Nama Saya Rain.. Jemput Makan Sujebi.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Nama Saya Rain.. Jemput Makan Sujebi..

4 comments
Assalamualaikum..

Hai semua.. Nama saya Rain.. Kekeke.. Feeling-feeling retis fofular kejap.. Apa cerita dengan Rain sebenarnya?


1) Rain adalah seorang Hallyu Star, international beb..

2) Rain ada muscle ketul-ketul plus muka yang kiut.. Ops!!

3) Rain PANDAI MASAK!! Itu yang paling penting aku nak cakap.. Kekeke.. Gaya dia masak Sujebi buat aku terkedu dan tergamam sekejap.. Eh, sekejap ke? Lama jugalah.. =p

* * *

Lelaki zaman sekarang makin ramai yang pandai memasak.. Perempuan pula yang kurang reti nak masak.. Contoh terbaik macam si Raihana dalam Gemersik Kalbu.. Ekeke.. Tapi tak apalah, dah bakal suami kata, "Tak apa.. Kita boleh makan luar.." *Rabak poket makan luar selalu*

Memasak tak susah sebenarnya.. Dia ibarat kita buat eksperimen.. Cuba masuk itu ini, pertama kali mungkin tak jadi.. Tapi kali kedua, kali ketiga, kita dah tahu apa yang kurang apa yang lebih, benda akan automatik jadi second nature..

Contoh terbaik, macam akulah.. Pemalas.. Jadi, lauk yang aku reti masak, tak banyak mana pun..   Kalau aku rajin, aku berusaha dan berkeinginan, tempat juri Masterchef Malaysia tu pun aku boleh pegang rasanya.. Kekeke..

Okaylah.. Mata dah layu, kenyang makan nasi bungkus kedai Pak Ali.. Haha.. Selamat malam semua.. Jaga diri jaga kesihatan.. Assalamualaikum..


4 Comments Here:

farhana berkata...

Lauk yg plng terror sy masak selain dr telur goreng, adalah masak sambal!
Plg senang dlm dunia. hehe

Rain cute ke? Opsss!

~boy_Mr.K~ berkata...

salam hana> hehehe lama x lawat blog cahaya yg riang gumbira nih...hik3...

the GirL berkata...

OMG!! akak!! kite baru je tgk FO episod rain!!
what a coincindence... hohoho

Saya berkata...

Jgn lah kata diri sendiri pemalas. sebut kurang rajin x per. ustaz cakap setiap ucapan itu doa :P

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.