Desperate Virgin.. Is it ME??? | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Desperate Virgin.. Is it ME???

21 comments
Assalamualaikum..




In life, people come and go..
Just like a dream..
It appears when you close your eyes..
And when the eyes wide open, it vanished..


How much I wish that "people" come and never go..
Because I'm sick of waiting.. Sick of missing..
Sick of loving..
Sick of everything..


I'm not a love seeker..
Nor I'm a desperate little girl..
I'm just pursuing happiness..
Happiness where I doubt..
Will ever be mine or never..


Aku sedar aku bukan siapa-siapa..
Bukan si cantik yang selalu dipuja..
Bukan juga si seksi yang membuat kau teruja..
Aku cuma insan biasa..


Aku mencari bahagia..
Bahagia yang ku tunggu selama di dunia..
Sudah puas aku derita..
Bila ku rasa bahagia akan datang menjelma..
Ia lenyap, tinggalkanku tanpa sepatah kata..


Walau zahirnya tampak sempurna..
Batinnya bercelaru mencari makna..
Makna hidup dalam bahagia..
Yang dinantinya tak pernah kunjung tiba..



Kalahkah aku pada dunia..
Bila diuji sedikit dariNya..
Aku rebah tiada terdaya..
Langsung lemah tiada bersuara..



Tamat dah coretan aku.. Secebis momen-momen perasaan aku yang bercampur baur di kala ini.. Faham??? Tak faham??? Emosional ke aku??? Kerap sahaja aku bicara tentang rasa.. Mungkin perempuan begini sifatnya.. Meluah, melerai apa yang ada di dada.. Dalam dada ya bukan di luar.. Ooppsss.. Tetttt.. Censored sedikit di situ.. Aku sendiri kadang-kadang tak faham kenapa dengan aku.. Sindrom pre-menopause ke??? Hendak kata umur dah lanjut, baru 22..


Jujur aku bagi tahu.. Walau umur aku baru je 22, aku rasakan sudah tiba saat aku settle down.. Faham apa yang aku cuba sampaikan tentang settle down??? Aku rasa cukuplah enjoy, masa untuk galas tanggungjawab.. (ni aku nak pelangkung budak Farhana ni.. tanggungjawab belajar dia tak ingat, tanggungjawab lain, laju jek..) Kawan-kawan aku naik risau.. Aku pun turut sama naik risau.. Kenapa dengan aku??? Oh.. Farhana.. Come on.. Life is not all about that "little portion".. I kept remind myself about that.. Still the syndrome come and never go.. I'm confused.. The feeling gets stronger day by day.. Someone please help me.. I don't want to be a "DESPERATE VIRGIN"..


Okeyla.. Sampai ketemu jawapan pasti.. Sampai kalian selesaikan masalah aku ni.. (sape berjaya bagi penyelesaian bernas, aku bagi satu pakej percuma.. HUGS + KISSES..) Hehehe.. Kita jumpa lagi.. Di lain entry.. Tata tutu titi..


Assalamualaikum.. =)



21 Comments Here:

hysMan.. berkata...

Assalammualikum cik Hana..
wahhh!! lame tak berkunjung ke teratak hijo yg penug riang ini..
hehee..

Gadis Terdesak itu maksud kamu yer??hmm.. itu mungkin mentality kamu saje kot.. pd org laen bese je kot.. mungkin kamu lihat sekeliling kamu persekitarannya tak sama seperti kamu,jd itu yg menimbulkn pelbagai persoalan yg kamu sndiri susah nk ungkai..hahaa..

untung jd pompuan mudah nk meluahkan,dan menagih simpati dr lelaki..yg psti kamu tidak pre or monopos..heheee...kamu baru 22 tp kamu ingin nk jd ke 52 mane tidaknyer..ish kamu nih..

pikir belajo laa..adehh!!

syaf berkata...

itu dia...
statment berbaur sentap kan...

fndrocka berkata...

aduh..baru 22..macamlah dah tengok dunia puas2..tempat org..pengalaman mcm2 di luar tu..antara sedar dan tidak je

fndrocka berkata...

aduh..baru 22..macamlah dah tengok dunia puas2..tempat org..pengalaman mcm2 di luar tu..antara sedar dan tidak je

Tukang cerita berkata...

