Keputusan Exam Yang Dinanti.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Keputusan Exam Yang Dinanti..

24 comments
Assalamualaikum semua penghuni blogspot.. Aku sudah selamat sampai di Melaka yang tercinta.. Menemui keluarga yang sudah lebih sebulan tak ketemu.. Rindu.. Oh ya.. Hari ni Jumaat kan??? Ada sesiapa yang berdebar menunggu resultku? Heehee.. Pagi tadi aku berlegar-legar di Pejabat Dekan Fakulti Perubatan hampir sejam.. Notis yang tertampal.. Result akan keluar pada pukul 3.30 petang.. Berdebar.. Malas mahu tunggu, lalu aku pun terus drive pulang..


3.30 petang.. Seorang sahabat mesej.. Diikuti seorang lagi.. Dan lagi.. Semuanya mengucapkan TAHNIAH.. Aku seperti orang mamai.. Tidak mahu percaya dulu lantas ku tunggu seorang sahabat menelefon kolej.. Sah.. Aku LULUS peperiksaan akhir MBBS tahun 3.. Syukur Alhamdulillah.. Gembira tak terkata.. Tak mampu aku gambarkan perasaan aku ketika ini.. Sebab sudah dua tahun aku asyik sahaja menduduki kelas tambahan sebab kantoi.. Tahun ketiga tertanya suatu kejaiban telah berlaku padaku.. Syukur padamu Ya Allah..



Berita itu ku sampaikan pada emak dan abah.. Kelihatan mata emak bergenang dengan air mata.. Aku turut sebak.. Ialah.. Sudah dua tahun emak asyik melihat aku duduk kelas tambahan sebab tak pernah aku lepas terus.. Tapi kali ini.. Aku berjaya lepas terus dengan izin dan kehendakNYA.. Syukurku padaMu Ya Allah.. Aku janji aku akan berusaha lagi untuk final yearku nanti.. InsyaAllah..



Di kesempatan ini.. Aku nak ucap terima kasih.. Terutama pada kedua orang tua aku.. Terima kasih emak, abah.. Sebab tak putus-putus doakan anakmu ini.. Walaupun anakmu ini memang kaki main dan kaki enjoy.. Huhu.. Untuk lecturer-lecturer.. Thanx for all the knowledge.. Buat sahabat-sahabat tersayang, terima kasih juga.. Dan tak lupa, buat kawan-kawan blogger yang tak putus-putus bagi aku semangat bila aku down, nasihat aku, doakan aku.. Terima kasih yang tak terhingga.. Hanya Allah sahaja yang mampu membalasnya.. Thanx also kepada patient yang aku dapat untuk case aritu, thanx pakcik sebab banyak tolong saya, juga buat examiner aku, Prof Wan dan Datuk Subra.. Thanx semua.. =)


Buat sahabat-sahabat yang tidak dapat lepas kali ni.. Jangan patah semangat.. Aku faham sebab aku pernah rasa.. Aku pernah laluinya.. Mungkin ada hikmahnya.. All the best untuk Supplementary kalian nanti.. Aku sentiasa doakan kalian.. Never ever give up because there is still a long way for you to go.. Jangan give up selagi belum sampai ke hujung jalan.. As long as ada peluang lagi, teruskan usaha.. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita..


Sampai sini sahaja entry kali ini.. Kegembiraan ini sahaja yang mampu aku kongsikan bersama kalian.. Terima kasih semua.. Till next entry.. Tata titi tutu semua.. Jaga diri.. Assalamualaikum.. =)







FOOT NOTE: Kegembiraan ini pasti lebih indah jika ada dia..



24 Comments Here:

hang nadim berkata...

tahniah Dr farhana.. jom pegi Uptown makan Steak

joegrimjow berkata...

wahaa
baguih btol
tahniah ya
nanti ley blanje

hua sheng. berkata...

tahniah!
(:
eh, comel sgt kucing tuuuu....
cik far punya ke?
apa nm dia?

Tukang cerita berkata...

Salam hana...
TAHNIAH!!!!!!

ada yg berdebar tunggu result hana?
akak lah salah sorang drnya....
akak faham bagaimana sukarnya mnjadi pelajar medik, akak pnah melihat 'seseorg' bertungkus lumus menghabiskan MBBS nya...jd, akak dapat menyelami perasaan hana...

hahahhaaa......
ptg td, nak tau punya pasal, siap sms Minna lg, kot2 dia tau result hana.... :)

Krasz bAtu berkata...

tahniah

el berkata...

congrat dek
haaa dah lega pala hotak eh
eh bila dek abis studi ni...
x sabar nak dpt mc free..kahhhhh

Gieyana berkata...

