Bezakah Anda Dulu Dan Sekarang??? | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Bezakah Anda Dulu Dan Sekarang???

23 comments
Assalamualaikum.. Hai kawan-kawan.. Haha.. Petang Selasa.. Ouh Mimie.. Kali ni saya waras okey sebab berjaya mengingat hari dengan tepat dan jitu.. Keh keh keh.. Petang ni aku nak mengarut dan merapu lagi.. Cerita pasal aku.. Pasal yang dulu dan yang sekarang.. Kalau korang nak KENAL dan CINTAI aku, bacalah.. Hahaha.. Kalau korang tak kenal aku, macam mana nak ngorat aku kan.. Kan kan kan?? Hahaha.. Ade ke ye nak ngorat? (please cakap ada..) Confuse aku dengan ko ni Farhana..




Berserta dengan entry ni gak, aku dengan berat hati tempek la jugak gambar muka aku yang tak seberapa nak cun macam Kajol.. Dah lama rasanya tak mencapap muka sendiri.. Haha.. Tapi gambar recycle laa.. Sebab aku sekarang camera phobia duhh.. Aku takut laa gak kalau ada entiti terperangkap dalam gambar yang ada aku.. Muahahaha..


DULU - Aku ada ramai boprenz, nak kira guna jari kaki ngan tangan pun tak cukup tau.. Kena guna kalkulator..

SEKARANG - Satu jari nak angkat pun payah.. (Maknenya takde laa tu.. Jaga hati dan perasaan sendiri..)

~ Bukanlah kuih-muih yang aku jual "tak laku".. Cuma aku tak jual kuih jek.. Muahaha..


DULU - Aku kurus macam budak ni..

SEKARANG - Aku gemuk macam budak ni..

~ Mengikut perkembangan usia, saiz mulut juga meningkat.. Kuantiti makan pun meningkat.. Tolong jangan salahkan aku.. Ngee..


DULU - Cinta aku cinta monyet.. Cinta beruk.. Cinta tenuk.. Kira dah macam zoo dah laa..

SEKARANG - Cinta aku cinta sejati.. Auwww.. Romantisnya ayat saya..

~ Kepada yang punya badan Arjun Rampal, muka persis Goo Jun Pyo.. Calling aku.. Aku mencari cinta sejati.. Hahahaha.. Tipu kot.. Cinta pandang rupa tu..


DULU - Aku tidur atas katil besi.. Besi okeyh..

SEKARANG - Aku tidur atas lantai aje.. Tapi ada tilam laa.. Sebab katil tu sure bengkok lepas setahun.. Aku tahu aku tak berat, katil tu yang tak kuat..

~ Kepada pengusaha katil, tolonglah tingkatkan mutu katil-katil anda.. Aku nak gak tidur atas katil lepas kahwin nanti.. Ooppss..


DULU - Aku comel macam kanak-kanak Ribena yang lain..

SEKARANG - Aku manis dan ayu.. Ibarat Last Malay Girl.. Haha..

~ Nak orang masuk meminang, kenalah sedap mata memandang muka tu.. Heehee..



DULU - Aku dump boprenz aku.. Sebab depa nakal.. Mungkin time tu lagu Aliff - Jangan Nakal tak ade lagi kot..

SEKARANG - Orang dump aku, reject aku.. (muka tak malu ye saya ni.. ish3.. apa nak jadi..)

~ Kesimpulannya adik-adik, buat baik dibalas baik.. Buat jahat dibalas jahat.. Tu pasal aku kena dump, kena reject.. Haih..

DULU - Aku aktif sukan.. Bola keranjang.. Bola tampar.. Kira aku ni ratu keranjang dan ratu tampar sekolah laa..

SEKARANG - Aku aktif sukan gak.. Sukan mulut.. Maklumlah, lately ni dunia hiburan banyak gossips okey..

~ Sukan mulut tak elok.. Jangan ikut.. Sebab menjerumus ke arah mami jarum.. Dengar ye adik-adik..


DULU - Aku suci..

SEKARANG - Otak aku kotor weh.. Majlis Bandaraya Ipoh ni laa.. Tak wat keje ke ape..

~ Otak kotor bukan sebab apa, dah sebulan tak shampoo rambut yang ikal mayang ni, tu pasai kotoq..


DULU - Aku budak hingusan lagi..

