Happiness Is A Journey.. Not A Destination.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Happiness Is A Journey.. Not A Destination..

18 comments
Assalamualaikum.. Salam 22 Ramadhan.. =)


* * * * * * * * * *


Ini satu dilema aku sampaikan untuk kalian.. Ini soal kehidupan dan kebahagiaan.. Hellen Keller bilang, "When one door of happiness closes, another opens.. But often we look so long at the closed door that we do not see the one which has been opened for us.." Itu beliau yang bilang, beliau yang kata, anda nak kata apa? Tindakan yang sepatutnya adalah?



Mengejar kebahagiaan yang hati inginkan tapi masih samar-samar lagi samada dapat atau tidak bahagia itu?


ATAU..



Menyambut kebahagiaan yang datang dihulur tanpa duga didepan mata namun masih samar-samar lagi benar-benar boleh bahagia atau tidak?



Someone used to tell me, think of what makes you happy and not why it makes you happy, then you'll definitely find your happy ending.. Better start to think of what actually makes me happy..


Happiness is a journey and not a destination.. Maknanya, saat kita keluar dari perut ibu, celik mata dan menangis sehingga kini, semuanya adalah happiness.. Quote yang sangat pendek but yet memberi satu aura positif yang sangat-sangat besar.. =)


And out of those 2 choices.. Aku pilih.................


Have a great Wednesday.. Assalamualaikum..



FOOT NOTE: 6.30 A.M.. Hospital Taiping.. Posting Orthopedic.. Sebulan..


Rindu kot.. =(



18 Comments Here:

nursarah berkata...

maknanya semua citer drama/novel yg happy ending tu auta la ek..

lagi2 novel. gila sengsara mula2 than mesti happy lastnyer.

kehidupan yang sebenar. tentu bukan cam novel.

its happy journey. not happy ending. yeah!

Hizami Rahim berkata...

hehe.
nak happy, u must get ready with sadness.
:)
bak kata org dulu2,
bsusah2 dulu, bseang2 kemudian.
tak gitu?
ngeee~
:)

Cikgu Nizam berkata...

Kita ada hak untuk memilih, dan pilihan itu belum tentu yang betul untuk kegembiraan... Namun, berdoalah selalu, moga kegembiraan sentiasa bersama dalam perjalanan yang panjang ini...

Kerana kita hanya mampu merancang, tuhan yang menentukan... Beristikharahlah dalam setiap tindakan...

adrinaqamarina berkata...

setuju! hapiness ialah journye.

ttak best la hidup kalo hepy je, tak de turun naek.

kakak, enjoy ur month kat wad ortho :)

Linglung berkata...

happy gua baca...btol la tu, nak cari nak kejar bahagia bukan boleh sekelip mata. kdg2 byk kali sedih derita pun xjumpa2 lagi bahagia.

kuatkan hati..hari ni hari rabu! jumaat depan raya!

Daffodil D berkata...

Setuju. Bila dah happy tak semestinya takkan ada sedih dan kembali happy. :)

♥CIK SHA♥ berkata...

putaran kehidupan..ade gembira ada sedih..berputar2..turun naek..kegembiraan adalah ujian Allah..begitu juga dengan kesedihan..

black_mel berkata...

owh..baru tau...tq2...hehe..

kyuubi berkata...

dlm kehidupan sebenar, hapiness bukanlah suatu yg senang digapai. ianya perlukan pengorbanan kedua belah pihak barulah beroleh kebahagian.

kyuubi berkata...

dlm kehidupan sebenar, hapiness bukanlah suatu yg senang digapai. ianya perlukan pengorbanan kedua belah pihak barulah beroleh kebahagian.

kyuubi berkata...

dlm kehidupan sebenar, hapiness bukanlah suatu yg senang digapai. ianya perlukan pengorbanan kedua belah pihak barulah beroleh kebahagian.

kyuubi berkata...

dlm kehidupan sebenar, hapiness bukanlah suatu yg senang digapai. ianya perlukan pengorbanan kedua belah pihak barulah beroleh kebahagian.

kyuubi berkata...

dlm kehidupan sebenar, hapiness bukanlah suatu yg senang digapai. ianya perlukan pengorbanan kedua belah pihak barulah beroleh kebahagian.

farhana berkata...

Sy pilih untuk kejar kebahagiaan sehinggalah kebahagiaan yg dikejar tu mmng konpom xdpt...

molmolla berkata...

aigo! korean :)

Liza berkata...

baru dgr tadik, lebih kurang mcm nie..

life is a marathon, not a sprint.

deep kan?

shahirahkhairudin berkata...

selamat berposting ana.. rindu? rindu aku? awww!!! ekeke..

me.. i choose happiness.. i've gone thru so much pain.. dan sekarang masa untuk kejar bahagia.. jalan itu kita yang pilih bukan?

hans berkata...

selalunya hidup manusia takkan semuanya indah
pasti ada ujian

P/S : Review Film : Step Up 3D Memang Gempak! Kalau Boleh Nak Tengok Lagi 4 Kali!

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.