Perasan.. Sleepwalking.. Cium Sikit.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Perasan.. Sleepwalking.. Cium Sikit..

14 comments
Assalamualaikum.. Salam pagi jumaat daku ucapkan.. Bila ya last update entry.. 3 hari lepas tak silap.. Itu pun scheduled.. Haha.. 3 paper dah aku settlekan.. 2 paper yang first takde laa susah sangat, okey laa.. Paper 3 aje yang susah.. Semua keluar dari dewan peperiksaan dengan mimik muka yang pelbagai.. Semua kata SUSAH.. Memang susah wo.. Aku berserah je laa.. Next.. Selasa depan.. The last one.. Clinical exam.. Mudah-mudahan semuanya berjalan lancar..


Before ku mula mencoret untuk entry baru.. Aku mohon maaf ya kalau entry sebelum ni kalian rasa tidak elok untuk dipostkan.. Atau pun ada yang terasa hati.. Aku minta maaf.. Cuma sekadar dengan niat ingin berpesan-pesan saj
e.. =)


Entry 3 dalam 1.. Haha.. Bukan apa.. Exam tak habis lagi.. Tak boleh tulis entry banyak-banyak.. Jadi aku masuk semua cerita dalam 1 entry.. Heehee.. =)


Pertamanya.. Tentang wanita.. Perempuan.. Awek.. Cewek.. Girl.. Dan apa-apa aje laa kan.. Haha.. Satu malam lepak dengan geng-geng sekepala.. Tiba-tiba.. Timbul satu cerita.. Kawan-kawan aku kata.. PEREMPUAN NI CEPAT PERASAN.. Kalau lelaki tu usha lebih sikit ke, pandang lama-lama ke, bagi attention lebih sikit ke, caring dan extra rapat ke, dia orang akan fikir LELAKI TU SUKA KAT DIA.. Padahal lelaki tu tak ada apa-apa pun.. Benarkah wahai wanita? Aku sendiri tak tahu nak kata apa.. Hurrmm..





Kalaulah ya pun.. Salah ke eh kalau perempuan cepat perasan? Angin tak bertiup kalau pokok tak bergoyang.. Kah kah kah.. Peribahasa baru ke apa ni.. Huhu.. Tapi ada juga lelaki yang layanannya biasa-biasa saje, tapi perempuan perasan jugak.. Entahlah.. Aku tak jumpa lagi teori untuk perempuan cepat perasan ni.. Sebab aku pun perempuan kot.. Haha.. Anda semua fikir sendiri laa ye.. Hoho.. =p


Next story aku.. Sleepwalking.. Beberapa minggu yang lepas aku kerap sleepwalking.. Kenapa ya? Tapi aku sleepwalking dalam sedar.. Maksudnya aku sedar aku bangun dari tidur dan bangun lalu berjalan.. Tapi entahlah.. Tengah-tengah malam.. 2, 3 jam lepas lelap.. Aku akan tiba-tiba bangun dan berlari ke tempat sidai tuala.. Tempat menyangkut baju.. Esoknya aku sedar-sedar aje, sebelah aku ada tuala, ade sweater.. Haih.. Musykil aku..




Malam kemuncaknya bila aku sleepwalking dan aku tak sedar.. Pagi-pagi esok bangun, badanku telah bersarung sweater.. Minda aku jelas dan clear.. Malam tu aku tak pakai sweater, jadi bila masanya sweater ni disarungkan ke tubuhku.. Aduh.. Seram aku.. Apakah yang berlaku??? Apa-apa pun.. Jangan biarkan diri anda diselubungi misteri..


Last story.. Sleep lagi.. Haha.. Dah hampir seminggu aku tidur 2 jam setiap malam.. Study katanya.. Heehee.. Alhamdulillah.. Sebab tidur 2 jam, aku dah tak sleepwalking.. Nanti tak pasal-pasal, celik mata dah sampai rumah nenek aku kat Kota Tinggi.. Kah kah kah.. Bila dah tidur 2 jam, orang cun dan cantik pun telah bertukar menjadi zombi kampung pisang.. Haha..