SEKARANG - Aku anak dara okey.. Dengarlah dunia.. Aku dah jadi anak dara.. Mimie!! Sila jangan jeles..

~ Boleh kahwin dah kan???


DULU - Aku sangat garang.. Mungkin sebab tu masa aku jadi pengawas kat sekolah agama dulu, sekolah tu makmur dan aman damai.. Haha..

SEKARANG - Aku pelawak.. Mungkin sebab aku akan kahwin dengan salah seorang geng kumpulan Sepah kot.. Muahahaha.. Apa? Tak kenai Sepah? Ni aku nak marah.. Yang menang Akademi Fantasia tu.. Haih..

~ Bila dah pandai melawak ni, apa yang aku cakap, aku sendiri gelak.. Betul ke tak betul tu?


Walau banyak beza aku dulu dan sekarang.. Namun aku tetap aku.. Adoi.. Ayat sentimental lagik.. Apa yang tak pernah berubah.. Dulu aku ada dua pasang mata comel, hidung kembang, bibir Angelina Pitt, telinga kecil aje, jari kaki dan tangan cukup semua.. Sekarang pun semua tu masih lagi ada.. Sebabnya aku tak main meriam buluh time raya.. Haaa.. Dengar tu ye adik-adik nasihat akak.. Nanti kalau jari dah tak ada, kan ke padan muka tu.. Ooppss.. Kejam pulak.. Haha..


Okey semua.. Dah mahu masuk maghrib.. Aku minta diri dulu.. Taking care.. Chau chin chau.. Chow Yun Fatt.. Chau Wan.. Hahahaha.. Tata semua.. Assalamalaikum..





FOOT NOTE: Hati gembira nampak dek mata, hati terluka simpanlah saja.. Erk.. Apakah???

23 Comments Here:

Aainaa Khairunnisa berkata...

DULU - Nur Farhana Abdullah....

SEKARANG - Nur Farhana Abdullah....

AKAN DATANG - dr. Nur Farhana Abdullah..♥

Tukang cerita berkata...

salam hana....
lajunya entry....tak sempat nak mengomen, sudah ada entry baghu...

perubahan dulu dan sekarang, menanda diri yg semakin matang, semakin banyak pengalaman, semakin luas pergaulan.....

hahahhaaa......
tergelak baca pasal hana yg tido di lantai....
salah tukang buat katilkah????
'Lu pk lah sendiri!!!!'
:)

bUaL kEnTaNg berkata...

Assalammualikum cik Hana..
wahh..punya bnyak dulu dan sekarang daa..hehe
apakah dulu kamu dan sekarang kamu juga,org yg sama ka?? ayoo.. dush!! berbeza la,klu tidak takde dulu dan skrg.. haha

statement kamu dulu suci skrg kotor tu,klu skali baca len mcm meaningnyer woo..ehee..
Sepah tu bkn ker yg masuk gadis melayu musim 1?? hahaa..

bila bisa buat org lain suka bila kita duka..hebat tu kita..hoho..
so always tink +ve fe ur life den u'll njoy da life wif bless of Allah hopefully.. jgn simpan sajer dlm hati..takut klu dah meletup merana diri.. :)

imHepPie berkata...

bagus2 waras sudey..

ratu keranjang??agak kelucahan d ctu...apekah??

ahaha org pon da otak kotor ala2 biru sikit..

kira org pon anak dara jgk la kan??kan??

da buleh kawen gak kan??lalala~~

azuan berkata...

dulu lain..
sikalang lain..
manusia perlu perubahan hoho..

Farhana berkata...

Aainaa.. Amin.. Mudah-mudahan dpat ku genggam title tu lagi setaun lebih.. Berdebar rasanya mau pegang title tu.. Tkut tak sedia.. Huhu.. =)

Farhana berkata...

Waalaikumsalam kak nurul comel.. Hehe.. Al maklumlah.. Skarang bnyk idea lak.. Asal celik mata jek ada idea, tggl x smpat coret aje.. Huhu..

Akak.. Saya tak tau laa.. Apakah sy sbnarnya dh benar2 matang.. Huhu.. Dah bnyk ke pngalaman yg saye dpat spanjang hidup ni utk saye jadi matang dlam erti kate yg sebenar.. Huhu..

