Tanya Sama Siapa??? Tentang Apa??? | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Tanya Sama Siapa??? Tentang Apa???

23 comments
Assalamualaikum dan salam malam Jumaat.. Yup.. Saya lagi.. Last entry.. Oh tidak tidak tidak.. Bukan mahu bersara.. Last entry menggunakan Windows Vista ku ini.. Malam ini mahu install Windows 7 pula.. Mahu beralih angin katanya.. Heehee..


Entry kali ini tiada apa-apa motif atau tujuan tertentu.. Entry apa-apa aje.. Teringat kata Penjenayah Merah Jambu,
"Sesuatu yang ditulis semua ada tujuan. Nak beritahu beli baju baru ke, nak beritahu genap sehari berkapel ke, semuanya ada sebab kan? So,bila nak baca blog orang memang otak kena open seopen opennya.Tak suka, just leave it. " Suka kata-kata dia.. Heehee.. =)


Hari ini aku teringat tentang sahabat G8 Smart.. G8 Smart yang aku tubuhkan.. Dulu ada 8, kini atas sebab yang kalau elak pun tak boleh nak dielakkan, makanya kini hanya tinggal 7. Rindu kalian.. Tunggu 24hb.. Kita jumpa semula di Ipoh merungkai segala rindu dendam yang kian lama terpendam.. Wah.. Gila setiasahabat namanya ni.. Hik hik.. Gambar di bawah ni saja aku tepek, sebab aku suka gambar ni.. Kenapa eh??? Sebab aku takde dalam ni.. Muahaha.. Tajuk dia pun best kan.. The Unknown Beautiful Ladies.. Heehee.. =)




Oh yep.. Gambar P. Ramlee dan Zaiton.. Siapa hebat cuba teka dari filem mana??? Haaa.. Suara siapa tadi.. Betul laa tu jawapannya.. Anakku Sazali.. Hadiahnya.. Meh sini.. Mmmuuuaahhhhhxxxxx.. Ciuman flying.. Kah kah kah.. Kenapa ada gambar P. Ramlee? Sebab aku nak tepek satu lirik lagu dalam filem ni.. Pada aku sangat best.. Sangat mendalam erti dia.. Bikin aku.. Senyum.. Mengelamun.. Jauh.. Teringat dia.. Tettttt.. Main jauh-jauh wahai fikiran.. Jangan ganggu aku dengan rasa-rasa ini.. Aku tak sanggup.. Ohhhhh.. (drama sesaje perempuan ni.. walaupun..)



TANYA SAMA HATI

P. Ramlee & Normadiah


Tanya sama hati

Apa asal sayang

Adakah tandanya nampak dipandang

Kumbang rayu bunga

Bulan dan bintangnya

Punya tanda-tanda hubungan mesra




Tanya sama hati

Pernahkah merindu

Ingat masa lena apa mimpimu

Masa berjauhan

Apa nan dikenang

Bila difahamkan itulah sayang




Jikalau tidak kerana sayang

Kuntuman kasih tak mungkin kembang

Andainya jemu mengganti rindu

Jambangan mesra tentulah layu



Aku pun tak sure sangat tajuknya.. Ada yang kata Tanya Sama Hati.. Ada pula yang kata Inilah Sayang.. Apa-apa pun, layannnnn.. =)



Lirik lagu ini bikin aku mengerti banyak rasa.. Sayang.. Kenang.. Rindu.. Lagu yang merangkumi semua essence CINTA.. Betul tak??? Lagu P. Ramlee memang best semuanya.. Lirik dia banyak yang terkandung maksud yang kalau kita selami dan hayati, kita akan fahami dan mengerti lalu tersemat di sanubari.. Sebab tu lagu-lagu P.Ramlee evergreen.. Siapa yang agak-agak tak setuju dengan aku tentang ini, sila berdiri.. Okey.. Sila duduk balik.. Saja mahu bagi korang exercise badan dan kaki.. Muahahaha.. =p



Alamak.. Cerita cinta lagi.. Cerita hati lagi.. Cerita perasaan lagi.. Hik hik hik.. Apa boleh buat, aku hanya wanita biasa yang hatinya penuh dengan rasa cinta yang tidak tahu mahu dicurahkannya ke mana lalu di ruangan ini saja tempat aku menzahirkan seluruh rasa yang ada.. Heehee.. Best tak ayat aku weh??? Heehee.. Sebab aku berguru dengan seseorang.. Dia memang gila jiwang.. Respect aku kat dia.. Kalau rasa-rasa mahu belajar ayat-ayat cinta, mahu belajar mencoret rasa dalam hati dan jiwa dengan ayat yang lebih puitis, sila berkunjung ke blog beliau di sini.. Heehee.. =p



Lagi satu hari je bulan pun dah nak puasa.. Sempena bulan Ramadhan yang bakal dijelmakan tak lama lagi di hadapan anda, daku ingin mengwish selamat berpuasa kepada semua pengunjung Cahaya Yang Riang Gembira.. Aik.. Tu nama blog aku tu.. Hik hik hik.. Puasa jangan sekadar puasa aje okey.. Isilah dengan perkara yang patut kita buat dan hindarilah dari perkara yang tak patut kita buat.. Kalian semua dah akil baligh kan, silalah faham apa perkara-perkara itu.. Yang tak akil baligh.. Sila calling calling aku, I can help you to explain evertything that you failed to undertand.. Heehee.. Oh ye.. Kamu.. Ye kamu.. Jangan tuding jari ke muka sendiri.. Memang kamu laa yang saya seru.. Huhu.. Jangan merokok okey.. Hik hik hik..


