Padan Muka | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Padan Muka

7 comments

When Somebody Loved Me, Everything Was Beautiful..
Every Hour We Spent Together, Lives Within My Heart..

Assalamualaikum.. Tengahari semua.. Hari yang tak berapa nak terik tapi bahang dan panas masih terasa.. Tengahari begini, makan roti Toastem saja.. Tak ada selera nak cari nasi, nak cari makan itu makan ini.. Today, I feel like I am a bad girl.. Very bad..


Aku jenis yang senang rapat, cepat mesra dengan orang.. Tak kira jantina, tak kira usia, tak kira siapa-siapalah senang cerita.. Orang kata berkawan biar beribu, berkahwin biarlah satu.. Huhu..

Awal-awal pagi Ahad, aku dah jadi budak nakal dalam Facebook.. Tengok ada seorang rakan sedang mengalami mood yang "tak baik", ingatkan nak break the gloomy atmosphere surrounding this person, so I decided to make a joke, siapa tahu mood dia akan jadi baik dan suhu kemarahan dia akan berkurangan..



I was wrong.. Totally wrong.. Kadang-kadang, "charm" kita yang mampu buat orang senyum dan ketawa mungkin tak berguna dalam satu-satu situasi.. Hoh.. Buat lawak di waktu yang silap, jadi memang padan muka kalau kena marah ya Farhana.. Lama sangat dah rasanya tak kena marah dengan orang.. Huuu.. I mean, kena marah dengan mak, abah itu mungkin dah biasa.. Tapi dengan seorang sahabat, memang jarang atau mungkin tak pernah lagi rasa dimarahi..


To that one person.. If you read this, I am truly sorry.. Sorry for being an insensitive person at that "bad moment" of yours.. Maybe I am still not capable of being a good friend..

Jadinya, hari ini mood merundum macam jatuhnya saham dekat bursa saham.. Huhu.. Sambung belek buku.. Have a great day ahead peeps.. Take care.. Assalamualaikum..


FOOT NOTE: Ada seorang kartun doakan yang di sini senyum-senyum selalu.. Tapi macam mana eh awak.. Saya dah termenangis hari ini, bila someone told me to "Go Away".. Haha.. Budak nakal!! Patut pun kena marah.. Jangan buat lagi okay..


AWAK? Haha.. =p

7 Comments Here:

adrinaqamarina berkata...

baek, saya maafkan awak. hehe

tak pe akak, t dye dah oke, dye dah marah daa

ch!natsu berkata...

huhu sumtimes apa yg kita harapkan xmenjadi..

xpelah nnti sejukla tuh..
n dia akn tau yg farhana juz brgurau..
jgn sdey2 ye.. =)

asybedazzle berkata...

niat tu yang penting dr :)

FarhanaDr berkata...

@adrinaqamarina Hope so.. Orang tengah marah tak leh kacau.. :)

FarhanaDr berkata...

@ch!natsu Tu laa.. Tak semuanye jadi.. Well.. Hope thing goes well.. Thanx cik mimi.. :)

FarhanaDr berkata...

@asybedazzle Heeeee.. :)

the GirL berkata...

bagi dia link entry ni.. make sure dia baca... so that she'll know...
smile!!! =)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.