Lebatnya Hujan Selebat Rasa Dalam Hati.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Lebatnya Hujan Selebat Rasa Dalam Hati..

31 comments
Assalamulaikum warahmatullahi wabarakatuh..



Jam menunjukkan pukul 6.30 pagi.. Serasa seperti tidak mahu bangun dari mimpi yang indah.. Indah kerana ada dia.. Mimpi yang datang menyapa sekali sekala sahaja.. Atau mungkin malam tadi sahaja.. Benar.. Sudah lama aku tidak bicara tentang dia.. Bukan sudah lupa cuma tidak mahu mengingatinya sahaja.. Siapalah aku untuk mengingati dia yang ternyata bukan aku yang punya.. Lantaran itu aku cuba, cuba untuk membuangnya jauh-jauh..


Namun mimpi indah menyapa tidurku.. Indahnya bikin hatiku berbunga riang.. Terasa seperti benar dia ada di sisi.. Terlerai rasa rindu yang menggunung yang hanya Tuhan saja tahu betapa beratnya aku menanggung.. Orang melihat aku happy.. Orang melihat aku ketawa.. Tapi ternyata aku tidak mampu untuk benar-benar happy dan ketawa.. Hati aku begitu sukar sekali untuk mendengar kata.. Untuk gembira.. Dan akhirnya, aku hidup dalam pura.. Luaran dan dalaman tak sekata..




Mungkinkah mimpi kelmarin bawa petanda??? Atau hanya bawaan perasaan semata-mata.. Tapi kenapa hanya semalam sahaja mimpi itu datang.. Rupanya.. Hmmmmm.. Hidup memang penuh dengan kebetulan..


Aku bangkit dari tidur.. Mengambil wuduk lalu solat.. Terasa tenang kembali.. Ya.. Aku harus belajar jadi kuat.. Memang sakit untuk melepaskan sesuatu yang kita sayang.. Tetapi aku akan belajar.. Melepaskan sesuatu yang bukan aku punya.. Masa yang banyak memang aku perlukan.. Sebabnya ternyata sampai sekarang aku tak mampu lagi lupakan dia.. Air mata jatuh.. Buat kesekian kalinya..




~ Masih aku tak berdaya melupakanmu, di hatiku bertanya, apakah sebenarnya cinta.. ~


Tak sangka Farhana masih ingat lagi pada dia.. Masih tidak lupa tentang dia.. Tak disangka juga Farhana akan menulis entry seperti ini lagi.. Entry perasaan yang sudah lama tidak dicoret.. Mungkinkah perasaan ini diambang kematian??? Entahlah.. Sampai sini saja.. Selamat berhujung minggu semua..
Assalamualaikum..





FOOT NOTE: Apakah yang sebenarnya Farhana ceritakan??? Tentang seseorang??? Atau tentang makanan kesukaannya yang sudah 2 hari dia tinggalkan, kerana perang diet sudah bermula??? Renung-renungkan.. Hahaha.. =p




31 Comments Here:

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

walaweys:)

kamoo sungguh menjiwang rr shayang.

kalau ada jdoh xkemana kang?

laallalaala.

Aainaa Khairunnisa berkata...

wah cam "suratan atau kebetulan" la plak kan cik hana...tetiba menjelma...=) banyak² kan bersabar ek cik hana...

joegrimjow berkata...

xujan
tp still sejuk menggigil

fndrocka berkata...

kalau dah hujan lebat basah smua tu dah tentu-tentu mimpi pasal sesorg ye tak?

Razman berkata...

kalau tiada kan ku jd penggantinya..haha

Bro_mie berkata...

ish teruk dah my sis nih....

penjenayah merah jambu. berkata...

waalaikumussalam.

kalau farhana sedang bercakap ttg cinta,bukan ttg makann kegemaran,perang diet and so on,saya cuma nak cakap,patah hati mmg sakit sangat,and even bertaut kembali pun,rasa sakit tu still ada,bukan sebab berdendam,tapi terasa hati.

tak apalah,selagi ada masa didunia ni,selagi ada perkara yang mampu menggembirakan,usahalah untuk bergembira,hunn :)

imHepPie berkata...

alaa..hengatkan chenta lama tdi..mknan ke??erkk..jom lwan mendiet haha

bUaL kEnTaNg berkata...

salam cik Hana,
otakku sungguh slow nak paham setiap bait2 kate2mu itew..
apakah???
terlalu berbunga ibarat lagu senandung semalam..hahahaa...

yok diet...hehe

oranglidi berkata...

sape dia tu? hehe

Sharif John berkata...

