Rezekiku Hari Ini.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Rezekiku Hari Ini..

19 comments
Assalamualaikum.. Selamat tengah malam semua.. Hari Jumaat.. Berdebar pula rasanya menunggu terbitnya matahari esok.. Mudah-mudahan semuanya baik-baik saja.. =)


Malam ni.. Just a simple entry.. A contest.. A song.. And top-up.. Heehee.. Tak faham? Meh aku story.. Oh ye.. Mood??? Is getting better.. Sebab kalian semua ada di sisi menemaniku.. Chewaaaahhh.. Maceyyy semua.. =)




Hari ini sehari suntuk aku terperap dalam bilik asrama Kampus UNIKL Jalan Tandok ni.. Bosan memang bosan.. Tapi aku perlu duduk bersendirian.. Untuk langkah berjaga-jaga.. Bimbang juga.. Sebab emosiku kan tidak stabil.. Takut ada insan yang menjadi mangsa bad moodku ini.. Huhu..


Seharian itu juga aku melayari internet.. Berjam-jam menghadap blog, Facebook.. Buang masa kan??? Hahaha.. Apa salahnya membuang masa selepas exam.. Kan??? Dalam aku berblogwalking, aku terserempak dengan satu contest di blog Jacky.. Boleh klik saja gambar di atas untuk keselesaan mata dan cermin mata anda.. Heehee..




Mula-mula tiada niat mahu join.. Sebab ku sendiri tidak tahu jawapan kepada contest tersebut.. Teka mata artis.. Haha.. Mula-mula ku ingat mata siapalah yang Jacky upload tu.. No idea at all.. Blank.. Tiba-tiba laptop aku yang tengah mainkan koleksi lagu MP3 favouriteku, play pada sebuah lagu.. Nyanyian Chandra dan Sheila Majid.. Lagu favourite aku buat masa sekarang.. Lirik dia.. Of course.. And melodi dia.. Cuba kalian dengarkan.. Haaa.. Apa macam??? Best?? Heehee..



Sheila Majid.. Sama matanya.. Haha.. Aku pun apa lagi.. Terus hantar jawapan.. Sekali betul, tepat dan benar jangkaanku.. Terus Jacky buzz aku di YM.. Hahaha.. Dan aku dengan rakusnya me-nop-up number Celcomku.. Kah kah kah.. Tidak ku sangka.. Aku memenangi topup.. Sepatutnya RM10.. Tapi sebab ada 2 pemenang, makanya kami sharing is caring.. RM 5 each.. Aku terima dengan hati terbuka dan suka ria.. Hahaha.. Siapa yang tak seronok dapat top-up free kan??? Heehee.. Thanx Jacky.. Huhu.. =)


Nak kenal Jacky? Jom usha blog dia..

http://www.pengerindu.com/



Lagu ni sebenarnya dari drama Slot Samarinda - Kala Hati.. Besh wooo.. Ku suka cerita ni sebab Adi Putra hensem gilerr dalam ni.. Hahaha.. Mata keranjangkan aku ni.. Dulu Azhar Sulaiman.. Heehee.. Apa-apa pun yang terjadi, Shah Rukh Khan tetap di hatiku sampai bila-bila.. =)


Itu saja yang mahu story.. Heehee.. Rezeki memang ada di mana-mana kan.. Kalau dah memang dah ditakdirkan itu kita yang punya, pasti akan jadi kita punya.. Tak kisah cepat atau lambat.. Heehee.. Till then.. Good nite semua.. Assalamualaikum.. =)







FOOT NOTE: Sejujurnya diriku tak ingin kehilanganmu.. Aku sangat sayang padamu.. Namun entah mengapa perpisahan ini menjemputku.. Semoga kita bersama lagi.. =)




19 Comments Here:

hysMan.. berkata...

salam hana..
waaaa...
boleh thn jugak lgu nih..
hehee..

nak satu..huhuu

anaklaut berkata...

salam...miss farhana,

CINTA adalah ibarat air. Kita sangat memerlukannya di dalam hidup namun jika ia ibarat air di lautan ia akan menjadi ombak yang akan mengumbang-ambingkan hidup kita, jika ia ibarat air di kutub utara-selatan maka ia akan menjadi ketulan ais yang membekukan kita, jika ia ibarat air sungai yang mengalir tenang maka ia akan berterusan menghanyutkan kita ke muara, jika ia ibarat air terjun maka akan terhempaslah kita berulang-ulang ke bawah, jika ia ibarat air tasik yang tenang membiru maka kita dalam diam akan menyimpan berjuta keladak di dasarnya. Maka jenis air manakah yang kita inginkan…


Carilah mata air yang suci lagi murni…walaupun keluar sedikit demi sedikit tetapi akan melimpahi perigi dan menghilangkan kehausan kita dengan sekali teguk sahaja.


