Salahkah Aku Kerana Panjang??? | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Salahkah Aku Kerana Panjang???

33 comments
Assalamualaikum.. Assalamualaikum.. Ada orang tak??? Aiyak.. Kul 2.15 pagi.. Pasti semua dah terbongkang tidur sambil mengeluarkan stok ayaq liur basi berserta mimpi-mimpi yang aneka macam.. Hoho.. Aku??? Semenjak dapat cuti 2 minggu, ya ampun.. Bertenet.. Beronline.. Berronggeng ke blog sana dan sini.. Walaupun line yang lembab macam siput sedut.. Ouh.. Siput sedut.. Rindu sama kamu.. Lama perut ku ini tak kenduri siput sedut.. Heehee..


Tentang ketiga-tiga gambar yang aku upload.. Share satu ciri-ciri yang sama tapi tak serupa.. Cuba teka.. Okey.. Stop.. Habis masa.. Kah kah kah.. Jawapannya.. PANJANG.. First gambar, best friends aku.. Sebelah kiri kalian, Kema.. Sebelah kanan kamu, Faizah.. Di tengah-tengah tu, Ramizah.. Hoho.. Budak perempuan paling tinggi di dunia.. Ooppss.. Dalam kelas.. Heehee.. Kira PANJANG laa jugak tu.. Gambar diambil di kawasan dekat-dekat dengan Gunung Kinabalu.. Gambar kedua, leher PANJANG.. Last but not least, kacang PANJANG.. Muahahaha..


Jadinya.. Apakah kaitan PANJANG dan aku? Aku dan PANJANG? Yang pasti aku bukan panjang dan panjang bukan aku.. Kuang kuang kuang.. Serious weh.. Tentang ini sudah beribu kali dah nak masuk juta kali dah aku fikirkan dan aku renungkan.. Cuma belum terzahir dek mulut dan tertulis dek jemari ni aje.. Namun kali ini, nafsu yang kupenjara dan ku ikat kian lama terlerai jua ikatannya.. Ceh.. Ayat yang tak habis-habis poyo.. Muahahaha.. Lately ni ada laa feedback yang aku dapat tentang entry-entry aku.. Dulu pun ada, tapi cuma sekarang aje aku rajin nak tulis.. Heehee..


Al kisahnya, entry si Farhana Puteri Bumi Johor ini dikatakan PANJANG.. Ada yang nak nanges.. Ada yang pening.. Apeerrrr??? Panjang??? (sambil mengetap gigi bersama-sama ngan jari tangan dan jari kaki.. ooppss.. lepas tu sila cuci tangan untuk pencegahan H1N1.. pesanan dari Kementerian Kesihatan..) Ramai dah weh cakap entry aku panjang.. Serious ke korang??? Tak main-main ngan aku??? Hahaha.. Sebabnya, aku tak rasa pun panjang.. Muahahaha.. Kalau nak banding ngan orang lain, ada je yang lagi panjang.. (Farhana tak kesah baca entry panjang.. Lagi-lagi entry panjang macam karangan SPM ditulis insan yang Farhana suka.. Siapa? Biarlah rahsia.. Ekeke..)






Mahu tahu kenapa Farhana tidak boleh menerima kenyataan ini??? Kah kah kah.. Sebabnya..


PERTAMA - Tulisan Farhana sangatlah besar dan amatlah big big size.. (boleh pening jugak ke??? Heehee.)

KEDUA - Mungkin sebab column yang tengah itu saiznya sudah dikecutkan, tambahan lagi tiada READ MORE.. Kot.. Jadi nampak macam panjang.. Heehee..


Okey.. Alasan dua aje.. Cukup laa kot.. Mungkin masuk court takkan menang, tapi masuk akal what.. Kan kan kan??? Muahahaha.. (gelak dengan penuh rasa bangga..)


