Terkejut "Jumpa" Cinta Lama.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Terkejut "Jumpa" Cinta Lama..

12 comments


Assalamualaikum.. Semenjak dua menjak mula berblogging dengan hati yang waja, ada sahaja bahan-bahan yang boleh dijadikan bahan untuk entry aku.. Kadang-kadang sampai aku karang atas paper dulu apa yang aku nak coret dalam entry.. Berapa banyak kertas aku karang, kalah budak-budak buat karangan BM untuk SPM.. Kali ni perkongsian cebis-cebis kehidupan aku sekarang dan masa silam.. Semoga tak bosan untuk tatapan..


Semalam tepat pukul 6.32 petang aku terima mesej di MySpace yang aku jarang buka.. Datangnya dari seorang jejaka yang pernah hadir dalam hidup aku lebih sedekad yang lepas.. Ketika itu.. 9 tahun.. Erk.. Ya.. 9 tahun.. Aku tahu agak muda dan comel tetapi cinta tidak kenal usia.. Betul tak? Seorang kekasih lama.. Serious ada debar dalam dada, tapi mungkin tiada rasa cinta.. Sebab dia hanyalah cebisan kisah-kisah lama..




Agak terkejut.. Agak terpinga.. Hadirnya dia kembali buat aku gembira.. Mungkin sebab dapat jumpa kawan lama.. Masih segar lagi dalam ingatan aku saat perkenalan di Court Tennis.. Saat aku mendapat jambangan bunga pertama aku.. Saat berjalan pulang dari Fardhu Ain dan si dia menunggang basikal.. Oh kenangan.. Tapi masa telah banyak berlalu tinggalkan aku dan dia.. Masing-masing berpisah dan mengikut haluan masing-masing.. Perpisahan hanya kerana aku terlalu muda dan dia way too old for me.. Entahlah.. Alasan tak logik tapi mungkin sebab TAK ADA JODOH??? Betul ke??? Mungkin..


Walau hanya bertemu kembali di jaringan maya, namun tetap dapat aku nampak.. Betapa dia yang dulu, dengan dia yang sekarang, sudah banyak jauh bezanya.. Benar kata orang, masa mampu mengubah manusia.. Dulu dia comel, dia soft spoken, dia terlalu sempurna dalam pandangan mata aku.. Tapi sekarang.. Entahlah.. Bukan lagi senaif rupanya yang dulu.. Sangat besar perubahan pada dirinya.. Sehingga aku tertanya, benarkah dia kekasih lamaku dulu??? Haha..



Walau macam mana dikenang, itu hanya satu cebisan dari kisah lampau, mengingatnya mampu buat kita tersenyum.. Tapi padaku.. Cukuplah sahaja buat ingatan, cinta monyet.. Memang indah.. Kepada si dia, semoga kamu happy-happy selalu, and I'm glad that we meet again..


Aku mula menapak ke hadapan.. Meneruskan langkah hidupku tanpa mahu lagi bersuka ria mengenang kisah silam.. Jauh lagi jalan yang perlu aku redah.. Harapan aku cuma satu.. Walau seribu tahun sekalipun masa berlalu, aku harap aku takkan pernah berubah.. Aku akan tetap jadi aku.. InsyaAllah..


Okey semua.. Kerja menimbun-nimbun dah panggil aku.. Till then.. Ooppss.. Ada satu lirik nak share dengan korang.. Lirik sangat best.. Lagu lama.. From Joey McIntyre - STAY THE SAME.. Dedicated to ME.. Okey.. Itu saja.. Sayang semua.. Assalamualaikum.. =)


Don't you ever wish you were someone else,
You were meant to be the way you are exactly.
Don't you ever say you don't like the way you are.
When you learn to love yourself, you're better off by far.


I think that you could be whatever you wanted to be
If you could realize, all the dreams you have inside.
Don't be afraid if you've got something to say,
Just open up your heart and let it show you the way.


Believe in yourself.
Reach down inside.
The love you find will set you free.
Believe in yourself, you will come alive.
Have faith in what you do.
You'll make it through.



12 Comments Here:

Aainaa Khairunnisa berkata...

wah!!!! ♥♥♥

Tukang cerita berkata...

Salam hana...
akak tidak mahu lagi kenang 'cinta si monyet'

hahahaha......
kalau dikenang, malu sdiri....

makdara terdiva berkata...

cinta pertama tulah yg tetap diingat smpai bila2..lagi pahit..lagi manis rasanye..

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

wihiii.

adakah cinta lama bputik kembali?

haha. sila hati2.

imHepPie berkata...

haha...sgt kelakar bila tringat kesah chenta kecik2 dlu...

tpi beshkan kecik2 xde pon nak mrasa saket ati putus chenta nih..huhu

Mr.Homosapiensz berkata...

trsangat muda ler cinta monyet tu...huhu

everybody's changing - keane

Farhana berkata...

Aainaa.. Ape yg kamu wah ni??? Huhu.. Takde yg wah.. Cuma.. Wow jek.. Hik hik.. =p

Farhana berkata...

Waalaikumsalam kak nurul.. Kalau knangan cinta monyet tu dgn encik muz kita apalah salahnye kan.. Heehee.. =)

Farhana berkata...

Makdara terdiva.. Ye betul.. Macam2 rasa ada kan.. Sampai kita tak boleh lupe, sampai bila2.. =)

Farhana berkata...

Miss lolly.. Ye.. Sy sgt hati2.. Sbb tak mungkin cinta lama brputik kmbali.. Hehehe.. Sbb msing2 dah ade hidup masing2.. Heehee.. =)

Farhana berkata...

Mimie.. Haah.. Indah jek bila kita knangkan balik.. Tu laa.. Sakit pn xdak kalo putus cinta.. Huhu..

Farhana berkata...

Mal.. Muda sgt kan??? Sbb ku matang awal kot.. Kah kah kah.. =p

Lagu ke tu mal??? nti ku try dengar..

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.