Filem Hindi Best - Daawat-E-Ishq Subtitle Bahasa Melayu | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Filem Hindi Best - Daawat-E-Ishq Subtitle Bahasa Melayu

3 comments
Assalamualaikum.

Argh! Lama kan tak bebel panjang lebar. Haha. Sibuk, KATANYA!!! Okay, this will not be a long post from me. Just a simple one I guess. Ingat lagi kan slot review filem Hindi yang lalu untuk filem Daawat-E-Ishq? Guess what, I've watch that movie for 4 or 5 times already, I've lost count. Duh! Haha. Tapi itu bukan point utamanya ya kawan-kawan.


Atas sebab filem ini adalah filem kesukaan aku, ditambah lagi ada juga insan yang berjaya aku pengaruhi untuk tonton iaitu Cik Siput Sungai Hanis Amanina, dan dia pun setuju filem ini memang best. Jadi aku pun gigihlah mula terjemah subtitle BAHASA MELAYU untuk filem ini, supaya lebih ramai lagi orang akan tonton. Ecewah!! Projek kedua aku selepas filem MISS GRANNY yang mana dah cecah lebih 700 muat turun di Subscene.

Pertama sekali, aku mengaku memang SUSAH GILA terjemah subtitle filem Hindi. Walaupun aku dah tonton sejak dari kecil lagi. Bila ada yang tak kena dengan subtitle English asal, nak tak nak aku kena tonton semula filemnya untuk dengar dialognya. Just so that the sentence make more sense bila aku dah terjemah. Keduanya, dah tentulah lagu. Oh ya, aku terjemah lirik lagu sekali okay. Zzz. Haha. Sangat puitis dan sangat susah. Lagipun filem ini banyak perihal makanan, jadi kena telaah pasal makanan pula. But, it was a good experience.

Hope my subtitle will benefits some people. Walaupun bukanlah subtitle yang tip top dan terbaik, tapi harapnya mesej dari filem ini tentang ISU DUIT HANTARAN boleh sampai ke hati-hati kita orang Melayu. A deep movie. Indeed, a very deep one. Selamat menonton. Selamat bercuti sekolah. Jaga diri. 

Assalamualaikum.







3 Comments Here:

Amanina berkata...

Huwoooo, terbaik laaa ada bahasa melayu :D betul2, harap org lain pun dapat mesej cerita ni :D

hanisamanina.com

farhana berkata...

Dengan cergasnya I download film ni hehehe. Xsabarnya nk tgk. Dala psl makanan.

OMG babe, u yg buat sub bm tu? Hebatnyaaaa

FarhanaDr berkata...

@farhana Haha. Lepas tengok filem ni terus crave nak makanan beriani tau. Hahaha. Susah sebenarnya nak translate, lagi2 part lagunya tu. Kalau kureng dan pelik tu, harap faham2 je la. Kekeke. Enjoy the movie babe. :)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.