Soalan Untuk Siapa Yang Rasa Dirinya Lelaki.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Soalan Untuk Siapa Yang Rasa Dirinya Lelaki..

26 comments
Assalamualaikum semua.. Tak tidur lagi??? Aku pun sama.. Tak boleh nak lelapkan mata.. Banyak benda buat aku fikir.. Banyak berfikir buat aku sukar mahu tidur.. Malam-malam begini, cuaca sejuk, mencengkam segenap tubuh, buku malas mahu ditatap.. Ku layan lagu Spring.. Sampai Hati..


"Entah Mengapa Rindu Di Hatiku Masih Di Dada

Bukannya Mudah Nak Kulupakan"





"Hanya Tuhan Yang Mengerti Hati dan Perasaanku

Di Tengah Malam Syahdu
Hatiku Merindu"



Luka.. Luka.. Luka.. Huhu..






Bosan melanda waktu-waktu macam ni.. Malam sunyi.. Aku pandang laptop, laptop pandang aku balik.. Nak taip entry ke??? Tak??? Taip??? Tak??? Taip juga akhirnya.. Heehee.. Ada banyak aku nak cerita.. Tapi aku tak tahu mahu cerita apa dulu.. Bagi aku fikir.. Hmmm.. Semalam pergi makan.. Restoran Vanggey.. Gila ramai budak lelaki.. Aku malas nak turun bila dah nampak segerombolan mamat-mamat (budget macam ada nak ngorat ko ke Farhana???).. Tapi sebab lapar punya hal, turun jugak.. Pekena nasi kandaq.. Bungkuih bawak balik laa.. Nak bayar, gila panjang queue, budak-budak lelaki tu sume tengah sibuk beratuq nak bayaq.. Ada laa dalam 10 ke 12 orang macam tu..


Bertelur aku tunggu nak bayar.. Ada sorang mamat ni, sebelum bayar tu, dia beli jeruk.. Wah.. Comel.. Ade jugak budak lelaki makan asam jeruk.. I loike.. Heehee.. Then, lepas bayar aku menghala ke kereta.. Budak-budak ni pun ada.. Parking depan kereta aku je, budak-budak UTP rupanya.. Kereta satria Putih..





Bikin aku kaget.. Kereta Satria yang comel itu disumbat dekat hampir 6 ke 7 orang kot.. Adeh.. Selalu je aku tengok senario macam ni.. Tapi kalau perasan, selalunyalah lelaki kalau naik kereta, suka sumbat ramai-ramai.. Jarang aku nengok perempuan buat macam ni.. Kalau kata bonet belakang tu boleh sumbat orang pun memang dorang masuk gak kot.. Adakah benar begitu lelaki-lelaki semua?? Kenapa ya?? Adakah sebab lelaki ni mind dia simple saja?? Lelaki ni jenis tak kesah?? Atau tak mahu fikir panjang?? Tapi kan ke bahaya macam tu.. Kawan-kawan aku selalu cakap, aku selalu dengar, lelaki tak kesah sangat soal makan.. Sedap ke tak sedap ke, belakang cerita, balun jek.. Yang penting depa kenyang.. Betul ke???


Adakah bagus sikap tak kisah dan simple minded sang lelaki??? Ataupun sebenarnya dorang simpan jek.. Atau dalam kata lebih sedap, makan dalam.. Hoho.. Sila jawab wahai lelaki-lelaki.. =)


Okey.. Mahu sambung layan jiwangzzzz.. Kejap lagi zzzzzzzz.. Heehee.. Tata titi tutu semua.. Take care.. Assalamualaikum..



26 Comments Here:

imHepPie berkata...

satria putih???i likee...

ensem x??lalala~

bUaL kEnTaNg berkata...

salam cik Hana,
pade pndpt gwe segelintir jer..
ade pndpt @ perangai masing2.
tp gwe simple jer..
tgok keadaan,klu rase bnda tu tak memudharatkn mase depan juz tink on da spot je laa tp tak bmaksud tak pandang jauh..klu pompuan mesti pikir 5-6 kali kan..ape kesah selagi kete tu muat,masok ajer laa..no hal pnyer..:p

pade gwe jugak tak kesah pasal makan,yg penting halal..sedap tak sedap blkg kira yg pnting konyang den.. heheh..

ini semua depend kat individu tu laa..tak semua sama.cam ompompuan gak..yg pasti,pade gwe klu buat keputusan demi mase depan gwe pikir 2@3 kali gak..seyes..tp klu bnda pakai buang beter jam tu gak decide..takyah cerewet sgt.sebab tu laki lebih muda dr laki klu dah berumur pasal tak byk pikir cam org pompuan accurated sgt weihh.. adehh!!
hehehehe

joegrimjow berkata...

kot2 my fren kete 2!!!

chokio_nia berkata...

sy pmpn tp nak komen gak..my fren pena nek atos..laki sume..8 org sumbat dlm tu..haaa

Aainaa Khairunnisa berkata...

cik Hana..pasal sumbat dalam kete satria ramai² tu...aainaa penah wat masa zaman blaja dulu...hehheeee...sumbat 8 orang ok....2 depan...kat belakang 5 orang...nasibla umah dekat jek...hehheee...;p

Sharif John berkata...

