Merah Merah Manisnya Kelapa | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Merah Merah Manisnya Kelapa

22 comments


Assalamualaikum.. Heee.. Balik-balik rumah, menghadap air kelapa.. 5 cawan.. Wow!! My favourite.. Tapi sekarang, sakit satu badan, masuk angin.. Haih.. 5 cawan, tak adalah banyak sangat kot.. Kan?

Rehat dulu.. Tata.. Assalamualaikum..


KHASIAT AIR KELAPA??? Sebab dia berunsur sejuk, bagus untuk rawat demam.. Demam campak.. Dan penawar racun.. Kata orang tua-tua.. Ngee.. Plus.. Sekarang Melaka panas cuacanya.. =)


P/S: Merah sebab bubuh esen Ros, aku suka air kelapa warna merah.. Garang!!! =p

22 Comments Here:

.alie. berkata...

patot la nampak pelik..ish3!!

farhana berkata...

Saya pon skng tgh sakit dada n belakang..
nak makan pon xleh.. =(
Angin bnyk sgt kot..huuuu

Ehhh.xpnh minum air kelapa tarus esen ros..hehehe
nice one =)

Hizami Rahim berkata...

wah.
tak thau pulak air kelapa ada warna merah ?
wuuu...
tak pernah minum air kelapa warna merah tuuu.

eh.
melaka mmg panas.
pokok dah kurang !
XD

FarhanaDr berkata...

@.alie. Hahahaha.. Pelik ke yang oii?? Akak suke kaler dan rasa air kelapa macam ni.. Kampung akak yg memperkenalkan air kelapa kaler ni.. Rasenye tempat lain tak penah nampak dorang bubuh esen ros ni.. :)

FarhanaDr berkata...

@farhana Ohh.. Kira kembar laa kita ni.. Kikiki.. Haa.. Sama laa.. Angin bnyk rase badan macam kembung2 jek.. Sakit.. Huhu..

Sedap tau.. Cuba laa.. Letak sikit jek.. Jangan banyak sgt.. :)

FarhanaDr berkata...

@Hizami Rahim Haaa.. Ni peberet saye.. Kaler merah jek yg saye layang.. Hihi..

Bukan jek pokok kurang, malah traffic light pon rasanya macam makin banyak dan makin lama masa merahnya.. Huhu..

Cik Lizi berkata...

First time nampak org mnum air kelapa letak sirap, hehehe

Bestla panas, kat utara hujan tak berhenti.....;(

p/s: nanti akak bg address, xsabau dah ni...nasib baek akak dah habis exam jgk, thanks ya dik, sori menyusahkan! ;)

Tanpa Nama berkata...

emm ... menarik juga resepi orang melaka ni. air kelapa colour merah, semerah cinta yg membara ... keh33

air kelapa campur dengan perahan limau nipis pun sedap. makwe pernah cuba ??

♥CIK SHA♥ berkata...

pagi2 bukak blog doc..terliur tengok gambo air kelapa tu..yummyyyy!!macam sedap je..

bUdAk kEnTaNg berkata...

boleh ngubat demam??
ni mesti demam cinta kan..
hahahaa.....
tak pe syyhhhh keep it up..
klu rindu sgt jumpe trus jgn tahan2 nnt dah deman,dah kena minum ayak kelapa.. hehehe
:p

Adziim berkata...

Air kelapa ros...sedap?

ieda berkata...

uishh banyak tuu dik .. patutlah angin huhuhu

sedapp memang sedapp tapi x leh minum banyak tauuu :)

FarhanaDr berkata...

@Cik Lizi Sedap tau kak.. Heehee.. Tu laa, dengar berita macam makin teruk..

Heehee.. Okey2.. No probs.. Nanti saye dah anta saye bagi tau ye.. :)

FarhanaDr berkata...

@Anonymous Kah kah kah.. Ni resepi johor bukan melaka ye.. Orang johor ni memang merah membara cinta mereka.. Hahaha..

Ohhh.. Yang itu tak pernah cuba lak..Kat umah takde limau nipis laa pakwe, ade limau mandarin jek, nanti try perah.. Hahahahaha..

FarhanaDr berkata...

@♥CIK SHA♥ Yummy.. Memang sedap Cik Sha.. Heehee.. :)

FarhanaDr berkata...

@bUdAk kEnTaNg Ewahhhh.. Pandai laa hang ye man.. Hang yg demam cinta kata cheq plak.. Haish.. :p

Takpe2.. Syhhhh.. Kamu keep it up ye.. Ku tak kuasa nak merindu.. Auwww..

FarhanaDr berkata...

@Adziim Sedap.. Unik rasenye.. Hihi..

FarhanaDr berkata...

@iedaBanyak ke? Heee.. Mak saya pon slalu pesan, tak elok minum banyak3.. Tapi sedap sangat, tak perasan terminum banyak.. Haha.. :p

Ashiya Mizuki berkata...

1st tyme tengok air kelapa warna merah. tapi menarik per jugak walaupun pelik. pe rasa??..huhu. mahu try lah bila balik kg nanti.. =)

Kuwe berkata...

ehh. aku nak tanya. kenapa orang melaka suka taruk gula melaka dekat air kelapa?



tekak tak biasa ohh.

FarhanaDr berkata...

@Ashiya Mizuki Rasa dia.. Nyum nyum.. Sedapppp.. Cuba jangan tak cuba.. :)

FarhanaDr berkata...

@KuweHahahaha.. Tu kene tanye orang melaka.. Aku kan johor yang kaler air kelapanya warna merah.. Keh keh keh.. :p

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.