Drama Jepun Apa Eh Yang Best Untuk Ditonton? | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Drama Jepun Apa Eh Yang Best Untuk Ditonton?

4 comments
Assalamualaikum.

Konnichiwa. Oit! Oit! Dah berubah selera eh? Haha. Tak adalah, dah selalu cakap pasal drama Korea, filem Hindi, jadi sekali sekala ubah anginlah. Lagipun sekarang semua orang tengah gila tonton drama Doctors, kalau aku pun cakap pasal Doctors takut ada yang menyampah nanti. 

Jujurnya, aku sangat jarang dah layan drama Jepun sekarang. Masa belajar dulu selalu jugalah layan, macam Team Medical Dragon, Hotaru No Hikari, Kurosagi, Attention Please, Meichan No Shitsuji, Yamato Nadeshiko dan banyak lagilah. Semua benda aku layanlah senang cerita. Tapi itu dulu masa zaman belajar. Sekarang, jarang sangat layan. Kalau aku buat pilihan nak layan pun, aku akan pilih genre cintan cintunlah kan. Haha. Apa yang best pasal drama Jepun adalah jumlah episod dia tak banyak. Senang kau nak marathon tanpa tercungap-cungap.

Tapi aku macam biasalah, aku download drama yang aku nak tengok, depends pada review, tapi aku peram dululah dalam hard disk. Kah kah kah. Last-last adik aku yang marathon habis. Nasiblah dia bagi postif feedback untuk drama-drama yang aku download. Dia kata best sangat!! Jom tengok antara drama yang adik aku kata best. Adik aku yang katalah, bukan aku eh.  




Drama ini yang adik aku suka sangat. Dia kata best gila-gila. Aku pun tak tahulah siapa yang gila. Haha. Aku download pun sebab ada Yamapi. Nampak tak, pilih drama sebab pelakon. Bukan sebab cerita. Haha. Tapi nasiblah drama dia best. Jom tengok sinopsis.

Junko Sakuraba (Satomi Ishihara) dreams of working in New York, but she currently works as an English conversation teacher. She's about to have her 29th birthday. Junko Sakuraba works hard to achieve her dream, but New York seem far away. She has also not dated in a long time.

Junko Sakuraba attends a funeral held at a temple. During the funeral, she makes a mistake and throws ashes onto a monk chanting a sutra. She feels apologetic and embarrassment.
Later, Junko Sakuraba's family deceives her into going on a blind date. The man she meets on the blind date is Takane Hoshikawa (Tomohisa Yamashita). Her date is the monk whom she accidentally threw ashes on.




Haa. Yang ini special sikit. Walaupun sinopsis dia aku tak berkenan sangatlah, sebab heroin bercinta dengan lelaki yang dah kahwin. Aku download sebab hero dia adalah hero kegemaran masa zaman aku sekolah dulu, Hideaki Takizawa. Haha. Muka dia berubah gila-gila, dulu macam baby-baby, sekarang macam abang-abang gagah okay. Haha.


HAPIMARI: HAPPY MARRIAGE


Hmm. Yang ini pula eh, drama Happy Marriage ini asalnya adalah manga yang sangat popular berjudul Hapi Mari. Aku download pertama sekali sebab tengok hero dia, eh macam kenallah. Haha. Rupanya mamat yang jadi hero kedua dalam drama Taiwan bertajuk Miss No Good. Baca pula sinopsis dia, terus bubuh bookmark. Jalan cerita cintan cintun siapa tak suka kan. Haha. Sinopsis?

Takanashi Chiwa is an office lady who works part-time at a club because she is in debt. One day, she gets into a quarrel with a wealthy and handsome customer who came to the club and is fired. The next day, a depressed Chiwa is summoned by her boss and finds the rude man from the day before down there. His name is Mamiya Hokuto. Hokuto suddenly proposes a contract marriage with Chiaki. Although she is initially resistant to the idea, she has no choice but to accept. The two of them overcome all sorts of troubles and become a real couple.

Persoalannya sekarang kan, bila masa eh nak tengok semua-semua yang dah download ni? Haha. Drama Jepun kalau dah terlayan memang boleh hook up. Lagi-lagi dengan iklan dia dekat tengah-tengah, comel suara pembaca iklannya. Haha.

Apa pun, bagi sesiapa yang cari drama Jepun apa yang nak cuba ditonton, bolehlah cuba tiga-tiga dekat atas. Dah tengok, beritahu dekat kita eh best ke tak. Haha. Okay daaa!! Selamat malam. Assalamualaikum.

* * * * *

P/S: Zaman awal-awal berblog, selalu juga buat entry appreciation pada readers. Sekarang, kadang-kadang buatlah special shoutout pada visitors yang rajin bertandang. Eh! Ada lagi ke pengunjung setia? Haha. This special shoutout tonight is for this special visitor who apparently always visit this blog using proxy I guess? Mungkinlah, dari dulu aku tengok dia masuk blog ini mesti guna proxy luar negara. I may or may not know who you are, but, wherever you are, saya doakan semoga segala urusan awak dipermudahkan, semoga awak sentiasa tersenyum dan berbahagia. Don't be sad. Smile, cause it cures heartache.
:)



4 Comments Here:

udez huda berkata...

oh...dah lama tak nampak yamapi..nak download kat mana ni? huhuhu

Farhana Cahaya Riang berkata...

@udez huda Haah. Lama tak nampak Yamapi. Haha. Dekat artikel tu saya ada letak link untuk tonton. :)

udez huda berkata...

@Farhana Cahaya Riang Tq awak..nanti nak tengok bila2 free hehehe

Farhana Cahaya Riang berkata...

@udez huda Website KissAsian ni untuk streaming, tapi saya download video dia guna IDM. Senang sebab hardsub. Tapi kalau nak download terus dari link, boleh gi website bawah ni. :)

http://smallencode.com/download-jdorama-from-five-to-nine/

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.