Okey.. Sampai di sini entry kali ini.. Jumpa lagi.. Mungkin di bulan puasa nanti.. Heehee.. Take care semua.. Jangan lupa kunci jam malam esok.. Sahur tu jangan tak bangun pulak.. Okey semua.. Tata titi tutu.. Assalamualaikum.. =)





FOOT NOTE: Berbuaka puasa dengan orang-orang yang tersayang satu kenikmatan kan.. Hurrmmmm.. Selamat berpuasa awak.. =)



23 Comments Here:

Amieynna Amin berkata...

nak gak berguru ngan org tu la..
tp rasa mcm kenal je org tu..
hehe..

hana..
selamat berpuasa..
maaf atas salah silap yer..
halalkan sgala galanya ye..

imHepPie berkata...

hyee..cam dilamun chenta je..asal suma chenta je sweettt..hik3..

nyway, slamat berpose n brtrwih walopon taw dah kompom x penuh nye hik3..

Mr.Homosapiensz berkata...

Selamat berpuasa...
(xleh nk pesan utk pose penuh..hehhe...)

pape pn hrp ramadan kali ni membawa 1001 rahmat dan kegembiraan...

joegrimjow berkata...

bersama dengan cara yg btol

Tukang cerita berkata...

Salam ramadhan tuk mu dik...
:)

~tak leh lelama ngadap lappy...akak demam!!! :(

oranglidi berkata...

wahaahah!!

wa memang minat sangat lagu tanya sama hati tu.. senang dihapal dan penuh dengan makna trsirat kan?

trimas kasus bebenor sudi datang blog wa.. hehe.. macamna lu tau utp ? hehe.. lu medik di mana?

teruterubuzu berkata...

selamat berpuasa..
erm..
agak suka jugak lagu tu..
heheh..
liriknya sungguh menyentuh hati..

teruterubuzu berkata...

erm..nice blog.

DilOt berkata...

chenta ni kadang2 sweet..kadang2 pahit nak mati...

tp tertelan gak...tertelan gak xpe..jangan tercekik..

selamat berpuasa untuk kamu...kalau penuh dilot bg flying kiss...hehe...

ada can penuh tak..hehe...

hysMan.. berkata...

Selamat Berpuasa utk kamu Hana WanAne..hehehee..

Tanya sama pokok apa sebab goyang,
nanti jawap pokok angin yg goncang.
ehee..

Kuwe berkata...

tettt!

slamat berpuasa lah.
G8 smart? brapa byk smart korang?gmbr tuh,mana satu ko.

kihkih cerita cinta?hati?nmpknya ko boleh ganti yusof haslam.

penjenayah merah jambu. berkata...

errr...AWAK tu siapa?
haaaaa,tengah bunga-bunga cinta ye?
btw,terharu bila farhana quoted balik comment sy tu..haha,sebakdada-sebakdada,ah,sudah,terikut berdrama skali pula.. :D

papepun,selamat berpuasa.
saya dah raya dulu,kih3 :P

Farhana berkata...

Minna.. Boleh jek nak brguru.. Silalah ke blog dia.. Muahahaha.. Knal kan??? sgt trkenal.. Ku tahu itu.. Haha.. =p

Selamat brpuasa juge ye minna.. =)

Farhana berkata...

Mimie.. Ye ke??? Dilamun chenta erk??? Adakah??? Ye kot.. Kah kah kah.. =p

Selamat brpuase juge ye mimie.. =)

Farhana berkata...

Mal.. Untuk kamu juge yee.. Maceyyyy bnyk.. Heehee.. =)

Farhana berkata...

Joe.. Apakah makna anda itu??? Ayat2 anda sering mnjadi tnda tny.. Heeheee.. =)

Farhana berkata...

Kak nurul.. Untuk akak juge.. Moga cpat sembuh.. =)

Farhana berkata...

Oranglidi.. Yup yup.. Mmg besy gile... Deep sungguh meaning dia kan.. Huhu.. Maceyyy jugak dtg singgah jenguk2 di sini.. =)

Farhana berkata...

Teruterubuzu.. Yup.. Btoi tu.. Mmg sodap didengar.. Huhu.. Maceyyy singgah sini yek.. =)

Farhana berkata...

Dilot.. Ya.. Sgt benar kata2 dilot itu.. Huhu.. Dilot.. Sila sediakan flying kiss itu ye.. Tapi tahun dpan.. sbb dah takde can daaa.. Muahahaha.. =p

Farhana berkata...

Hysman.. Maceyyy yerk.. Untuk kamu juge man WanAbe.. Heehee.. Sedap kamu nyanyi.. Tapi kat luar tu mcm ujan jek.. Ahakz.. =p

Farhana berkata...

Kuwe.. Slmt brpuasa ye.. Heehee.. Kami sume mmg smart.. Tolong jgn jeles.. Kah kah kah. Daku takde dlm gambar.. Tak pnah wujud pn.. Sbb tkut kamera tak mampu nak capture.. Hahaha..

Yusof haslam tu tok guru gue maaa.. Itu yg sama tu.. Hahaha.. =p

Farhana berkata...

Penjenayah merah jambu.. AWAK itu utk sesiapa saje.. Tidak kesah.. Heehee.. Alah.. Sebak ke??? Nah tisu.. Lap dada.. Kah kah kah.. =p

Slmt brpuasa.. Aik.. Dah raye dah??? Hairan bin pelik.. Hmmmm..

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.