[OST Drama Korea W Two Worlds] Jung Joon Young - Where Are U | " Cahaya Yang Riang Gembira "


[OST Drama Korea W Two Worlds] Jung Joon Young - Where Are U

2 comments
Assalamualaikum.

Okay, kali ini, kita tulis sikit sajalah. Tak ada masa tulis panjang-panjang. Kita nak story sikit pasal OST untuk sebuah drama yang tengah popular sekarang (dengar ceritanya dah beat rating drama Doctor dan mengalahkan Uncontrollably Fond) bertajuk W - TWO WORLDS. OST pertama untuk drama ini dinyanyikan oleh penyanyi favorite, Jung Joon Young.

Padahal baru sangat Han Hyo Joo jadi guest untuk 1 Night 2 Days, tak lama lepas itu Jung Joon Young pula nyanyi untuk OST drama Han Hyo Joo. Kalau dekat mamat rocker Jung Joon Young ini, bagilah lagu apa saja, semua dia boleh bawa dengan baik, sejak zaman Superstar K lagi.

Drama ini menurut ceritanya hot sebab jalan ceritanya yang lain dari yang lain. Fresh. Kisah cinta lelaki yang wujud di alam komik dan wanita di dunia sebenar. Bila dengar jalan cerita, kita tahulah ianya bergenre fantasi. Selalunya bila genre fantasi, kita tak boleh agak macam mana pengakhirannya. Kita cuma selalu harap happy endinglah kan. Haha.

Okaylah, sedar tak sedar dah masuk perenggan keempat. Nak sambung kerja sikit. Selamat mendengar dan selamat menonton. Aku? Macam biasalah, perap dulu dalam hard disk, baru marathon. Okay semua, jaga diri. Assalamualaikum.

P/S : Pada aku Lee Jong Suk terlalu jambu, tak berkenan sangat pun bila dia jadi hero. Tapi dia sesuai sangat jadi watak komik. Memang terserlah kekacakan bila jadi watak dalam komik. Hahaha. Maaf pada yang tak setuju, ini pandangan 10 sen aku saja.



JUNG JOON YOUNG - WHERE ARE U

When you look down at the world from the sky
How would it look like?
When you connect the dots of all the people
What will it become?

Maybe that will be the line
That connects you and me
You’re someone I’ll meet some day
We just don’t know
No one does

I only look at things I want to look at
I only search for things I’m curious about
But that was you
It was you

We’re walking through the same time
Connected to each other

Whether I go to you
Or you come to me
Let’s be under the same sky

We kept meeting, continuously
We just didn’t see each other
Whether it was good or bad, it didn’t matter
We always passed by

Maybe we’re actually close
And know each other really well
But we still don’t really know that truth
No one does

I only look at things I want to look at
I only search for things I’m curious about
But that was you
It was you

We’re walking through the same time
Connected to each other

Whether I go to you
Or you come to me
Let’s be under the same sky
Let’s be under the same sky

[KREDIT LIRIK PADA POPGASA]





2 Comments Here:

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.