Kami berjiwa pemburu... hehehe

Bro_mie berkata...

simple = ringkas
pimple = jerawat

lelaki memang suka simple

anaklaut berkata...

salam...

tq singgah anaklaut..

ulasan cik farhana sangat saya hargai..:))

Farhana berkata...

Mimie.. Ape dia??? Hensem??? Bukan kata hensem, kacak gilorrrrr.. Hahaha.. Nk knai kaa???? Boleyyy jek.. Sila ke UTP okeyhhh.. =p

Farhana berkata...

Encik hysman.. Waalaikumsalam.. Man.. Kamu simple ek??? Hmmm.. Baru ku tahu.. Hak hak hak.. Btul laa kata kamu, kami prempuan ni mmg suke pikir 5, 6 kali.. Kdang2 smpi 10 kali.. Sbb mcm2 yg kitorang fikir even bnda tu just a simple thing.. Ada baiknya, ada gak buruknya..

Haaaa.. Psal mknan ni sume lelaki mmg camtu laa kan.. Dorang jnis takde hal, mkan jek.. Cube kalau kata nnt dah kawen, isteri kureng pndai msak, kira msak pn x sodap laa, tak kesah gak eh??? Hik hik..

Yup.. Btul laa tu.. Depends ngan orang jugak. Lain org lain caranya.. Tp yg ku tak paham tu.. Laki lbh muda eh dr prempuan kalau brumur hanya sbb laki x cerewet??? Teori baru utk awet muda eh? Huhu.. Kalo gitu ku tak mau ler jadi cerewet.. Haha.. =p

~ tapi nape kamu nmpk lebih tua ek dari umur kamu??? cerewet rupanya.. hak hak hak.. =p

Farhana berkata...

Joe.. Ur fren ke??? Haha.. Iyo laa tu..

Farhana berkata...

Chokio.. Haha.. Lelaki mmg tak kesah.. Sumbat laa bape rmai pn.. Huhu..

Farhana berkata...

Aainaa.. Jarak dkat tu okeyyyy la lagi kan.. Tp dari UTP tu nk pi Ipoh ada laa dlam 40 minit kot.. Adeh.. Kematu ler punggung.. Jadi ayam penyet ler camtu.. Hahaha.. =p

Farhana berkata...

Bro john.. Brjiwa pemburu itu bro.. =)

Farhana berkata...

Bro mie.. Ape kene mengena ngan jerawat?? Hahaha.. Lelaki mmg simple.. =)

Farhana berkata...

Anak laut.. Sama-sama.. =)

azuan berkata...

bagus la..
x susahkan ppuan..
betoi tak??

hang nadim berkata...

salam hang nadim kalau buleh, nak sumbat 6 pompuan dalam keta...per

pal7 berkata...

hana..
time mkn..makan je apa2..asalkan dpt mkn..kalo xde mknan lagi susah kan?..

lelaki sempoi jek..tp ade juga yang cerewet...tgok pd org la..k..

Mr. Cuz berkata...

lelaki mmg mcm tu la...klu bab mkan kt kdai asal ader je dh ok..tp ble dh kwin nk gk la bini pndai msak...xkan dh kwin pn mkan xsedap lg...Bab sumbat menyumbat tu tak tau la...tp klu untuk sonok2 mmg mcm tu la..keh3...tu klu kene than jpj tu mmpos nk mnjawab...haha

Farhana berkata...

Azuan.. Kdang2 susahkan gak.. Sbb depa malas nk pikir, kdang2 kita yg kene tulun depa pikir.. Kan kan kan??? Hehehehe.. =p

Farhana berkata...

Hang nadim.. Mak aiii.. Keta kebal pn tak leh msuk 6 hang nadim oiii..

Farhana berkata...

Pal.. Mndalam itu mksud.. Hehe.. Ye betul.. Brsyukur ngan pe yg ade daripada kebulur tak mkan.. Heehee..

Mmg sempoi.. Mcm yg ckap tu gak.. Cerewet??? Ade gak.. Mcm yg ckap tu jugak kot?? Hehehehe..

Farhana berkata...

Mr. Cuz.. Yeah.. Betul.. Hehe.. Ksimpulannya carilah bini yg pndai masak.. Hehe.. Kalo kene tahan jpj, abes laaa.. Kem salam jek laa kat jpj tu.. Haha.. Lgpn sumbat rmai2 ni kan bahaya.. =)

bUaL kEnTaNg berkata...

hahaha.. saye nampak tua pasal saye matured dr kamu yg keanak2kan..hahaa

Farhana berkata...

Heyyy kamu dak bual kentang.. Saye tak keanak-anakan okeyhhhh.. Erk.. Sikit je pn.. Pape pn saye nmpk lagi matured dari kamu ok.. =)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.