Hikmah Berblogging Di Saat Hidup Sesak.. Together With A Sad Sonata.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Hikmah Berblogging Di Saat Hidup Sesak.. Together With A Sad Sonata..

9 comments
Assalamualaikum.. Salam Isnin semua.. 7hb Mac 2011.. Dah seminggu kita masuk bulan yang baru.. Dah seminggu juga hidup sesak.. Al maklum saja, seorang pelajar yang hidup bergantung harap pada duit sara diri pihak yang bertanggungjawab, beginilah gamaknya.. Hoho..

Dah lewat seminggu.. Duit sara diri belum lagi wujud dan tak nampak batang hidung sikit pun.. Kawan-kawan semua dah duduk garu kepala bingung semuanya.. Adik-adik junior kesayangan, ramai yang duduk menjerit di wall Facebook dek kerana permasalahan ini.. Sabarlah ya adik-adik.. Sampaikan ada adik-adik junior yang dah mula menghantar jemputan khas kepadaku ajak makan batu-bata dekat bangunan baru dibina di sebelah kolej.. Muahaha.. Baik betul adik-adik juniorku.. Caring betul.. Ekeke.. =p


Tiba-tiba petang tadi mak mesej, mak kata CEK aku dah sampai.. Syukur sangat-sangat.. Perasaan aku tadi macam tanah gersang yang tiba-tiba dibasahi hujan.. Ngee.. Walaupun tak banyak, tapi cukuplah untuk tampung hidup seminggu dua.. Salah satu hikmah berblogging.. But remember, money is not everything in blogging.. A reminder to myself as well.. Once we have a thought money is everything, our style of blogging will change 360 degree.. Believe me, your readers can easily detect the level of sincerity in each of your post.. =)

Dalam kita bergembira, ingat ada orang yang mungkin sedang bersedih.. Semoga semuanya baik-baik saja.. Sad sonata ini aku kongsikan sebelum aku akhiri entry di petang yang redup dek lebatnya hujan yang turun membasahi bumi.. Moga jadi renungan.. Jaga diri readers semua.. Assalamualaikum..




Surely she can do it.. But deep inside, the heart whispering..

9 Comments Here:

salamBEST berkata...

heheh. sabo jela.

mari lah kak. hari ni perise strawberi. :P

Nur Farah Hani berkata...

lagu ni... lagu nih buatsaya terkenangkan seseorang.. huhuhu...

akak fara nak amik lagu ni tempek dalam entry baru yerk.. ;p

ieda berkata...

ekekek alhamdulillahhh dah masuk duit .. kalau idokkk moh dtg sini akak belanja makan .. :)

♥ manje ♥ berkata...

alhamdullilah... ~

farhana berkata...

Alhamdulillah..happy for u dear =)
Keep on blogging...

Bila kau taip bait sedih, sedih itu turut ku rasa..feewit! =)

Ohhhh, sad story tu betul2 sedih. Menusuk jauh ke dalam kalbu =(

mr.syazwan berkata...

wawawa en nuffnang la tu

perh...

BERJIMAT CERMAT

INGAT MASA DEPAN

ceewaah

♥CIK SHA♥ berkata...

sedihnye sad story tu..T_T


wahhh..tak pernah merasa duit hasil berbloging..hehe..

Bro Fit berkata...

duit ni makin dicari makin dia lari.. makin di simpan makin berkurang.. adehh pening kepala..

- Fitrihadi.com -

ch!natsu berkata...

dr hepi trus sdey bc sad sonata tuh.. T_T

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.