Biarlah kita menjadi cinta terakhir kepada seseorang kerana mungkin kita sudah terlambat untuk menjadi cinta pertamanya tetapi kita tidak akan pernah terlambat untuk menjadi cinta terakhirnya.
Memberikan seluruh cintamu kepada seseorang bukanlah jaminan dia akan membalas cintamu.

Jangan mengharapkan balasan cinta, tunggulah hingga cinta berkembang di hatinya, tetapi jika tidak, berbahagialah kerana cinta tumbuh di hatimu.

rasa kehilangan adalah lumrah di alam fana ini..abarlah..

anaklaut-

pauhputik berkata...

bestnya menang topup

rm5 pon ok pe, sape nak bagi pree

malam nie klik nuff demo lagi

nanti datang kelik kawe punya balik

ek

Amieynna Amin berkata...

suke lagu ni..
lagu frust yg xsedih..
hehe..

hana topupkan kite gak..
xmo rm5..
nak rm50..
ok?
thanks..
hehehehe

Bp @ pengerindu.com berkata...

Hihhi.. taniah.. jgn usha blog. usha sekali orang nye.. hahaha..

Kuwe berkata...

ahh aku bukan peminat artis yg tegar.mcm mana mau menang

sWeEtdARLinG berkata...

nanti join contest foto raya kat blog akak plak yeerr...

stay tune..

prepare amek gambar raya cun2

faizahfuad berkata...

wah..dok blik sorg2 rupeny dpt topup free..mnarik2..huhu..footnote kamu 2 lagu sheila majid ye..adik i y ckp..i xtau..hehehe

Tukang cerita berkata...

tahniah...rezki dtg bergolek....
:)

result camna hana?

iyllienaz berkata...

pasni bley hana topukan illi plak..hee

hua sheng. berkata...

yeyy~
menang..!!
haha.
nak jgk topup!!!
:(

cik far...t kan nk jd kakak ipar kte...mntk topup 5ohengget??

HAHA.
;D

Farhana berkata...

Waalaikumsalam hysman.. Heehee.. Sdap ke? Ape rasa? Masam2 manis??? Hik hik.. Ku suke lagu ni.. Suare shiela majis sodap.. Hehehe.. Nak satu? Jgn kan satu, seratus pn boleyyyy.. Hahaha.. Tapi ape yg satunye??? Kah kah kah.. =p

Farhana berkata...

Anak laut.. Ada sesuatu dalam ayat2 kamu bikin ku tenang.. Betul.. Saye tak pernah rasa menyesal sbb dia tak cintakan saya sbaliknya saya bersyukur sbb saya prnah mncintai dia.. Walau sampai skarang.. Heehee.. Betul tu.. Cinta terakhir.. Bukan cinta pertama.. Mungkin satu hari akan ketemu.. InsyaAllah.. Thanx ye anak laut.. =)

Farhana berkata...

Matju.. Tu laa.. 5 hengget pn ok gak kan.. Heehee.. Okeyh.. Malam ni ku klik sampai hang laptop.. Kih kih kih.. =p





Minna.. Sedap kan?? Heehee.. Frust tu frust gak.. Tapi kene gak happy2.. Heehee.. Ape minna??? Nak topupkan kita??? Boleh jek.. Kah kah kah.. Ape??? Seratus hengget??? Okey minna.. Maceyyyy bebnyk.. =)

hang nadim berkata...

salam...tahniah untuk farhana..mata keranjang laa awak ni. Hang Nadim tak Orang biasa sahaja..

Farhana berkata...

Jacky.. Haha.. Timaseh bnyk2.. Huhu.. Usha orgnye??? Bolehkah??? Bukan ke sudah available.. Kah kah kah.. =p





Kuwe.. Tak tegar pn leh menang.. Hahaha.. Meh ku tolong menangkan.. Hoho.. =p

Farhana berkata...

Sweetdarling.. Okeyhhh akak.. Sy amik gambar yg paling cun skali.. Heehee.. Smpi silau org pandang.. Haha.. =)




Faizah.. Hahaha.. Tu laa.. X sangka.. Kah kah kah.. Haah.. Lagu sheila majid.. Sedap.. =)

Farhana berkata...

Kak nurul.. Bukan saje bergolek, malah juge trbang mlayang.. Heehee.. Alhamdulillah akak.. Lulus.. =)





Illi.. Hana ke yg kene?? Illi laa..Sbb illi yg akan keje dulu.. Hoho.. =p

Farhana berkata...

Hua sheng.. Saya mnang.. Hahaha.. Nak gak ke??? Boleh je.. Mintak kat jacky.. Hehe.. Betul ke ade kosong lagi??? Kalau takde, takde topup laaa.. Kah kah kah. =p

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.