Umur 22..akak tak pk pasal kawen lagi....
Lebih fokus pada pelajaran dan harapan keluarga...
:)

Zumairi berkata...

terdesak mmg bagus...itu tandanya kita menghargai cinta walaupun selalu dikecewakan

misz A.C.C.A berkata...

adus kak.... saya pon ada sindrom tue jgak.... plan cantek punye tapi masalahnye, partner takde... huhu

Bro_mie berkata...

tanak tolong setel....nanti dapat hug and kiss......wakakaka! pls....focus ur study, bro dengar medic ader byk buku nak hapal....hihi
ni way x salah enjoy, per salah release tension....

John Iverson berkata...

Sabar sis... Jalan hidup x selalu lurus... senang je... keep moving forward ya sia....

SuFy berkata...

ehehe..wah, mendalam sungguh maksud sis tu kan..xpe, smg bertemu yg terbaik k..dan smg berjaya dlm hidup..hehe

amirrash berkata...

hm..menarik dan tertarik dengan posting ini. nampak sincere.

apa-apa pun menjadi anak dara terdesak "desperate virgin" adalah sesuatu yang menguntungkan. sebab? anda akan berfikir luar dari kotak (think outside the box) sama ada untuk mendapatkan lelaki yang berkenaan (berkenan) atau menghilangkan desperate itu dengan cara yang wajar (opss...saya tidak mencadangkan sesuatu yang lari dari norma ketimuran ye!).

p.s
saya rasa anda telah jumpa satu realiti kehidupan yang biasa. adakah umur kita sudah sampai masa untuk "itu"?.

salam

Farhana berkata...

Waalaikumsalam encik hysman.. Kamu mmg lama yek tak dtang sini.. Hehe.. Takpe.. Ku paham.. Pasti sibuk ngan kerja kamu.. =)

Hampir jadi gadis terdesak tapi blum jadik lagi laa man.. Huhu.. Ku rasa surrounding wat mentaliti ku bgitu rasanya.. Kawan-kawanku sumenye dah ada pakwe dan dorang rata-rata umur 26.. Itu laa pasai ku rasa.. Hmmmm.. Tapi nak wat guano.. Blajo je laa slagi trmampu yek man.. Heehee.. =)

Farhana berkata...

Syaf.. Haha.. Statement pling sntap dariku.. Terimalah.. Heehee.. =p

Farhana berkata...

Fndrocka.. Itu laa dia.. Umur baru jek 22.. Ish3.. Tapi tu laa.. Ku tak minat pn pada benda luar atau dunia luar, tak trtarik lngsung.. Hmmmm.. Entahlah..

Farhana berkata...

Kak nurul.. Tapi masalahnya, masalah ni dah jadi trlalu dominan.. Plajaranku tak lupe.. Bgitu juge abah dn emak.. Cuma prkara ni wat daku asyik brfikir.. Hmmmm.. Susah btul pikiranku ni..

Farhana berkata...

Zumairi.. I like ur statement.. Btul gak kan, trdesak wat kan seseorang lbih hargai cinta.. Tapi kalau trdesak sgt pn mgkin tak elok kot. Kan???

Farhana berkata...

Biha.. Hahaha.. Samalah kita dik oiii.. abes tu nak wat caner yerk dik??? Haih.. Manyak kompleks ini problem.. Haha.. =p

Farhana berkata...

Bro.. Haha.. Lawak laa bro ni.. Hik hik.. Saye msih fokus bro tapi cume kdang2 pikiran nakal mnganggu jiwa bro.. Tak tahu macam mana mahu tenangkan pikiran itu..

Farhana berkata...

Bro john.. Masih sabar dn trus sabar.. Hoping dat one day, everything will go smooth for me.. Hope so.. =)

Farhana berkata...

Sufy.. Heehee.. Mndalam ke? Hmmm.. I'm glad that what i want to convey sampai.. Huhu.. Thanx sis.. Really hope so.. =)

Farhana berkata...

Amirrash.. Entry mmg lahir dari hati yg sgt terseksa.. Entahlah knape perlu terseksa sdgkan ianya tak perlu.. Tapiii.. Still juge pikir..

I'm thinking outside the box.. But I can't do anything about it.. Mgkin mentaliti "perempuan kene jaga tatasusila, jgn perigi cari timba" make me just think but no action can actually being done.. Entahlah..

Saye pn trtanya, btul ke umur mcm saya dah sedia untuk itu.. Kalau nak ikut sedia atau tak, umur bkn pengukr rasanya.. Tapi kesediaan diri sndiri tu yg palng pnting.. Pape pn, trima kasih singgah di sini.. =)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.