Kau Kau Kau! | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Kau Kau Kau!

6 comments
Assalamualaikum.

Credit picture to Ayat-AyatCinta.Net

Pernah tak rasa begini.
Tercekik, nafas tersekat, tersangkut.
Macam ada yang nak keluar tapi tak boleh keluar.
Macam ada yang tersepit dan tak boleh terlepas.
Macam ada yang tarik kau ke sana tapi kau tetap nak tarik ke sini.
Macam itulah.

Itu rasa yang dialami dalam fasa ini.
Entah fasa apa pun tak tahu.
Daripada kau kau kau, rasa nak panggil jadi awak awak awak.
Daripada kau kau kau, rasa nak tukar sebut kamu kamu kamu.

Tapi "awak" dan "kamu", selalu tersepit.
Tak pernah berjaya terlepas bebas.

Kau kau kau memang buat kau rasa kamceng.
Tapi awak awak awak buat kau rasa manis.
Dan kamu kamu kamu buat kau rasa nak sengih sentiasa.
 Lalu tampar diri sendiri sebab terusan tersengih.
Tapi "awak" dan "kamu" tak pernah lagi menang dengan "kau".

Adakah takkan pernah menang?
Atau belum masanya lagi nak menang?
*sengih sendiri*

Assalamualaikum.


HEART SPEAKS
Did that person change?
That person has changed.
From someone who is semi-cold.
To a person where you feel warm at heart when talking to.
(I mean maximum level of warmth)
Haha.
*Happy*

6 Comments Here:

Tanpa Nama berkata...

oit....hepi ja cik ana ni....hahaha....bleh pg pulau perhentian la x lama lg.....

jom...dgr lagu ni..liyana fizi tjuk ternyata & take it slow

good luck!! ;-)

throughmyretina

FarhanaDr berkata...

@Anonymous Haha. Pandai Cik Anon kita bergurau ya. Pulau Perhentian la sangat kan. Haha. Mana adalah. Itu masih unknown lagi.

Cik Anon juga yang cakap kan, buang masa duduk bersedih, lebih baik happy dan senyum selalu. Kan?

Eh. Bahaya ni suruh saya dengar lagu. Sebab saya selalu terpengaruh dengan liriknya. People listen to a song, because the lyric is something that they feel at that moment. Heee. :P

Senyum selalu Cik Anon. :)

Tanpa Nama berkata...

Haha...oit...meriah la raya cik ana thun ni...berdua....haha....gurau ja la....em..mana tau kot jd knyataan...bleh tgk penyu berduet...tgk sunset pun berduet....haha

emm..nice...cmni la..xmau sedih2 lg...kn?part ni masuk sekali x dlm kisah yg nk tulis tu...emm..?haha..mst masuk ni...

Oo...lagu tu..saja la cik ana..lagu org jatuh cinta....tgk entry ni mcm berkias nk gtau something tu yg tuju lagu tu...cik ana xmau jerit kuat2 ke....?seronok la tu...hahaha...:-P
syok lagu ternyata tu....sy suka dgr..

Orait...sy akn slalu snyum...hahaha;-)
Psst....Cik ana..xde misi sngle ke..?
Nk smbut raya berduet gak tahun ni...hahaha..

Throughmyretina

FarhanaDr berkata...

@Anonymous Hmm. Alangkah indah kalau itu terjadi ya. Terpaling indah kalau bertiga. Haha. Tak payah berduet, kita buat band terus. Haha.

Prinsip saya sekarang banyak dah berubah banding dulu. Sekarang, for me, no love before marriage. Don't fall in love unless you're halal to that someone. Love, let it comes after marriage. Suka, tertarik, mungkin ya. Tapi kalau cinta, saya lebih yakin untuk katakan bila dah jadi milik saya yang sah. Heee.

Apa yang jadi dalam hidup saya, mesti saya akan masukkan. :)

Aik. Cik Anon ajak dengar lagu tu, suka sangat dengar ni, Cik Anon yang tengah jatuh cinta agaknya. Nak kata saya pulak kan. Haaa. Kantoi.

Nurse nurse tempat saya semua dah kahwin. Kawan-kawan doktor perempuan pun banyak dah kahwin. Sekarang zaman orang kahwin muda. Sebelum 30, dah ada 2, 3 orang anak. Seronok tengok. Hehe.

Kita-kita ni sambutlah raya tengok TV. Berduet dengan TV. Haha. :P

el berkata...

xnah kut lagi jd mcm ni kt k.el
tp sedap lak bunyi kau kau kau
awak awak awak kamu kamu kamu heheheh

ni dah kenapa ea

FarhanaDr berkata...

@el Haha. Lawaklah Kak El ni. :p

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.