Hurrmmm.. Errrmmmm.. Arrrmmmm.. Urrrmmmm.. Tiada ke insan di sini yang mahu sedapkan hatiku dan memujuk jiwaku.. Kah kah kah.. Katalah entry aku bikin anda SENYUM ke.. GELAK TERBAHAK-BAHAK sampai jatuh katil ke.. Rasa macam FEELING GILER seperti TERBANG DI AWANGAN pun boleh.. Lagi okey kalau kata entrymu Farhana bikin AKU JATUH CINTA.. Oooppssss.. Tetttt.. Dush dush.. Stop being gedix Farhana.. Ingatlah insan yang tersayang.. Ahakz.. =p


Okey la agaknya.. Itu saja rasa-rasanya yang aku nak bebel dan gedikkan di sini.. Hahaha.. Jumpa lagi.. Oh ye.. Nak mengadu sikit.. Aku lupa pulang buku library.. Kena denda RM 28 atas keterlewatan selama 14 hari.. 2 buku.. 1 hari 1 ringgit.. Tak berbaloi-baloi kan??? Universiti lain satu hari lewat denda 10 sen jek.. Boleh pinjam 2 minggu lagi.. Universitiku ini??? 1 minggu pinjam.. 1 hari lewat 1 ringgit.. Mahu redeem Nuffnang.. Tapiiiiiiiiiiiiiiii.. 2 hengget jek abe oiiiiiii.. Apalah nasib.. Uhuk uhuk uhuk..


Biarlah daku pergi dulu membawa hati yang cedera parah sebab kene bayar RM 28.. Muahahaha.. (tawa dalam duka.. gelak positif agaknya..) Sampai jumpa lagi.. Tata semua.. Assalamualaikum.. =)






FOOT NOTE: Apa macam entry kali ni??? Hahaha.. Tahu.. Nak kata panjang kan???? Muahahaha.. Sekali sekala.. =p




33 Comments Here:

Tukang cerita berkata...

Salam hana...

tulis lah apa saja, asalkan dirimu bahagia.....

kalau ada yg kata panjang, suh dia pendekkkan sendiri...hehehheeee......


wahhhhhh...cekik darah btoi Uni mu itu.....
RM 28, boleh makan pizza maaaaa...
:)

Gieyana berkata...

Org pompuan kalau panjang sgt susah woo nk cr pasangan idup....hiks!

eyk@_zuL berkata...

ohoho..agak pnjg..
tp xbowink m'baca nyeee..
ehem2..
salam singgah!
wee~

Bro_mie berkata...

tambah lagi 2 hengget jadi 30, dapat blanja bro makan tom yam.....hau...hau....!

Lili Puteh berkata...

muahaaahahaaa..
mmg panjang wooo...
punya suspen duk tunggu apa yg panjang.
rupanya duk story pasal entry sendiri.
ghee~

p/s: amik masa 3 minit tau nak abis baca. lalala~

azuan berkata...

betul ke satu hari singgit nie..
mahal sangat tue...

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

panjanggggggggggggggnya.


tape2. lol ada geng suke tulis panjang2.haghag:P:P

be cool:P

Aainaa Khairunnisa berkata...

salahkah kalo entri kamu panjang???

TAK...aainaa ok je tak de masalah pun...suka....=)idea kamu tu macam² kalo menulis....ku suka membacanya...♥

pu3 balqis berkata...

nope...
no hal la kalau panjang pon...
but owg still baca salpai abeh kan..

menarik la..
hehe
(ayat amek hati ka nih..?)
tak2.. im siyes..
he56

miss GAZA berkata...

assalamualaikum..

panjang?
tersedak kawe kat sini..
hee

ala..
n3 kamu x panjangla sis..
cuma long2 aje..
hee


panjang pon xpe..
saye suke sokmo entri2nye..
=P

syaf berkata...

hahaha..siannye die...
kes sentap lah ni orag kritik panjang n3 nyew...

releks sudah...
wat bodo jek..
kate kat depa
ADE AKU KESAH?? BLOG AKU, AKU OUNYE SUKALAH, KO X NAK BACE,,,KO BLAH...

wah cam 2 kan..semangat dri kengkawan...kikiki

sabo yer...
ni dah kire ok dah ni, x de panjang sangt...