What happen sis... cukup tersekasakan bila mencintai seorang yg xde perasaan kt kita.. tabahkan hati ya

pauhputik berkata...

hujan basah mesti mimpi pon basah...


hahahahahah

Farhana berkata...

Lolly.. Daku mmg jiwang.. Satu malaysia nih dah tau.. Hak hak hak.. Erk.. Jodoh kaaaa??? Takde jodoh daaaaaa.. =p

Farhana berkata...

Aainaa.. Suratan atau kebetulan.. Pilih mane satu.. Hahahaha.. Tak pe laa aainaa.. Semua akan okeyyy bila tiba masa yang tepat dn setelah brjumpa pasangan yg tepat.. Kan kan kan??? =)

Farhana berkata...

Joe.. Udah ku nengok gambo kamu tu.. Mmg sejuk nmpknya.. Huhu.. Bestt arr..

Farhana berkata...

Fnd.. Hahaha.. Hujan lebat, basah di luar umah.. Tak mimpi org mimpi ape ek??? Hehehehe.. Ye kot.. Mimpi orang.. =)

Farhana berkata...

Razman.. Hahahaha.. Ada brani???? Huhu.. Anyway, thanx for dropping by.. =)

Farhana berkata...

Bro mie.. Mane ade teruk.. Saya okeyyy lagi ni.. Hehe.. =p

Farhana berkata...

Penjenayah merah jambu.. Patah hati.. Lagi teruk dari patah tulang dn sebagainya.. Sbb kesan dia sgt dalam kan.. Haha.. But u're rite.. Being happy is wut matter.. And i'm trying to be happy.. =)

~ thanx dear..

Farhana berkata...

Mimie.. Alaaaa.. Chenta lama???? Huhuhu.. Tu cerita lama daaa.. Jom.. Tapiii.. Kamu tu kcik ape.. Diet ape plak.. Ish3.. =p

Farhana berkata...

Encik bual kentang.. Waalaikumsalam.. Knape boleyyy jadik slow yek??? Hehehe.. Tu laa.. Ku dah ckap skill jiwangmu dah brkarat.. Kene polish daaa.. Kan skarang tak paham.. Hahaha.. =p

Mana ade brbunga.. Ni ibarat mcm lagu hip hop jek.. Tak cukup lagi utk jadi snandung smalam.. Hehe..

Jom.. Kita diet, tgk sape turun brat badan pling cpat.. Okeyyyyy???? =)

Farhana berkata...

Oranglidi.. Kamu laa.. Sape lagi.. Frust gue.. Hahaha.. Bak kata siti, biarlah secretttt.. =p

Farhana berkata...

Bro John.. Penah alami ke bro?? Huhu.. Takde prkara yg pling torturing lagi mlainkan prasaan mcm tu kan bro.. Thanx for the words.. =)

Farhana berkata...

Matju.. Wuit.. Apa plak mimpi2 wet ni.. Hahahaha.. Tak men laa mimpi wet di kala hujan.. Hak hak hak.. =p

Aainaa Khairunnisa berkata...

yup!!! tadi ku sempat bersembang dengann "SURATAN ATAU KEBETULAN" kamu tu...=)

Farhana berkata...

Apa dia??? Suratan atau kebetulan saya??? Oh tidak.. Diakah??? Hmmmmm.. Mungkinkah??? Hmmmm.. Sure??? Yakin??? Mungkin orang lain.. Hehehehehehehe.. =p

chokio_nia berkata...

cerita lama jgn dikenag..jdkan sje memori luka..wah2..ayat jiwang tak jadi ne..haha

Aainaa Khairunnisa berkata...

dengan yakin!!! memang dier...heheheee...;p

Farhana berkata...

Chokio.. Cerita lama tu laa yg kita gatai nk kenang kan walau pn pahit dn sakit.. Sbb dia ttap satu knangan.. Hahaha.. Balas ngan ayat yg jiwang juge daku ni.. Hik hik. =p

Farhana berkata...

Wah.. Dgn yakin.. Hahahaha.. Mgkinkah dia takkan jd suratan atau kbtulan daku lagi??? Mgknkah daku dh brsedia mlepaskan dia??? Mgkinkah??? Mgkinkah??? Huhu.. =p

.Cik Nana. berkata...

waduh2..kaka fana..^.^
salam singgah

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.