20 Apr 2009

Assalamualaikum semua.. Sudah hampir 4 jam aku menjejakkan kaki ke bandar Ipoh.. Pulang untuk memulakan posting baru.. Cutiku sudah habis.. Sedih aku memikirkannya.. Tapi bila diingatkan yang aku ada kalian semua menemani di sisi, aku jadi lupa pada kesedihan aku.. Heehee.. Post kali ini, aku ingin share dengan kalian, 5 things that I wanted to achieve when I reach the age of 24.








Pertama sekali, apabila umur aku mencecah 24, aku berdoa agar aku dapat graduate dengan cemerlang dalam bidang yang aku ceburi ini.. Kalian semua, doakan aku ye.. Jadi Farhana, jangan malas-malas.. Baca buku cepat.. Heehee.. =p








Keduanya, aku sangat mengharapkan yang aku dapat merealisasikan impian aku untuk kurus.. Haha.. Dah lama dah hasrat ini, tetapi nafsu makan yang sentiasa naik turun menyukarkan misi aku ini.. (alasan aje tue) Siapa-siapa yang ada tips untuk aku, jom la share.. Aku terima dengan hati, tangan, pintu terbuka.. Heehee.. =p








Ketiganya pula, aku ingin di kala aku mencecah 24 tahun, aku sudah menemukan cinta sejati aku.. Teman lelaki yang sekaligus akan menjadi suamiku.. (cewah.. tinggi harapan aku..) Ciri-cirinya? Hmm.. Aku tidak mahu berkahwin dengan doktor.. Itu yang aku pasti.. Aku inginkan lelaki yang.. Hmm.. Entahlah.. Yang penting, yang sayangkan aku.. =)








Keempat ini lebih kepada keinginan jangka masa panjang.. Haha.. Aku inginkan sebuah famili bahagia.. Punya suami tercinta, anak-anak seramai mungkin.. Heehee.. Juga hidup gembira bersama abah dan emak yang aku sayang sangat-sangat.. =)








Last but not least, yang penting sekali, time umur aku 24, aku ingin sihat dan happy selalu.. Kalau tak happy, tak sihat, macam mana aku nak capai keinginan yang lain-lain itu.. Betul tidak kawan-kawanku? Hehe..


Ok readers, sampai sini sahaja untuk post kali ini, till then.. Tata titi tutu.. Farhana sayang semua.. =)




9 Comments Here

banyaknye harapan dia...hehe

*kalau kurus tp xsihat pun xguna jugak kan?..xpe hana..pal tau hana mesti boleh kan..

*mg dapat grad on time..xmcm pal..lalala

REPLY

Ok pal.. Kalu pal yakin, hana akan seribu kali ganda yakin.. Heehee..

Alah.. X dpt grad on time, yg pnting grad kan.. =)

REPLY

saye yakin awak akan berjaya...

REPLY

Terima kaseh faizul.. Chaiyok2..

REPLY

moga tercapai... yg nak kurus tu kena bnyak korban.. makan.makan.makan..
no pain no gain.. ahakzz.. gud luck!!!

REPLY

Far, ko nak kurus ke?? ko kurus jgn kurus mcm aku dah leh, kurus sgt pun x best...seyes..aku ngah usaha nak naik kan berat badan.. any suggestion doc??

well, salah satu tip klu ko nak kurus kan2, ko tgk makanan tu mcm xbest jew...eee..xselera lah..mesti ko xmkn mknn tu...hehe.. (bleh pakai ke??)

REPLY

awak mesti blh lakukan..
kurangkan sikit makan mlm tau...

REPLY

gud luck!!
moga2 dapat ape yg dhajati..

REPLY

Anonymous.. U're rite.. No pain no gain.. Thanx yeah.. =)

Dudu.. Ape daa ko bg cdgn tu kat aku.. Kalo da tgk sume bnda brselera.. Haha.. =p

Saifol.. Mmg skrg tak mkn mlm.. Mkn kul 6 je.. Heehee.. =)

Azuan.. Thanx a lot.. Mudah-mudahan.. Amin.. =)

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes