Gong Hyo Jin Kembali! Drama Korea Terbaru 2016 Bersama Jo Jung Suk - Jealousy Incarnate | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Gong Hyo Jin Kembali! Drama Korea Terbaru 2016 Bersama Jo Jung Suk - Jealousy Incarnate

Leave a Comment
Assalamualaikum.

Salam 2 pagi. Tengah duduk belek-belek entry dalam blog sebelum tutup laptop, tengok dalam draft ada 15 entry beratur. Semua tulis separuh jalan, virus malas pun masuk. Jadi tersadailah dia dalam folder draft tak berusik. Ada yang dah berusia setahun lagi. Haha.

Belek punya belek lagi, terfikir macam nak publish saja semua yang duduk beratur. Jadi maaflah kalau terspam dashboard ke timeline ke dengan entry aku ya. Haha.

Tapi entry yang ini fresh okay, tergerak nak tulis lepas tengok trailer dia. Plus Gong Hyo Jin adalah pelakon kegemaran hamba, jadi apa jua drama dia kita kongsi sikitlah dalam Cahaya Yang Riang Gembira.




[ALL PICTURES TAKEN FROM SOOMPI. THANK YOU.]

Drama bertajuk JEALOUSY INCARNATE ini menggandingkan Gong Hyo Jin dan juga teman lelaki si Gummy, Jo Jung Suk. Drama terakhir Gong Hyo Jin aku tonton adalah Producer, dan yang aku paling tak boleh lupa of course drama dia dengan pakcik Dokgo Jin, The Greatest Love. Berjuta kali tengok. Haha. Jo Jung Suk pula kali terakhir aku tonton drama dia bertajuk Oh My Ghost dengan Park Bo Young.

Drama ini akan ditayangkan pada penghujung Ogos di saluran SBS, selepas saja Wanted habis bersiaran. Drama bergenre romantik komedi ini dijangka mempunyai 24 episod. Adoi. Banyak juga oh 24 episod, tapi nasib baik romantik komedi. Kalau melo-drama, mungkin pertengahan jalan aku dah melo-nting sebab lambatnya nak habis!! 


Synopsis

The drama depicts romance as well as intense competitive rivalry between an anchor and a weather forecaster working together for a television news show.

The competition is fierce when you work at a broadcast news station. You have no friends, and everyone is out for himself or herself. Pyo Na Ri (Gong Hyo Jin) is a weather forecaster from a humble background. She secures a part-time contract to work at a prestigious broadcast network but soon realizes that petty jealousy and cutthroat competition surrounds her every day at work. When Na Ri falls in love with the station’s star news anchor, Lee Hwa Shin (Jo Jung Suk), will she be able to get what she wants both at work and in her personal life?


Bagi aku Gong Hyo Jin memang sesuai berlakon dalam drama romantik komedi. Siapa ingat lagi lakonan dia dalam Masters Sun? Masa dia tengah kena rasuk dengan macam-macam jenis hantu. Scene yang aku rasa memang thorbaik dan memorable.

Kalau ikutkan sinopsis dia nampak macam klise gila, kisah dunia penyiaran, percintaan, dah banyak sangat kan drama Korea ada setting begini, tapi dah nama penggemar tegar drama Korea, kita layan apa sajalah Labu.

Oh ya, drama ini juga mungkin akan ditayangkan di saluran Astro ONE dalam slot Ppali Ppali, jadi Malaysia boleh tonton exactly 24 jam lepas ditayangkan di Korea. Apa pun, kita nantikan episod pertamanya nanti ya.

Selamat malam. Assalamualaikum.

0 Comments Here:

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.