Panggil Daku Baby.. Manja Tak??? | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Panggil Daku Baby.. Manja Tak???

28 comments
Assalamualaikum.. Hari minggu datang lagi.. Aku cuti 3 hari.. Sebab hari Isnin Nuzul Quran.. Heehee.. Aku rasa aku ingin kembali giat menulis entry la.. Sebab Hysman WanAbe dah keluarkan statement power yang buat aku tersentak dan terkejut lalu tersedar dari lena yang panjang.. Amboi.. Statement aku tak menahan.. Haha.. Betul gak kata Man.. Dulu aku rajin post entry.. Sebulan mahu cecah 50.. Tapi sekarang, nak cecah 20 pun tercungap-cungap.. Adakah nafsu aku jatuh merundum pada dunia blogging??? Tapi kenapa??? Hmm.. Anda sila fikirkan ya jawapannya.. Haha..


Entry kali ini entry santai.. Entry ringan.. Entry suka-suka.. Tentang nama.. Panggilan.. Nama manja.. Nama timangan.. Nama dukungan.. Eh.. Ada ke??? Apa-apa pun, aku nak story sikit pasal nama panggilan ni.. Aku tergerak hati nak tulis sebab terdengar adik kepada sahabat baikku memanggil kawannya yang bernama Faiz sebagai.. GEGAK.. Ya.. GEGAK.. Unik sungguh nama tu.. Teringin nak tanya kenapa GEGAK jadi panggilan.. Huhu..



Aku pula.. Nur Farhana.. Banyak nama panggilan, nama manja, nama timang-timang dukung-dukung orang bagi kat aku.. Ada yang lekat.. Ada yang sangkut.. Ada yang tak cukup kuat nak lekat.. Kene guna gam gajah kot.. Haha.. Dalam family, aku dipanggil Along oleh parents dan adik-adik aku.. Balik kampung, orang-orang kampung panggil aku Ana.. Sekolah Cina dulu, budak-budak lebih senang panggil aku Nur.. Kadang-kadang sebab dah terbiasa, dari Nur hanya jadi No bila disebut.. Haha.. Aku layankan saja..


Dulu aku suka berutus surat.. Ramai sahabat pena aku.. Dari merata tempat.. Bersepah-sepah.. Aku guna nama Hana.. Tapi itu dulu.. Nama Hana itu pun dah lama tak aku guna sampai la sekarang aku mula berjinak dalam dunia blogging.. Kawan-kawan maya panggil aku dengan nama Hana.. Satu je pasal nama Hana ni.. Kawan-kawan aku suka gelak bila kawan-kawan blog panggil aku Hana.. Sebab nama Hana buat mereka ingat pada adik Giant, watak dalam kartun Doraemon yang rambut berpetak-petak dan berbadan montel.. Huhu..




Tetapi.. Ada pula seorang insan ni.. Panggil aku dengan nama Hana juga.. Tetapi belakangnya ditambah dengan WanAbe.. Awal dulu aku ingatkan Hana WanAbe panggilan diberi sebab aku ni macam si Datin WanAbe tu.. Terkejut gak.. Ya laa.. Adakah aku segedik itu??? Oh tidak.. Lagi gedik okeyh.. Muahahaha.. Lama-lama ada juga orang yang ikut memanggil dengan nama itu.. Cik Hana WanAbe.. Haha.. Layan..


Masa sekolah Convent Kajang dulu, ada seorang sahabat yang sangat rapat dengan aku.. Shabina Begum namanya.. Dia memanggilku dengan nama Fairy.. Entah kenapa aku tak pernah tanya.. Sampai sekarang nama itu kekal aku guna.. Untuk nick YM aku dulu, untuk username itu dan ini, email sana sini, cuma aku tambahkan Ana di belakangnya dan jadilah Fairyana.. Kiranya nama ni banyak jasanya padaku.. Huhu.. Di Pasum pula, budak-budak cube panggil aku dengan panggilan Kak Long.. Mungkin sebab aku paling tua, lahir bulan Januari..


