Once Again Is Sekali Lagi | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Once Again Is Sekali Lagi

9 comments
Assalamualaikum..

=)

Yesterday I finished most of my time watching movies, doing this and that.. Online? I simply don't have the mood, the excitement to look at my blog, my Twitter and of course my Facebook.. Ouh..



Lets talk about Once Again.. Hey! It's Sekali Lagi.. Shaheizy Sam (Arman), Lisa Surihani (Sheila), Bront Palarae (Haris) and Mia Sara Nasuha (Amy).. Mesti ramai yang dah tengok, bukan dekat wayang pun mesti dah download.. Tak nak ulas banyak-banyak, cuma rasa tergerak hati nak kongsikan 2 situasi, perbualan yang cukup terkesan pada diri aku sendiri secara peribadinya.. Rasa macam dekat dengan diri sendirilah senang cakap..

* * * * *

SITUASI 1 - TAMAN PERMAINAN

ARMAN : Tapi saya tengok orang yang nak kahwin dengan saya tu macam tak suka saya je..

AMY : Alah.. Senang je.. Awak kena uji dan tanya dia macam-macam soalan..


[Bila tengok scene ni, teringat ada orang pernah cakap, "tanya direct kan senang.." Hah.. Aku rasa macam dah hilang satu portion dari diri aku.. Sekarang, aku penakut!!]

* * * * *

SITUASI 2 - WARUNG HARIS

HARIS : Abang faham keadaan Sheila, kalau Sheila nak batalkan perkahwinan kita..

SHEILA : Apa yang abang cakap ni?

HARIS : Abang ingatkan Sheila pun dah tahu keadaan Arman sekarang macam mana kan..

SHEILA : Apa yang abang cakap selama ni memang betul, apa yang saya perlu selama ni, satu penutup.. Untuk apa yang saya lalui dengan Arman dulu.. Tapi saya dah jumpa penutup tu abang..


[Tengok Sheila.. Dia terperangkap dengan emosi dan amarah kerana kisah silam dia yang terhenti tanpa ada titik noktah.. Sebalikya dia ditinggalkan dengan penuh tanda tanya.. Sampai satu saat dia dah jumpa jawapan pada pertanyaan dia, keredaan untuk api amarah dia.. Dan setelah terjawab segala persoalan dia, dia akhirnya jumpa dengan penutup yang bahagia.. Dia jumpa Haris.. Ah! Sheila bertuah..]



Ya.. Dalam hidup kita sering saja diberi peluang sekali, dua kali, berkali-kali, untuk kita capai apa yang kita nak.. Untuk cari bahagia kita, kejar impian kita, bina masa depan kita.. Dan selagi masih ada masa, keinginan dan keazaman kita, untuk hidup "happily ever after" masih belum terlambat.. Selamat berjaya!

Till here.. Assalamualaikum..


HEART SINGS

Kau mahu apa, pasti kan ku beri..
Kau minta apa, akan ku turuti..
Walau harus aku, terlelah dan letih..
Ini demi kamu sayang..

Aku tak akan berhenti..
Menemani dan menyayangimu..
Hingga matahari tak terbit lagi..
Bahkan bila aku mati..
Ku kan berdoa pada Ilahi..
Untuk satukan kami..
Di syurga nanti..

Tahukah kamu apa yang ku pinta..
Di setiap doa sepanjang hariku..
Tuhan tolong aku..
Tolong jaga dia..
Tuhan aku sayang dia..

(Tuhan tolong aku.. Juga jaga dia.. Tuhan ku pun sayang dia..)

*It's that last part, the part sang by the woman, TUHAN TOLONG AKU.. JUGA JAGA DIA.. TUHAN KU PUN SAYANG DIA.. Erm.. Something something..*




DOAKU UNTUKMU SAYANG (WALI BAND)


9 Comments Here:

SyahmiFikri berkata...

wah! tak tgok lagi citer tuh..

macam best jer kann!

Nur Farah Hani berkata...

yeay setuju.. manusia selalu emndapat peluang ekdua.. tapi y apsti emreka selalu tidak tahu menghargainya.. ;p

SyUhAdA berkata...

x dpt tgk lg..
tgh download..

..hizamirahim.. berkata...

yes.
lagu feveret tu!
:B

the GirL berkata...

layan gak citer tu.. huhu....

Alexandriana Alia berkata...

aku selalu percaya bahwa hidup ini pasti kita sentiasa ada peluang. bukan sekali malah berkali-kali. mohon pada Allah. Dia Maha Mengetahui dan tidak pernah mengecewakan hambaNya.

dan hargailah setiap peluang yang datang. jangan menoleh ke belakang lagi.

adrinaqamarina berkata...

kalau ada jodoh, kte jumpa lagi~~~


hehe.


rina baru tengok cerita tu 2 hari lepas dengan housie! tapi autism dye macam sumthing wrong sket. ke rina yang salah?

Adziim berkata...

Dush2 kuat benar layan movies. Study apa cerita?

:p

Pesen penakut2 ni susah sikit nak bercinta. Semua duk simpan dalam hati ja.

mr.syazwan berkata...

da tgk erk cite tu

ah nak langgan astro first minggu depan laa

time cuti baruleh layan

keheh

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.