aku cuma boleh cakap, bagi diri aku, drama Secret Garden adalah yang terbaik.. Terbaik antara semua drama Korea yang aku pernah tonton.. Heehee.. =)



Hyun Bin Versus Anuar Zain: That Man Versus Lelaki Ini (entry English yang cincai bocai grammarnya.. Maaf..)

Oh.. Ada juga orang yang naik satu bot dengan aku.. Cuba tengok sini.. Haha..



Eh eh.. Ada juga blogger lelaki yang suka tengok drama Korea okay.. Kikiki.. Contoh macam..




FOOT NOTE: Hari ini juga adalah hari paling malu.. Ahh!! Malu gila dengan orang itu.. Nasib tak nampak tak jumpa, kalau tak mana entah nak sorok muka.. Apa pun, dah berjaya buat bodoh dan buat selamba, maintain cool.. Pesan pada diri sendiri, "Haa.. Beranilah tulis lagi.." (_ _!) Duhh..

14 Comments Here:

cikpepel berkata...

suke jge tgk citer korea..tp lately kurg berkesempatan... biasakla kan...cikgu2 keje awal tahun....kene usaha gigih sket..

farhana berkata...

U....................u membuatkan hati i meronta2 nak tengok cerita tu.
Lagi2 genre romantik ni..suka bangat! =)

Pstttt..siapakah orang itu dr? Meh bisik sikit..hehe

wachak berkata...

patut ler tersedak masa dinner tadi. ada yg menyebut rupanyer ...

~ capati ada sekeping lagi ni. nak x ??

Liza berkata...

sana sini pasal criter korea, mcm tringin nak tgk...and it's good practice for us to be happy when others are happy

NichKhun berkata...

beshnye.. nanti esok2 ley dengar citer cinta awak pulak .. hahaha

mr.syazwan berkata...

nak kongsi gak citera cinta boleh??

agagaaga

sama hari ini hair bahagia wan gak

ngeeeeee

♥CIK SHA♥ berkata...

wahhhhhhhhhh..saye pun suke jugak layan cite korea mcm doc..kadang2 bile tengok feel tu macam kite ada dalam lakonan tu je..hehe..

.alie. berkata...

dah sihat ae?
tu y boleh khatam dah tu..

heeee


tunggu joowonie hari ni..
T_T

apa kita nak buat tanpa SG?
T_T

ch!natsu berkata...

'those who loves Korean dramas are the one with soul..'
totally agree..!
oh im always in love with korean dramas.. n japanese oso.. huhu~

::FAIZ FARISH:: berkata...

kekadang, aku layan jugak cerita Korea ni... hahah

ieda berkata...

akak dah jarang sgt tgk .. tgk tv pun dah jarang skrg nie huhuh
nak2 cite lomantik nie .. masa kat umah duk sebuk ngan revision anak2 nyer hwork huhuhhu

akira sendoh berkata...

cerita korean plg akira suka tgk..full house and winter sonata(siap kumpul uit beli cd tu..dlu nyer hal la..hehe..)hee..

molmolla berkata...

secret garden dah habis :)
sekarang kita sibuk follow cerita my princess. kamu jangan lupa tengok tau. skrg baru ep4. kelakar sangat cerita tu :DD

black_mel berkata...

eh..ada nama black mel di sini..huhu...malu..haha..tq2..

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.