Inilah Aku Yang Memilih Kau Untukku | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Inilah Aku Yang Memilih Kau Untukku

12 comments
Assalamualaikum.. Dah nak tidur ke semua? Aku pun nak tidur dah.. Tapi sebelum lelapkan mata, nak share satu lagu yang ada dalam koleksi lagu-lagu cinta favourite aku.. Lagu ini jadi favourite kerana seseorang.. Lirik dia yang tersangat mencairkan hati kan??? Ahh.. Kenangan lama.. Bahagia dah rasanya dia.. =)

Siapa-siapa yang dah menonton drama Anugerah Skrin - Dalil Cinta lakonan Fahrin Ahmad dengan Sharifah Amani pasti tahu lagu ini..



Apa yang harus aku lakukan
Untuk membuat kau mencintaiku
Segala upaya tlah kulakukan untukmu

Apa yang harus aku temukan
Untuk membuat kau menyayangiku
Inilah aku yang memilih kau untukku

Karna aku mencintaimu
Dan hatiku hanya untukmu
Tak akan menyerah
Dan takkan berhenti mencintaimu

Ku berjuang dalam hidupku
Untuk selalu memilikimu
Seumur hidupku, setulus hatiku
Hanya untukmu

- UNTUK MENCINTAIMU ~ SEVENTEEN -


Dah dua kali aku tonton Dalil Cinta.. Kisah perkahwinan di usia muda.. Yang mana masing-masing ingin berkahwin tapi terlalu mentah dan masih tak memperlengkapkan diri dengan ilmu rumahtangga.. Akibatnya rumahtangga tunggang langgang.. Tak reti masak, tak reti kemas rumah, senang cerita pemalas nauzubillah mak aku bilang.. Uhuk uhuk..

Dan dua-dua kali aku tonton drama ini. dua-dua kali juga aku dah meroyan.. Ya.. Meroyan nak kahwin.. Ahhh.. Aku gatal!!!! *what to do, duduk menggaru sajalah Labu..*

Okey.. Daa semua.. Tata titi tutu.. Assalamualaikum.. =)


FOOT NOTE: Hey hey.. Kahwin bukan benda mudah ya Farhana.. Be prepared!!!


12 Comments Here:

.alie. berkata...

tiap kali tgk citer tu mesti rasa satu benda....

i x layak untuk menikah lagi.sila rehda
T_T

rhapsody LiN berkata...

tgk 2 kali gak! heeee~

meroyan tgk fahrin yg sweet giler :PP

♥CIK SHA♥ berkata...

tak sempat nk tengok ari tu..yg mule dulu tu pun tak tengok juge..nnt nk cri kat youtube la try tngok..heee..

sabar doc..nnt sampai le masanye tu..tungguuuuuuu..^_^

chah~ berkata...

aaa.. i luv dis song too..terasa gile ngan lirik lagu ni. aihh. baru je ter pk nk post lagu ni kt blog.. hunu..

FarhanaDr berkata...

@.alie. Haih.. Sila laa redha ye cik alie.. :p

FarhanaDr berkata...

@rhapsody LiN Comel kan?? Dah laa badan ketak-ketak.. Ngeee.. :p

FarhanaDr berkata...

@♥CIK SHA♥ Hahahahaha.. Gatal kan saye cik sha??? Kikiki.. :p

FarhanaDr berkata...

@chah~ Terase sampai ke dalam.. Dushum dushum ke dalam hati.. Haih.. (_ _!)

Amieynna Amin berkata...

tengok sekali yang first citer tu.. masih teringat lagi kite pun meroyan nak kawen gak.. so sweet..

nanti kamu kawen, jgn lupa jemput yer..

nursarah puteri biru berkata...

tak pernah tengok cerita tu. best ek. alahhaiiii

Adziim berkata...

Gelenya...haha~
Kerja blum lgi tu..kena cri laki yg snggup tngok bini dia kerja siang malam kt hospital tu.
:p

mr.syazwan berkata...

"Karna aku mencintaimu
Dan hatiku hanya untukmu"

ingat tu fahana...

tibebe je..
haha

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.