Kalau Cinta Bikin Frust.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Kalau Cinta Bikin Frust..

15 comments
Assalamualaikum semua.. Last entry ku coret sebelum bertolak ke Kuala Lumpur esok.. Exam Selasa ni.. Pray for me.. Hoping that I'll get through it.. Malam semalam sempat lagi menonton TV instead of reading a stack of clinical books.. Cerita Lela Latah.. Misha Omar dengan Danny X-Factor.. Siapa tengok? Hahaha.. Gila lawak cerita dia.. Romantik lagi.. I like..


Story sikit a part of the conversation that still fresh in my mind.. Scene when Danny called Misha and Misha asked why is he calling her.. Danny asked with a whispering voice, "Awak tak ingat kat kita ke?".. And Misha was blushing.. Danny then asked her, "Awak tak rindu kita?".. Ouh.. Such a romantic scene.. Hahaha.. So, people out there, feel free to call me and asked me the same kind of question with the same intonation.. Sure I'll get melt.. Kah kah kah..




Finish with all that "merepek" sort of thingy.. Entry kali ini.. Cinta bersegi-segi.. Tragis atau fun? Hahaha.. Senarionya seperti ini.. Anda menyukai si A.. Tetapi si A menolak anda kerana dia sukakan si B.. Si B dan si A rapat tetapi belum sampai tahap si B jatuh cinta pada si A.. Apa dalam hati anda ya? Mixed feelings I guess.. Rasa sedih? Benci pada diri sendiri? Malu pada si A? Geram dan rasa macam nak cincang 30 si B? Hoho.. Sabar dek nun bak kata si laser Azwan Ali..


Cinta bersegi-segi ni memang pelik.. Memang penat.. Memang fun dan kadang-kadang boleh jadi tragis.. Frust menonggeng, meniarap, menelungkup.. Semua ada.. Memang sukar untuk handle situasi seperti ini.. Yang pernah mengalaminya saja tahu.. (aku tiada kene mengena okey.. heehee..) Sebenarnya, cukup sahaja kalau kita bear in mind, dua perkara..



Satu, tak semua benda dalam dunia kita boleh paksa.. Benda yang datang tanpa paksa sebenarnya lebih kekal.. Lebih manis.. Betul tak? Sebab itu juga dalam Islam tiada paksaan..


Kedua, jangan kita kejar benda yang tak pasti, better to appreciate what is in front of us.. Belajar menghargai sesuatu walau kita rasa ia macam tak berharga, daripada kita sibuk mencari sesuatu yang berharga.. Macam masa.. Hargai masa yang ada sekarang.. Bukan semalam atau esok.. Sebab masa sekarang yang menentukan hari esok..




Buat kawan-kawan.. Especially Mr. Syazwan Fuuyoo yang bertanya.. Heehee.. Minta maaf atas kelewatan hadiah-hadiahku ya.. Ampun dan maaf.. Aku tak lupa.. Aku akan settlekan semuanya selepas final examku ni.. Okey semua??? Heehee.. Sorry again.. =)




Hari ini rasa ralat.. Ada sesuatu yang telah tertinggalkan.. Something that will gives me comfort tapi aku dah terlepas.. Rasa nak menangis.. Actually dah menangis pun.. The same things had happen few times.. But few times also I lose the opportunities.. Cengeng kan aku? Nak buat macam mana.. Hati wanita kan sensitif.. Huhu..


Okey.. Sampai sini sahaja entry kali ni.. Aku mahu ke rumah kawan.. Study kejap.. Pukul 12 malam nanti aku balik rumah semula.. Dah laa aku duduk rumah sorang malam ni, berani lagi balik tengah-tengah malam.. Huhu.. Anyway, till then.. Tata titi tutu.. Assalamualaikum.. =)







FOOT NOTE: Kalau aku cakap pada angin dan angin boleh sampaikan salam aku, kan ke bagus tu.. Hahaha.. =p







15 Comments Here:

misz A.C.C.A berkata...

berapa segikah perasaan kite skang yerk... adoi pnat laaa main ngan perasaan ni..
btw, lelok jlan tngha mlm bute ni... hehe

iyllienaz berkata...

hana..be tough ya..

azuan berkata...

gud luck exam....
exam dah dekat tue..
tumpu exam dulu..
baru cintan2 nie okay..
kuatkan semangat sikit..
jangan kalah dekat perasaan sendiri k...ho3

LiLacFlA berkata...

wohoo final exam? goodluck tau!!!!

cinta bersegi2 ingat lak kat school rumble

penjenayah merah jambu. berkata...

hehe,samelah,sy pun melting gak kalau ade org tanye mcm tu,nak2 org tu kite ade perasaan,wawawa,memang berdarahlah hidung..kih3..

Bro_mie berkata...

tkebil2 mataku.....

Tukang cerita berkata...

Salam hana...
gudlak... do your best, kay?
:)

hysMan.. berkata...

salam dokter wanAbe,
ku juga tengok citer tersebooot..
hahahaha
lawok giler si gigi besi..
ape daaa..
yg si mak pon takkn pasal latah trus reject..
noncent..
pape pn misha down bawa watak tersebut..
hehe..same goes to danny..
:p

imHepPie berkata...

chenta...
sgt unik..
susah nak ckp huhu...
kdg2 bhgia kdg2 mnyakitkan tol

imHepPie berkata...

chenta...
sgt unik..
susah nak ckp huhu...
kdg2 bhgia kdg2 mnyakitkan tol

hang nadim berkata...

okey farhana lepas exam nanti kita bercinta yer...opss Dr farhana

Farhana berkata...

Biha.. Memang bersegi-segi.. Heehee.. =)




Illi.. Akan jadi tough.. Heehee.. =)




Azuan.. Baik bos.. Akan ku ikut nasihat kamu.. =)

Farhana berkata...

Lilac.. Thanx dik.. =)



Penjenayah merah jambu.. Melting dan tak boleh beku balik.. Kah kah kah.. Tapi brdarah hidung??? Hahaha.. =p





Bro mie.. Nape trkebil2 lak ni?? Huhu.. =p

Farhana berkata...

Kak nurul.. Baiklah.. Saya akan buat yg trbaik.. Heehee.. =)



Man.. Tengok gak ke??? Kah kah kah.. Giler lawak cite tu.. Rasa mcm nak pecah perut nengok misha tu.. Hahaha.. Ku igt kamu tak minat nengok cite camtu.. Hahaha.. =p




Imheppie.. Hurrmm.. Mmg tak boleh nak kate ape.. Sgt kompleks.. =(




Hang nadim.. Okey encik hang nadim.. Pas exam yek.. Hak hak hak.. =p

edan coba berkata...

Saerah...
nasiblah cek x tejebak dlm pecintaan 3 segi coz cek x suka becinta!!!
claaaaaaaaaazzzz..!!
:P

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.