RM 5.50 | " Cahaya Yang Riang Gembira "


RM 5.50

7 comments
Assalamualaikum..


Nampak NICE kan? Nampak DELICIOUS kan? Nampak MENGGODA kan? Nampaklah segala-galanya yang rasa nak nampak kan? Kekeke..

Gambar ihsan dari BLOG INI.. Kredit kepada tuan punya gambar.. =)

Teringin nak minum.. Seminggu dah mengidam.. Restoran yang ada dalam kolej kehabisan tembikai, tak merasalah.. Semalam keluar ke Kota Damansara, makan di tempat biasa.. Order segelas air yang diidamkan, TEMBIKAI LAICI.. Sampai-sampai depan mata, tengok air cair, tembikai sikit, dalam hati dah dapat agak apa rasa dia.. Rasa punya rasa, rasa laici lagi kuat.. Patutnya rasa tembikai dengan laici kena balance.. Baru masyuk! Gelas memang cinonet.. Laici ada 3 biji.. Sedut-sedut, sekejap dah habis.. Memang tak puas..


Saat dan ketika inilah aku teringat TEMBIKAI LAICI restoran 4U2C di Ipoh.. Gelas besar gedabak, terbaik punya.. Tembikai pekat, laici pun banyak.. Harga RM 2.80 weh! Well, memanglah tak boleh nak compare dengan Kuala Lumpur..


Tapi.. Tapi.. Tapi.. Dengan kualiti dan kuantiti sebegitu, harga RM5.50 memang buat aku terkejut besar kot.. Terketar-ketar keluarkan duit.. Sedih! Huhu.. Macam makan dekat restoran eksklusif harga dia.. Mengidam pun tak lepas.. Macam mana? Hmmm..


Pengajarannya, kalau mengidam, buat sendirilah.. Tak payah bazir duit pergi kedai.. Murah pun murah, sedap pun sedap.. *Sedap ke?*


Okaylah.. Habis dah luah kesedihan.. Selamat bekerja semua.. Have a great day.. Assalmualaikum.. =)

7 Comments Here:

Azuan berkata...

skang harga makanan kedai semua nak cekik darah je...huhu

SyUhAdA berkata...

agak ar..mhl kot.

El-Janna berkata...

dekat pasar mlm seringgit... tp mmg nmpk delicious

farhana berkata...

Mak aihhhhhhhh!!!!!
Harga cekik darah!

Hans berkata...

mak aih
mahalnya
buat sendiri je lah
hehehe

mr.syazwan berkata...

waaaa dap nyeeeeeeeeeeeee

kyuubi berkata...

kedai nak duit je. baik buat sendiri. puas hati=)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.