Tanpa Nama berkata...

I noticed you following his blog, En.Azizan4444 dari tinsusu87.blogspot.com. I reckon you interested to know something about him.

http://www.akubetul.com/2009/08/aku-jadi-mangsa-plagiarism-lagi.html

bee berkata...

hhahah..lucu2...jgn lupe telan panadol ye hana

Farhana berkata...

Waalaikumsalam kak nurul.. Ye benar.. Saya bahagia ngan diri saya skrang.. Chewahhhh.. Ekeke.. =p

Akak.. Kalau soh pendekkan sndiri jawabnya tak baca daa.. Hak hak hak.. =p

Tu laa pasai akak.. Mahai wo.. Boleh makan nasi seminggu gak tu.. Kah kah kah.. =)

Farhana berkata...

Kak Gie.. Nasib bek kawan saye takde la panjang mane.. Kih kih kih.. (mampus kalau dia baca.. wawawa..)

Saya pn pendek jek.. Snang laa kan nak carik jodoh.. Wakakaka.. =p

Farhana berkata...

Eyka.. Ye.. Mmg panjang dan bukan agak2 lagi.. Kah kah kah.. Kalau ukur ngan pembaris pun, pembaris ptu pn kene tambah lagi satu sambung kat bawah.. Ekeke.. Tahnx for visiting.. Singgah2 ler slalu yek.. Heehee.. =)

Farhana berkata...

Bro mie.. Ape tom yam yg harganya RM30 bro??? Gilerrr mahal.. Hak hak hak.. Yg RM4.50 satu mangkuk cukup.. Hahaha.. =p

Farhana berkata...

Puteh.. Suspen ke??? Hahaha.. Mcm drama pnyiasatan lak.. Tu laa.. Entryku mmg panjang.. Nk wat camane kan dah mmg sikap smulajadi mnulis panjang2.. Kah kah kah..

*Fuh.. Nsib bek 3 minit.. Igtkan sejam tadi.. Jenuh nak abeskan.. Heehee.. =)

Farhana berkata...

Azuan.. Betul laa.. Kenape?? Tak pecaye??? Nanti ku bawa kamu mlawat ke Uni ku.. Heehee.. =)

Farhana berkata...

Lolly.. Yeyeh.. Calit sket.. Hak hak hak.. Weh.. Kamu punya lagik panjang okeyh.. Hahaha.. =p

Pape pn, long live panjang entry forever.. Muahahaha.. =)

Farhana berkata...

Aainaa.. Ku juge rase tak salah.. Cuma ingin brtanya pada yg berkata, adakah salah??? Kah kah kah.. =)

Tapi.. Idea dah smakin kureng stakat ni.. Mungkin ilhamku hilang barangkali.. Kah kah kah.. =p

*So xde mood lately walaupun happy..

Farhana berkata...

Pu3 Balqis.. Btol tu.. Nak suami soleh kan??? Kena makan smpi abes lor.. Mcm baca entry gak, sape yg baca sekerat tu mmg nak kene piat tlinga.. Ahakz.. =p

Siyes ke besy??? Boleyyy nmpk tu.. Sbb gelak 56 kali.. Kah kah kah.. Kalo boley, up kan sket gelak tu jadi 1000 kali lagi agak pecaye.. Muahahaha.. =p

Farhana berkata...

Waalaikumsalam adikku gaza.. Heehee.. Kamu okey dik??? Trsedak ke??? Petanda apakah itew??? Pregnancy??? Kuang kuang kuang.. Tetttt.. Dush dush.. Gurau jek dik gaza yg comel.. Comel ker??? Ahakz.. =p

Kamu ni, long ngan panjang tu kan ke sama.. Hahaha.. Pndai kamu brgurau senda ngan akak ye.. Hahaha.. I like.. =p

Kamu suke baguslaa.. Bila nak anto rombongan msuk minang??? Tetttt.. Dush dush.. Akak sudah weng sudah.. Kah kah kah.. =p

Farhana berkata...

