Aku Kembali.. Langsai Hutang Sambil Berauta.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Aku Kembali.. Langsai Hutang Sambil Berauta..

8 comments
Assalamualaikum semua.. Masih ingat daku, Farhana Puteri Bumi Johor? Daku singgah sini sebentar saja.. Release tension lepas baca buku menimbun-nimbun.. Final exam makin dekat wo.. Takut.. Stress tahap dewa 19.. Hahaha..


Tag-tag ini datang dari Hua Sheng.. Actually I already did this award tag, Fairuz Selamat gave it to me.. Tapi soalan dia ada lain sikit daa.. Tag dari Fairuz tu tentang fakta, dari Hua Sheng ni tentang auta.. Haha.. Layan aje.. Sebab Hua Sheng sudah menyenaraikan dari 1 sampai 10 nama daku sebagai penerima award tag ni, maka hutang tag ni harus segera aku langsaikan.. Heehee.. (sebenonye tak sabor nak ber"auta".. hak hak..) =)





Setiap blogger perlu menyatakan 10 "AUTA" diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya..


1) Nama aku sebenarnya Optimus Prime Junior.. Aku separa manusia separa robot..


2) Papa daku The Great Optimus Prime, Mamaku The Hottest Ever Megan Fox..


3) Stadium Terengganu runtuh sebab papaku ajarku bergasak dengan Decepticon.. Lawan 3 Decepticon.. Tiga-tiga K.O..


4) Mamaku clash dengan Sam Witwicky sebab Papaku Optimus lebih seksi dan cool..


5) Pakcik Sam Witwicky sekarang aktif di alam maya, Ebay.. Sibuk jual barang-barang antik dia gara-gara kecewa clash dengan mama..


6) Sifu-sifu aku, Bumble Bee, Ironhide dan Ratchet kini sibuk involve dalam dunia sukan DRIFT.. Bumble Bee aku boleh caya.. Tapi Ironhide dan Ratchet yang dah macam lori dah tu.. Boleh ke drift???


7) Kawan Pakcik Sam Witwicky, Leo.. Walaupun umur jauh lebih tua dariku, but I like, very the cute walaupun sikit penakut.. Haha.. Kami telah rasminya bercouple selama 1 bulan, 1 hari dan 1 jam.. Hik hik.. Malu..


8) Megatron sekarang dah jadik baik.. He is currently working as a BIBIK in my house.. Macam kalian tak tahu mamaku Megan.. Dia kan hebat dalam menjinakkan robot-robot.. Kah kah kah.. =p


9) Kalian mesti tahu kan.. Lepas papa, takhta The Primes aku yang punya.. Kah kah kah..


10) Bumi kini aman dan damai sebab AUTOBOTS dan manusia bersatu.. Megatron pun dah jadi baik.. The Fallen, papaku dah kasi hantar ke dunia sebelah sana.. Damailah kamu di sana The Fallen.. Peace.. No war..



Selesai.. Gila auta betul.. Kah kah kah.. =p




TAG 2


1. Two names you go by..
Farhana.. Hana..


2.Are you in a Relationship?
Bilalah agaknya soalan ni akan ada jawapan YES.. =(


3.Have you ever been given a rose?
Ada sesiapa nak jadi orang first bagi saya bouquet of roses???


4.Have you ever licked a photo?
What is that supposed to mean? Licking a photo? Like I'm a freak or what.. Hoho..


5.Have you ever been in love?
Yes.. I do.. I'm in love with that person.. Yes yes yes.. You know I'm in love with you.. =)


6.Do you believe that everyone has a soul-mate?
Yup.. Jodoh.. Setiap orang Allah sudah tentukan jodohnya.. =)


7.What's your current problem?
Problem aku study tak abes-abes lagi.. Exam dah dekat Farhana sayang..


