Jam Dunia | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Jam Dunia

10 comments

Assalamualaikum.

Jam dunia. Sebenarnya, saya isteri dia. Eh! Tetiba masuk drama TV tajuk novel. Haha. Sebenarnya applikasi ini dinamakan World Clock. Seronok walau hanya tengok peta dunia. Rasa macam satu langkah ke destinasi impian.

Korea, Switzerland, Perancis, Maldives.

Malam ini moga mimpi indah. Mimpi jelajah destinasi impian selama sebulan dan seorang diri. Tentu mencabar. The unknown other half? Pulau Perhentian, impian itu dari dulu, kini dan selamanya. Reserve khas buat the unknown other half. Haha.

Selamat malam. Assalamualaikum.
:)

10 Comments Here:

Tanpa Nama berkata...

erm.......mcm menarik je....perhentian island...nice...bleh tgk sunrise....sunset.....ikan..penyu...haha...pangkor dgn perhntian yg mana lbh cntik ya...

FarhanaDr berkata...

@Anonymous Haha. Menarik kan? Tapi Cik Anonymous, kalau pergi dengan orang tersayang sunrise, sunset, ikan, penyu semua dah tak pandang kot. Haha. :p

I've been to Pangkor. Okaylah. But biasa-biasa saja. Maybe saya tak ke bahagian Pulau Pangkor yang orang kata eksklusif tu kot. Apa nama dia, Marina Island I think. So, Perhentian way more beautiful kot for me. (from what I see through pictures)

:)

Tanpa Nama berkata...

eh....klau tgk sume tu dgn yg tersayang rsnya lbh bermakna...kn? haha...perhentian mmg cntik...kwn sy penah pg...sy tgk gambar je...klau x silap,klau nk myelam & naik bot dari satu tmpat ke tmpat lain kt pulau tu kena byr....emm...pulau....trigat cite cast away lakonan tom hanks....haha..kena berdua gak baru best...

FarhanaDr berkata...

@Anonymous Amboi, sampai teringat Tom Hanks pulak bila sebut pulau. Hehe.

Hmm. Kadang-kadang ada situasi yang mmg berdua lagi baik. :)

Tanpa Nama berkata...

hehe...morning...suka tgk tom hanks dlm cite the terminal...lgpun cte tu based from true story....
em....berdua mmg lbh baik...suka.....hah..tringin nk ambk gmbar yg separuh diri & hati tu berlatar kn matahari naik....hmm....indahnya hidup ni...we dont know what will bring tomorrow....

FarhanaDr berkata...

@Anonymous Morning. Rajin cik menyinggah sini selalu ya. Hehe. Terima kasih. :)

Come to think of it kan, saya jarang layan cerita English, asyik Korea, Hindustan, Thailand. Haha.

Wah. Impian yang romantik. One day perhaps. Kalau dah berjaya ambil gambar love in sunrise jangan lupa tunjuk, nak tengok. Heee.

Hidup memang indah tapi kadang ada buruknya. Life is full of mystery. :)

Tanpa Nama berkata...

ai...rajin ke?xla....suka baca apa yg cik ana tulis...no worry dgn mri oh mri...its inspired me..lpas baca tu jd trfikir...oh..klau kena kt aku cmner ye...brani ke aku nk masuk dlm tu...apa aku nk buat...sapa nk tolong..dgn sapa nk mngadu...yg no worry tu,dari apa yg sy fhm la kn..ada gak yg mcm x puas ht wlaupun keadaan cik ana cmtu...em...sakit ni xde org yg mntak...tp xpe..biarkan je....lgpun 'diorg xduduk dlm kasut awk'....eh...kasut?haha...sabar la cik ana...sy doakan semoga sihat slalu....chill...;-)

impian eh?haha......sapa la yg malang tu...kesian kt dia...mmg ada simpan impian cmtu...mcm cik ana gtau..perhaps one day....;-)

cite korea eh?haha..penah tgk cite korea..tajuk my boyfriend is type b...(jgn gtau org tau)....hahaha....best cite tu..diorg pandai atur kombinasi perasaan dlm satu cite...pelik cite diorg sbb bila tgk..akn buat kita trigat kt someone....emm..mungkin sbb tu girl suka tgk kot....dari pndangan sy je..;-)

erm...jgn la sedih2......not nice la cik ana...snyum la.....kn ckp slalu snyum kn...cmner nk jd writer klau slalu sedih ni......nk tulis novel sedih eh?hehe....chill dear...;-)

FarhanaDr berkata...

@Anonymous Terima kasih selalu mendoakan. Terima kasih sebab ingatkan saya kena selalu senyum walaupun saya selalu ingatkan diri saya sendiri tapi saya tetap juga lupa untuk senyum. Haha.

Semoga impian yang awak simpan tu tercapai. Saya doa supaya dipercepatkan. Hehe.

Thanx again. :)

Amieynna berkata...

Dah baca sinopsis dan review dan decide untuk taknak baca.
Sbb.
Macam tak logik cerita ni.
Entah.
Mungkin pengalaman saya kata lelaki mmg akan tgk rupa dahulu.
Kalau ada, mungkin dikira sigadis bertuah seperti Adeeba..

FarhanaDr berkata...

@Amieynna Minna. Salah komen entry. Hihi. Yup. Macam saya cakap, tak ada lelaki yang tak tengok rupa. Pengalaman kita ajar kita begitu kan. Dan orang yang tak merasa tak akan tahu tak akan faham. Tapi yang penting, keyakinan diri kita tak boleh hilang. Kan? :)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.