Syaf.. Tak penah pun sentap ngan orang syaf.. Cuma trkezut tambah kene renjatan letrik jek bila masa ade orang bekate bgitu.. Kuang kuang kuang.. =p

Hahaha.. Ye btol.. Amat trharu kerna masih ade lagi insan yg bgitu mnyayangi diri ini.. Smangat kengkawan amat dihargai.. Tisu please.. Nak lap hengus.. Hahaha.. =p

Pape pn, majulah brblogging utk negara malaysia.. 1 blog 1 malaysia.. Erk??? Apakah??? Haha.. Layan.. =)

Farhana berkata...

Anonymous.. Yup.. Have been following his blog for quite a time.. Gud entries from him.. But.. How is it you can reckon that I'm interested to know sumthing about him??? Hahaha.. U must be joking dear anonymous.. Well.. I'm interested with everyone and every blogs.. All blogs that I follow, all are my favourites.. Nothing more and nothing less.. Heehee..

By the way anonymous, seems that I can't get through your blog coz the line is like hampeh.. I'll visit u later k.. Thanx for dropping by.. =)

Farhana berkata...

Bee.. Lucu ker bee??? Huhu.. Sikit ajek kot.. Haha.. Okey.. Baiklah.. Saye akan menelan panadol nanti.. Hahaha.. =)

hang nadim berkata...

salam DR.. Jom makan masak lemak siput sedut kat pasar taman Tun..Nanti Hang Nadim beri Rempah tomyam dalam tin(made in thailand) jenuh makan tomyam...

penjenayah merah jambu. berkata...

saya tak pernah peduli entry orang tu panjang atau tak.

yang penting,saya suka.benda yang ditype walaupun remeh atau pun terlalu serius,it makes sense.Sesuatu yang ditulis semua ada tujuan.Nak beritahu beli baju baru ke,nak beritahu genap sehari berkapel ke,semuanya ada sebab kan?So,bila nak baca blog orang memang otak kena open seopen opennya.Tak suka,just leave it.

Ops,saya pun suka tulis panjang2.Tapi saya tak berapa suka bila orang komen macam ni "Panjangnya,aku malas nak baca"

Hellohellohello,saya tak paksa kan?
(emo secara tiba2.kahkahkah)

Farhana berkata...

Hang nadim.. Sedapnye siput sedut masak lemak.. Perrggghhh.. Pos ke sini laa hang nadim.. Ekeke.. Whoa.. Siap ade rempah tomyam.. Baek sungguh hati hang nadim.. Hik hik hik.. Kenyang sebulan mkn tomyam aje.. Heehee.. =p

Farhana berkata...

Penjenayah merah jambu.. Pnjang kok nama kamu.. Haha.. Ape ek nama sbnar.. Cari2 eden tak jumpe lak.. Haha.. =p

Wah.. Pemikiran yg bgus.. Btul tu.. Sume yg brlaku dlam hidup ni didn't juz happen.. But it happens for reason kan.. Wahhhh.. Suke dgr ayat2 kamu.. Heehee.. =)

Btul.. Nak bace.. Silakan.. Takmo baca, pun silakan.. Huhu.. =p

Sabor bebnyk ye.. Apabila dunia trlalu sempit mmg kadang2 kita snang jadik emo.. Muahaha.. =p

Bro_mie berkata...

tom yam dia punya side order, yang kat tengah meja tu.....ikan bakar....huhu!

Kuwe berkata...

haihh

apa salahnya kalo pjg pun.bukan taip pakai keyboard org la kot?
kihkih.
lagipun takde cukai

Farhana berkata...

Bro mie.. Hamboi.. Patut lerr RM 30.. Hahaha.. Wokeyyyy.. Saye blanje bo yg bayar.. Muahahaha.. =p






Kuwe.. Ye ye ye.. Btul btul btul.. Takdek cukai kan.. Lagipun yg taipnye jari jemariku yg comel nih.. Hahaha.. =p

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.