8.Have you ever had your heart broken?
Of course.. Kerana dia yang tak pernah mengerti.. =(


9.Do you have a crush?
Crush? David Archuletta? Haha.. Crush pada Shah Rukh Khan laa.. Haha.. =p


10.How many kids do you want to have?
Nak banyak.. Orang kata anak-anak tu rezeki.. Minimum 4, maximum 10 boleh??? =)


11.What is/are your favorite color/colors?
Hijau.. Pssttt.. Pilihan raya Manek Urai.. Agak-agak Hijau atau Biru? Kih kih kih.. =)


12.Have you ever found it hard to tell anyone you like them?
Memang selalu aje rasa susah.. Kalau orang tu tak suka kita.. Haaa.. =(


13.Imagine you're 40 & your spouse just died would you get re-married?
40? Muda lagi.. Depends on situation laa.. Ngee.. =p


14.What song do you want played at your wedding?
Lagu Hindustan pasti.. Lagu otai rock.. =)


15.Do you like/love anyone?
Anyone? Wow.. Spesifiknya soalan.. Haha.. Yes.. I do love that someone.. =)


16.Do you think the person(s) you like/ loves love /likes you back?
Saya rasa.. Hurrmm.. Entahlah.. Kadang-kadang rasa macam dia suka, kadang-kadang dia macam takde rasa suka.. Adoi.. Boleh tak tolong tunjukkan perasaan kamu yang sebenar.. Daku sudah tidak larat menanti.. Penantian memang satu pengharapan tapi tetap juga satu penyeksaan..


17.Have you ever written a love song/ poem/ letter/ note?
Selalu je dulu.. Heehee.. =)


18.Do you want to get married?
Hahaha.. Siapa yang taknak kahwin.. Kalau boleh nak kahwin sekarang.. Boleh kaa?? =p


19.Are you a shy person?
Shy? Tengok tempat, tengok keadaan.. =)


20.Did you have a good day today?
Rasanya today is a good day for me.. Everyday as well.. Walaupun daku terseksa dilanda rasa ini.. Sabar Farhana.. Pelangi akan muncul juga akhirnya.. =)


21.Where did you just get back from?
Tandas.. Ooppss.. =p


22.What are you thinking about?
Thinking to pass this exam.. Amin.. Thinking of him.. Watpe ye dia sekarang??


23.If you could change something about you or anything what would it be?
Saiz badan aku yang comel ni.. Buleh kaa???


24.Would you ever go back to any of your past relationships?
For me, let bygone be bygone.. Mungkin ada hikmahnya maka sebab itu dia jadi "past relationship".. =)


25.Whose the closest person/people near you ?
Keluargaku dan sahabatku.. =)


26.Whats the thing you love most about the person you love?
Aku suka pada ketulusan dia, kejujuran dia, setiap luahan tutur katanya.. I love him of what he is.. Semua tentangnya aku suka.. Takde the most or the least.. =)



Selesai yang kedua.. Haha.. Tarik nafas lega.. Okey.. Mahu sambung study dulu ya.. Ada masa lagi aku upload lagi cerita terbaru.. Sampai ketemu lagi.. Assalamualaikum semua.. =)




FOOT NOTE: Saat aku harus memilih.. Satu di antara dirimu..







8 Comments Here:

Aainaa Khairunnisa berkata...

huahauhauaaaa...akhirnya...=)

pu3 balqis berkata...

selamat menghadapi peperiksaan dg hati yang tenang ya..
moga ALlah permudahkan urusan kamu..
amin..
;D

Zumairi berkata...

never play tag...lotih hehe

Lili Puteh berkata...

kamu exam ek?
gud luck..

hua sheng. berkata...

hoho.cian cik far.
;D
well done!
langsai sudah hutang..so,mesti ada luck utk exam!
hihi.
lps abes blja, kaweeennn laa dgn diiiiaaa~~
agagaga.

Farhana berkata...

Aainaa.. Singgah jap jek.. Huhu.. Tak blh lama-lama.. =p




Pu3 Balqis.. Thanx yerk.. =)




Zumairi.. Haha.. Letih ke? Kdang2 pn best gak.. Heehee.. =)

Farhana berkata...

Cikgu lili.. Time kaceh.. =)





Hua sheng.. Well done gak utk saya.. Haha.. Langsai sume hutang erk.. Hoho.. Thanx yerk hua sheng.. Tak blh kawen gak kalo org takmo kat kita.. Wawawa.. =p

misz A.C.C.A berkata...

hushhhh sangat laa die meminati transformers...

wahnanti ur wedding sangat laa happening, ada lagu hindustan..
kuch-kuch hota hai???

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.