Bila dah habis 3 paper, ada rehat 5 hari sebelum last paper.. Apa lagi.. Qada' tidur.. Haha.. Ingatkan nak Qada' berkala.. Satu hari Qada' 2 jam.. Tapi jadi 4 jam pulak.. Adoi.. Lambatnya anak dara ni bangun.. Pemalas betul ya.. Hoho.. Boleh tak kalau aku nak jadi SLEEPING BEAUTY.. Huhu.. Aku nak jadi sleeping beauty, sebab nanti ada putera kacak yang akan cium aku lalu aku pun celikkan mata dan bangun.. (blushing pulak.. heehee..) Pagi yang indah.. Bolehlah aku dengar matahari terbit, tengok ayam berkokok.. Hahaha.. Kalau gitu, apa laa guna jam loceng ya.. =p


Merepek betul aku ni.. Maaf semua.. Heehee.. Oh ya.. Putera aku tu mestilah putera yang sudah "HALAL", yang dah bayar mas kahwin okey.. Ingat nak cium saya ni free free aje ke.. Wawawa.. Moral untuk entry ni..


1) Lelaki dan perempuan memang diciptakan untuk satu sama lain.. Betul tak??? Renung-renungkan.. Heehee..


2) Sebelum tidur, basuhlah kaki, bacalah doa, ambil laa air sembahyang.. Bukan aje dapat elak diri dari kena ganggu, tapi boleh juga dekatkan diri kita dengan Pencipta..


3) Berkhayal dan berimaginasi di umur begini tidak salah.. Tapi khayalkan yang baik-baik aje.. Haha.. Dan jangan sampai membuang masa.. Heehee..


Sampai sini aje laa aku nak merepek.. Nanti sembang lagi ya.. Doakan aku untuk last clinical exam Selasa ni.. Till next entry.. Tata titi tutu.. Assalamualaikum..









FOOT NOTE:
1) Buat putera-putera Muslim sekalian, hari ni hari Jumaat, jangan lupa pergi solat Jumaat ya.. =)

2) Walaupun aku bangun lambat, tetapi, percayalah, lepas aku kahwin, aku akan bangun lebih awal dari suamiku.. Heehee.. Tak sabar arr nak tunggu time tu.. Kah kah kah.. (Mula dah gatai dia..)

3) Lamanya tak borak dengan DIA.. Apa khabar laa dia agaknya ya.. Arrgggghhhhh.. Rindu.. Pergi main jauh-jauh.. =(







14 Comments Here:

Aainaa Khairunnisa berkata...

hai hana...♥

huhuhhuu...bagi aainaa tak salah kalo perempuan tu nak perasan...tapi jangan la terlalu over...berpada-pada la...jangan la sampai di katakan "gedik" atau sampai memualkan kawan anda itu...wah...pandai berkata- kata ni...cam tak caye jek...heheee...;p

sleepwalking....setakat ni aainaa tak penah plak mengalami...pasal kamu sedar² kamu dah pakai sweater tu...okla..dari perkara² lain yg pelik...jangan sampai ader tdo dalam bilik air sudah...bahaya tu bahaya...

wah...nak jadi sleeping beauty ek...semua org mengimpikannya..tapi......

hana...goodluck untuk last paper k....
miss u lorr....

joegrimjow berkata...

merepek di awal pagi
hehe

laki dan pompua mmg dicipta untuk saling melengkapi


bile nak buang word verifacation ni?

mr.syazwan berkata...

wawawawa

da pikir tawen2 ni

bljr pun x hbs lagi ni...

hahahaha

pistt bila adiah nak sampai ni???

hahahahaha

ieNn ZaZa berkata...

mcm2 yerk...yeker pompuan cpt prasan...rsnye tak laa...kalau lelaki tu xsuka apsal dia nk caring lebih2 kn..btol x?

tp ape pn cr n sikap lelaki pd kite jgn amik pusing sgt sbb lelaki ni susah utk ditafsir ape yg ade dlm kepala hotak diorg tu...kalau diorg btol2 gentleman..suka ckp aje suka..xyah nk layan pompuan lebih2 tp sbnrnye xde ape2 feeling pn..

n kite sbgi pompuan anggp aje diorg kwn biasa selagi dirog xde ckp ape2..jgn lak nk layan lebih2 pulak kn..layan cam mn kite kwn dgn kwn pompuan..barulaa adil..

