Bila Aku Mula Merapu.. Semua Pasti Ternganga.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Bila Aku Mula Merapu.. Semua Pasti Ternganga..

12 comments
Assalamualaikum.. Today is Isnin.. When i kira, it is almost seminggu i entered posting yang baru.. Gynaecology posting.. Apa itu gynaecology??? Sila selak dictionary sekarang.. Yup.. You are betul..



In this 1 minggu, everyday dari 8 - 5.. Talking about vagina, cervix, uterus, menstruation, ovulation dan banyak lagi.. Otak mula tepu, bila tepu bosan pun datang.. Hari-hari kelas have to stand for almost 2 atau 3 jam.. Kaki sakit yang amat.. A friend of mine tanya, "WHY??? LEG PAIN IS IT??? " Aku sengih like kerang busuk.. He said some more, " HEAVY, THAT IS WHY " Oh God.. Feeling macam nak tumbuk aje him.. Ini memang menimbulkan anger.. Bersabarlah dear.. Apa? Kenapa bored? Becoz tiada opposite attraction in what i belajar.. Basically, study Gynae is a studied about wanita.. Wanita dan woman.. Negative charge.. Bored.. Haha..


Apabila saya bored, otak saya suddenly teringat something.. Pernah i read dalam blog someone, LELAKI TERANGSANG 30 KALI SEHARI.. Saya repeat.. 30 KALI SEHARI.. Bukan 30 HARI SEKALI.. My adik sepupu yang umur setahun corn pun pernah told me.. I was like terkejut beruk.. That's too much.. Lalu masuklah something yang Ustazah aku pernah teach dalam kotak minda aku.. Men punya 1 nafsu dan 9 akal.. Women pula 9 nafsu dan 1 akal.. Kalau mengikut my Mathematic expertise, 1 nafsu = 30 kali sehari.. 9 times 30 = 270 kali sehari.. Gulp.. Tertelan air liur.. Haha.. Weh.. Jangan percayalah.. Aku saja je nak action pada you alls, yang skill Math aku hebat.. Soalan aku.. Kalau 1 nafsu dan 9 akal tapi kenapa 30 kali sehari??? Atau mungkin 30 itu sedikit??? Haaaaaaa.. Mana satu???




Apa kena mengena eh Gynae with apa yang i story tadi??? Kena mengenanya ialah, apa yang lelaki fikir bila belajar Gynae??? Sibuk je aku nak tau kan.. Hahahaha.. Melampau kan soalan aku, gila direct tembak terus tembus kepala.. What to do.. Aku kan blogger terlampau.. Hahahaha..Tak fikir apa-apa??? Tak percayalah.. Sedangkan perempuan berbaju kurung bertudung litup ada yang mula fikir something something.. Apatah lagi kalau tengok Megan Foxx.. Dahsyat.. Drop jaw moment..




Macam apa aku kata tadi.. Woman dan wanita.. Negative charge.. Man dan wanita.. Positive charge.. Spark.. Bola-bola api.. Bola sepak.. Fish ball.. Hahaha.. Apa aku merepek ni ha?? Aku nak kata, mungkin lelaki suka belajar Gynae sebab dapat belajar sesuatu yang mereka tiada.. Kesimpulannya.. Dah itu fitrah lelaki, biarlah.. Yang kau banyak question apa pasal Farhana yang cute oii.. Asal tak memudaratkan themselves dan alam sekeliling, that's fine.. Yang menjadi soal, when sesuatu yang bukan fitrah manusia dah mula menjadi satu fitrah.. Haaaaa.. Ada paham?? Kadang-kadang aku rasa diri aku macam cucu A. Samad Said.. Berfalsafah, cakap bengkang bengkok dan berlapik-lapik.. Kadang-kadang, aku pun tak paham apa aku cakap..


Entry ni.. Korang paham? Kalau tak sila telefon talian bebas tol 999.. I'll entertain kamu in a short while.. Kalau masih juga tak reti-reti language, sila hantar SMS dan taip ON AKU TAK PAHAM dan hantar ke number mana-mana yang korang suka.. Awek korang ke.. Balak korang ke.. Asal jangan hantar kat aku sudah.. Ngeee..


Entry aku dah nak habis.. Sebab hampir nak panjang dah ni.. Haha.. Better stop.. Kepada adik-adik yang masih di bangku ke meja ke kerusi sekolah, tolong.. Tolong akak mintak tolong.. Jangan tiru bahasa rojak yang akak guna.. Ini hasil influence Zee Avi - Kantoi.. Heehee.. Kalau tiru juga, sure korang punya subjek BAHASA dapat A1, cikgu pun bertambah sayang.. Kalau berani cubalah.. Okey.. Till jumpa lagi.. Tata.. Assalamualaikum.. =)




FOOT NOTE: Aku tak suka bila hati aku tak dengar kata.. Oh hati.. Tolong dengar kata aku.. Lupa.. Lupa.. Lupa.. Please.. =)




12 Comments Here:

syaf berkata...

sexsssssssss sangt

Mr. Cuz berkata...

yg pasal nafsu tu...sebab ape lelaki fikir sebanyak 30kali sehari...Sebabnya kitorg cuma ade satu nafsu je nak fikir...haha..org pompuan plak bnyak nfsu yg diorg nk fikir tu yg xbnyak tu...dan lelaki ni ade 9 akal untuk mendapatkan 1 nafsu ni...fikir2kan la yer...

misz A.C.C.A berkata...

ayoooo....
saya tak dapat berfikir! huahahaha...
tapi saya bace n3 ni, saya tglak!

imHepPie berkata...

arini isnin la cik kak..lalala~~

pal7 berkata...

nafsu byk tp pandai control xpe...lalala

cHeRyNa PiReS berkata...

hmm...nice topic. dr dah ngantuk2 nyanyi lagu stacy terus terbungkang biji mata. adakah kerana 9 nafsu wanita? hehehe...ntahlah:P

Farhana berkata...

Shaf.. Wuit.. Mane ade.. Bese2 ajo.. Hahahaha.. =p

Farhana berkata...

Mr. Cuz.. Mndalam laa mksud kamu.. Hmmmm.. Perlu 3 ari 3 malam ni nak pahamkan.. Pape pn, mmg mndalam.. Heehee.. Thanx for sharing.. =)

Farhana berkata...

Biha.. Okeyyy.. Jgn pikir.. Mgkn tak sesuai utk kamu pikir.. Heehee.. Gelak ke dik??? Akak pn trgelak bila baca balik.. Hahahaha.. =p

Farhana berkata...

Mimie.. Haah laa.. Kureng waras sudaa daku ni agaknye.. Hahahaha.. =p

Farhana berkata...

Pal.. Mndalam mksud tu.. Hahaha.. Of coz laa takpe kalo pndai control.. Kalo tak pndai control tu yg ape-ape.. Haha. =p

Farhana berkata...

Cheryna.. Hahaha.. Haah laa.. Adakah sbb 9 nafsu??? Hak hak hak.. =p

~ thanx for dropping by.. =)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.