Hmmm..lama x singgah sini...huhu

Tahniah yer Doctor!hiks!

Fairuz Selamat berkata...

heheeh.. tak sia2 org doakan.. yeahhh. hana dah lulus.!!! yeahhhh leh belanja kami sume berbuke nanti

pu3 balqis berkata...

wah..
mabruk ya...
alhmdulillah..
semuanya punya hikmah..

Zumairi berkata...

salam..tahniah..dah boleh jadi doc ke...spital besar tgh kurang doc nih

miss GAZA berkata...

tahniah sis..
syoknya..
dah dekat da tu nak jadi doktor..
huhu
=)

Farhana berkata...

Hang nadim.. Terima kaseh yerk bebnyk.. Heehee.. Steak je ke??? nak semua mkanan kat kedai tu tak leh ke??? Boleh kan.. Kan hang nadim kan??? Kah kah kah.. =p

Farhana berkata...

Joe.. Wahhh.. Takde yg baguih pn.. Biase2 aje.. Huhu.. Boleyyy.. Blanje ape??? Sbut aje.. Akan ku tunaikan.. Dalam mimpimu.. Hak hak hak.. =p

Farhana berkata...

Hua sheng.. Maceyyy yerk cik hua sheng.. Heehee.. Kucing cik far??? Cik far pn tkut kucing wahai cik hua sheng.. Hahaha. Apatah lagi anak kucing.. Meow meow.. Hoho.. Geli saye.. Huk huk huk.. Tapi kalo ade name, cik far bagi nama HUA SHENG.. Boleyyyy ka??? Hik hik hik.. =p

Farhana berkata...

Kak nurul.. Waalaikumsalam.. TERIMA KASIH kakakku yang comel dan cute.. Heehee..

Terharu rasanya sbb ade juge yg berdebar.. Mcm artis lak rasa diriku.. Kerana diriku bgitu bharga.. Kah kah kah.. =p

Btul tu kak.. Mmg perit kak.. Bnyk sgt dugaan.. Kalau tak kuat mgkin dah tumbang kat tgh jalan kak.. Brtuah Datuk M ade akak di sisi dia saat dia struggle menghabiskan MBBS dia.. Huhu.. =)

Saya pun nak jugakkkkkkkk.. Ngee.. Gatai lagiiiii.. =p

Farhana berkata...

Krasz Batu.. Terima kaseh.. Heehee..






Kak Elly.. Tu laa pasai.. Lega dah pale otak ni haa.. Heehee.. Boleh arr rehat2 sket pale otak dalam 2 bulan ni.. Lambat lagi laa akak.. Bulan 3, 2011 nanti baru saye abes.. Haa.. Kan ke lmbt lagi tu. Heehee.. =p

Tapi kalo nak MC free boleh jek bagi.. Skarang pn boleh.. Kah kah kah.. =p

Farhana berkata...

Kak Gie.. Time kaseh yek akak.. Heehee.. Blum jadik docter lagi.. Baru abes tahun 3.. Ada lagi tahun 4 dan 5.. Hahaha.. =p

Farhana berkata...

Fairuz.. Thanx ek apai sebab doakan hana.. Thanx bebnyk kat korang sbb sgt memahami hana coz tak dpat layan korang time sibuk2 pekse dan study week tu.. Huhu.. Rindu seh nak borak ngan korang sume.. Waaaa.. =(

Apai laa blanje.. Kan ke apai dah janji.. Kan apai kan??? Hahaha.. =)

Farhana berkata...

Balqis.. Terima kasih.. Setiap yg brlaku mmg ade hikmah.. =)





Zumairi.. Thanx.. Belum lagi.. Lambat lagi mahu jadi doktor.. Ade lagi 1 tahun setengah.. Huhu.. =)

Farhana berkata...

Miss Gaza.. Thanx yerk dik.. Mudah-mudahan prjalanan akak lpas ni pn akan dipermudahkan.. Amin.. =)

misz A.C.C.A berkata...

tahniah!!! usahamu terbayar sudah.. =)
al d best utk masa akan datang!

Farhana berkata...

Biha.. Thanx dik.. Heehee.. Smoga after this semua akan baik2 saje.. Heehee.. =)

rosdi_p berkata...

tahniah dr um...

Farhana berkata...

Thanx rosdi.. Heehee.. =)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.