Zumairi berkata...

kalau sleepwalking pastu tetiba bangun je dah siap assighment memang best kan hehe

Bro_mie berkata...

adoyai panjangnya, part mana satu nak komen ni? huhu.....(ooo...sendiri tulis panjang2 x pe)
bab berimaginasi tu, biasa la....bkn pompuan jek, lakipun sama....tambah lak di saat umur yang dah sesuai berumahtangga....worse lagi bila tgk member2 sebaya ada yg dah kawen...ape lg, mula la pasang radar parabola...huhu

uih bahaya sleep walking tuh! ko bior btul, g amik swether kat jemuran tu ok la, panjat jemuran tu, nahas! ada yg jatuh dari tgkat 3 tu karang....

'JANGAN BIARKAN HIDUP ANDA DISELUBUNGI MISTERI LONG PIAH'....hihi

FiNa berkata...

yeha!!!!!!! akak da buang word verifacation! ni rajin nak bagi komen nieh.. hahah!!

kak! sleep walking? serrrrrram!

akak cute + nakal + gatai + blablabla...

ops! lupe plak! assalamualaikum...

syadatul berkata...

bahaya nih...bek ikat kaki n tangan kat katil bila nak tidok..

Amieynna Amin berkata...

salam hana..
aiyoo..
jln2 smasa tdo??
bahaya nye..
nanti kene langgar mcmana???
xpon..
nanti termasuk asrama lelaki ke..
aiyoo..
seramnye....

Farhana berkata...

Aainaa.. Mish u too three four.. Heehee.. =p




Joe.. Tahu x fe.. Merepek sesaje.. Huhu.. Dah buang dah.. Selamat mengomen.. Haha.. =)

Farhana berkata...

Wan.. Mustilaa kan.. Kawen tu satu tuntutan.. Harus pikiaq dari skarang.. Heehee.. Hadiah dun worry.. Pas abes exam final ku nanti ku settle semua okeyh.. Heehee.. =p





Iennz.. Maceyyy atas nasihat kamu.. Mgkin akan brguna wat para-para pompuan di luar sane trmasuklah saya.. Heehee.. =)

Farhana berkata...

Zumairi.. Best ke? Seram tu. Huhu.. =p





Bro.. Panjang kan.. Kah kah kah.. Dah lama x mnulis pepanjang bro.. Layan.. Hahaha.. Dun worry bro.. Umahku tak sampai pn 3 tingkat.. 2 aje.. Haha.. Jatuh pn pling koman patah tulang jek.. Heehee.. =p

Long piah ke nek nak bro??? Haaa.. Keliru daa nak pilih maner satuu.. Wakakaka.. =p

Farhana berkata...

Fina.. Yeyeh.. Komen le bebnyk yerk.. Kah kah kah.. Huhu.. Seram kan fina??? Haaa.. =p

Akak tau mmg akak cute dan nakal dan gatai.. Tapi awat takde org nak kat akak nih fina??? Uwaaa.. Sedey tau.. Cute2 pn watpe.. Hahaha.. =p





Syadatul asyikin.. Hahaha. Selamat dtang ke dunia blogging weh.. Huhu.. Hang ni ada ka ptut nak ikat aku kat katil.. Ish3.. Sadis.. =p

Farhana berkata...

Waalaikumsalam minna.. Takpe minna.. Kita dok umah sewa jek pon.. Paling koman pn pi umah jiran sebelah jek.. Tak pn taman dpan sana.. Hahaha.. =p

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.