Satu nama yang aku tak pernah lupa sampai sekarang.. Baby.. Abang angkat time di Pasum dulu yang bagi.. Okey.. Jangan gelak.. Aku tahu korang mesti nak cakap nama tu tak padan kan dengan aku.. Tapi.. Aku suka.. Heehee.. Macam rasa dipanggil kekasih lak.. Oopss.. Terlebih sudah.. =p


Sekarang ramai yang pangggil aku dengan nama Fana je.. Di alam maya, ramai yang selesa memanggil aku Hana.. Begitulah alkisah cerita tentang nama manja dan timang-timangan ni.. Kalian semua mesti ada juga kan??? Jom laa share... Boleh aku panggil kalian dengan nama manja je.. Cepat mesra lagi.. Heehee.. =)



Sekarang aku tengah layan Boys Over Flowers.. Ada juga yang sebut Boys Before Flowers.. Mana-mana aja.. Aku tahu aku ketinggalan zaman, tapi nak buat macam mana.. Aku seorang yang sibuk.. Cuma lepas exam ni sahaja aku sempat bernafas dan enjoy sedikit.. Itu pun sedikit aje okeyh.. Huhu.. OST dia pun habis aku download.. Sedap lagu-lagu dia.. Lagi satu lagu.. Cinta Ada.. Sekarang selalu putar di Hot FM.. Aku suka lagu tu.. Jaclyn Victor, Sheila Majid dan Karen Kong nyanyi.. Dah download pun.. Haha.. Maklumlah.. Aku kan terkenal dengan nama panggilan Gudang Lagu, lagu yang latest2 harus cepat aku update.. Tolong jangan report polis ya atas keaktifan aku mendownload lagu.. Heehee..


Semua rindu aku kan.. Haa.. Amek entry panjang kali ini.. Baca jangan tak baca.. Haha.. Okey semua.. Jangan lupa kasi tahu sama aku apa nama manja korang okey.. Heehee.. Baby nak end entry dah ni.. Sampai next masa.. Haha.. Baby minta diri dulu. Tata semua.. Assalamualaikum..



28 Comments Here:

Nur Aainaa Khairunnisa berkata...

nama manja ek cikHana....

sah² mak,arwah abah ngan arwah nenek panggil "adik"...maklumla anak bongsu kan...huuhuhu...

abg²ku panggil "aainaa"...
kawan² pun panggil "aainaa"...
kengkawan kat blog ni pun panggil "aainaa"...

masa sekolah rendah dulu ader sorang cikgu ni panggil aainaa ngan nama "nisa"...camner leh tersesat ntah...huhu...tak penah² orang panggil aainaa "nisa"...

makcik kat umah ni n family dier panggil aainaa "dikna"...

itu je rasanya nama panggilan aainaa...tak banyak pun...huhuu..;p

oMMy fiRuz berkata...

name manja x de..tp can call me cilo..hehehe..
tp akak mmg suke la nama farhana ni..manjenye...like my dotter..
manja & gedik santai..ekkekekek...

Mr.Homosapiensz berkata...

banyk btol nama timangan....mal her pggl cik farhana...skema gitu..huhu

Lama x layan korea...last drama layan "Couple or Trouble"...

Hana a.k.a Fairy a.k.a Ana a.k.a along a.k.a Baby donload katner korea erk...

rekemen skit drama santai korea/jepun.huhu

John Iverson berkata...

Bnyak nama pangilan sis...

Tukang cerita berkata...

Salam hana....
hahahaaa.... akak baghu jer plan nak wat entry pasal nama manja ni..tgk2, hana dah dolu....

tak pe, nanti2 akak plak yg buat.... bukan apa, kawan2 kat fb pening bila adik2 akak panggil 'nama lain' kat akak....

:)

Amieynna Amin berkata...

hana..
entry yg menarik..
tetibe je daku terasa..
ini entry untuk daku ke..
kerana ape..
kerana currently ade org panggil kite dat name..
nama yg mana..
name yg kat tajuk entry ni..
ooppppsss....

kite xpenah penat baca entry hana yg panjang2..
hehe..wat laa lagi panjang..

anakcikmad berkata...

hi nur farhana *saja xnk pggil nama manja~ehe*

best cerita boys over flower tu...kan kan...;p

misz A.C.C.A berkata...

wah.... n3 kali ni membangkit semangat mcam n3 akak yg lpas2.. bagus2... moga mud berblog akan terus aktiv kembali.. ngeee =D

baby? kak baby? ker bayi?hihi

ada juga seorang kawan pgl saya baby gurl, gile kna glak ngn kawan2 lain.. adoyai....

dan, selamat menonton BOF! i told u, crite tu best+hot... citer tue bhantu, tambah hantu sbab ada 4 lelaki ganteng!