Akak.. Katil tu yg salah laa.. Bukan saye okeyhhh.. =)

Farhana berkata...

Waalaikumsalam encik bual kentang.. Lepas ni pggl kentang trus jek, boleyyy??? Heehee..

Ada 10 sumenye.. Angka 10 tu ku ambil sebab dia tak banyak sgt dn tak sikir sgt.. Yg sedang2 saja.. Haha.. Wehh.. Apa pny soklan daa. Op coz laa org lain.. Dulu kcik ku manusia.. Dh besor ni ku jadi insan.. Hahaha.. Dush 3 kali ke kamu.. Amek.. =p

Sebab tu jgn baca 1 kali, baca laa bnyk2 kali.. Tp ade je org yg baca skali tak rase pn kotor kcuali org tu pny pmikiran yg "ADVANCE".. Macam kamu kah?? Hehe.. =p

Sepah bukan dlam program gadis melayu.. Tp jgn lupa lirik kot.. Saye kunci lirik itu.. Hahahaha..

Tringin wat org lain suka dn dlam masa yg sama kita pn suka.. Haha.. Entahlah.. Mgkinkah tak mampu nak meluah sbb sudah merana??? Hmmm.. Kalau saja nk mluah itu mudah.. =)

Farhana berkata...

Mimie.. Yeah.. Waras sudah.. Hahaha.. Ratu keranjang adalah kelucahan??? Ouh.. Mgkin tidak.. Tak kot.. Haha..

Alaa.. Biru tak kotor sgt.. Ku kaler cekelat kuning2 lagi tau.. Maju woo.. Hahaha..

Ape?? Yeke anak dara?? Sure ke?? Bkn dak2 kecik lagi.. Dak kecik maner leh kawen.. Nengok je org kawen blh laa.. Hahaha.. =p

Farhana berkata...

Azuan.. Dulu lain, skarang mmg lain.. Prubahan mmg perlu.. Yg pnting, brubah kpada kbaikan.. =)

oranglidi berkata...

dulu wa suka men tembak2. skang wa suka tembak blog. cis. pejadah karut semacam ni?

oih. dah elok sangat lah tu. kawen je cpat2.

skolah agama tu dik oi. dahla pngawas.. kagum2

oranglidi berkata...

oh sbelum lupa, lu dengar kata2 oranglidi ni:

"perubahan merupakan benda yang paling malar dalam hidup. ia akan terus berlaku".

Bro_mie berkata...

yg aku nak komen semua diorang dah komen (ceh ayat x de idea nak komen...hihi)

bUdAk kEnTaNg berkata...

org mula kenal dgn hysman jd tak kesah la nk panggil ape,asal org yg same sudeyy!!haha

Dah baca byk kali tp masih jugak.. mmg advance bethool gwe yer..ehe..

betul kate org lidi "perubahan merupakan benda yang paling malar dalam hidup. ia akan terus berlaku" hehe

Fadhlah berkata...

are ur OK girl?

Sharif John berkata...

Ye la sis... kita sentiasa menuju kearah yg lebih baik...

Farhana berkata...

Oranglidi.. Hahaha.. Bese laa kalau org lidi mngarut.. Kalau tak mngarut, mmg luar biasa.. Hahaha.. Apakah??

Mmg mau kawen.. Mcm kamu gak laa.. Hahaha.. Skola agama biasa je bang oiii.. Huhu..

Quote yg mnarik.. Maknanya, hidup sntiasa brubah.. Ye ke??? =)

Farhana berkata...

Bro mie.. Hahahaha.. Bro.. Biasalah.. Kah kah kah.. =p

~ kalau idak bkn bro mie ler namanya.. hik hik.. =p

Farhana berkata...

Budak kentang.. Kalau kate pggl tuttttt, agak2 boleyyyy ker?? Hahaha.. =p

Mmg kamu gateiiii.. Nk kate org plak tu.. Ish3.. =p

Betul kata man dn org lidi.. Heeheee... =)

Farhana berkata...

Fadhlah.. I'm okey cikgu.. Heehee.. =)

Farhana berkata...

Bro john.. Yup.. Mnuju ke arah postive site.. That's what life suppose meant to be.. =)

Zumairi berkata...

kawin dgn doc ok tu

oranglidi berkata...

wahahhaa. ada orang stuju dgn wa??? hahahaha.. trimas2.

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.