Bp @ pengerindu.com berkata...

nama i dikampung family pangil i E.B kekadang masuk kat beby.eoaokekooke

Zumairi berkata...

nama timbangan saya ialah tumpang sekaki ;-)

DilOt berkata...

Hana a.k.a Fairy a.k.a Ana a.k.a along a.k.a Baby..

sudah kembali ye...

adilah a.k.a dilah a.k.a dil a.k.a dilot a.k.a lot pun baru kembali de mood baca blog dan komen2 blog org lain..

kalau tak hanye jadik silent reader je...hehe....

imHepPie berkata...

nak pnggil cahaya yg riang gembira ley x???

oranglidi berkata...

wa sndiri dah x ingat name wa. hahaha!

Kuwe berkata...

haaha

byk pulak nama ko yeh?
agak orait
fara ngan hana la kot.
nak sebut farhana mcm pjg pulak.keh2


aku pulak.Kuwe.tu je.kadang2 jadi pokcek.sbb aku kecik
hahaha

Farhana berkata...

Aainaa.. Dekna tu.. Wah.. Mcm nama artis plak kamu.. Hahaha.. =p

Farhana berkata...

Ommy firuz.. Cilo yerk??? Heehee.. Ngape cilo??? Huhu.. Ye btoi.. Saye mmg manje.. Hoho.. =p

Farhana berkata...

Mal.. Cik farhana pn ok jek.. Mal bkn mmg skema ke??? Hahaha.. Ooo.. Couple or Trouble yek.. Hmmm.. Layan juge ye kamu cite cintan cintun ni.. Huhu.. =p

Farhana berkata...

John.. Hehehe.. Banyak gak kan.. =p

Farhana berkata...

Waalaikumsalam akak.. Heehee.. Sehati sejiwa laa kita.. Tu laa pasai.. Hehe.. Okeyh kak yang.. =)

Farhana berkata...

Minna.. Wah kamu.. Suke laa tu.. Ade org panggil baby.. Manja dan mesra gitu kan.. Hahaha.. Tahniah2 ye daku ucapkan.. Huhu.. Maceyyy minna sbb tak pernah pnat dgr celotehku.. Haha.. =)

Farhana berkata...

Anakcikmad.. Yup yup.. Besy cite tu.. Berbaldi-baldi air mata tgk cite tu.. Huhu.. =p

Farhana berkata...

Biha.. Hehe.. Bangkit smangat ke kuih bangkit dik??? Hik hik hik.. Moga akak tabah utk truskan hidup brblogging ni.. Hehehe.. =p

Baby.. Manje.. Akak suke dgr.. Huhu.. Akak dah abes daa nengok cerita tu, mmg hantu ler biha.. Hantu tu pn tak hantu mcm BOF tu.. Haha.. =p

Farhana berkata...

Jacky.. E.B??? Maknanya?? Baby pn ada.. Lelaki mane ade panggil baby.. Tak best dengar.. Haha.. =p

Farhana berkata...

Zumairi.. Tumpang sekaki jek ke??? Bukan dua kaki? Hehehe.. =p

Farhana berkata...

Dilot.. Name panggilan kamu unik tau.. Hehe.. Tu laa pasai.. Entah nape malas menyelubungi diri.. Tp nasib bek skarang sudah okey.. Heehee.. =)

Farhana berkata...

Mimie.. Ouh.. Itu sgt pnjang plak.. Tp kalo nk pggl blh jek.. Saya rela.. Hehe.. =p

Farhana berkata...

Oranglidi.. Kah kah kah.. Bkn namanya WA ke??? Hehehe.. =p

Farhana berkata...

Kuwe.. Mmg bnyk.. Nak wat guano.. Popular.. Kah kah kah.. =p

Farhan pn blh jek.. Skema tp sodap.. Haha.. Kan pokcik kan?? Huhu.. =)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.