Seriously? | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Seriously?

Leave a Comment
Assalamualaikum.

Agak-agaknya beginikah pemikiran gadis-gadis yang meminati drama Korea? Amboi! For that kind of world like in the drama, sampai berdoa supaya ianya akan terjadi dalam realiti. Haha. Bunyinya macam so materialistic dan high taste? Ayte?

1) RICH

Pernah tak dengar orang sebut, "While some girls are busy looking for a rich husband, I'm busy trying to be rich before becoming a wife." Well, I guess that explain it all. Bukanlah nak jadi kaya raya macam seorang billionaire, gamaknya tak kahwin kot. Cuma biarlah orang kata financially stable. Sebab bagi aku, satu benda kena pegang, we never know what the future brings, so better be prepared. ^^

2) HOT & HANDSOME

Kalau aku rasa So Ji Sub kacak, ada orang mungkin tak setuju. Ada orang lain kata Lee Min Ho kacak, bagi aku biasa saja, tak berkenan sangat. Jadi benda alah kacak dan cantik, subjektif. Lain orang lain matanya. Lain mata lain pandangannya. Asal bila kita tatap hari-hari tak ada rasa menyampah okay sangat dah. Rasa boleh dipandang, boleh ditenung, boleh ditatap, mata sejuk memandang, itu semua lain untuk setiap orang.



Jadinya, daripada duduk pray untuk benda alah rich, hot and handsome, baik praying for our health, our rezeki, our success in life and as well as akhirat. Kalau nak berangan-angan ke, dreaming ke, itu okay. Haha.

Okay, jom sambung tengok The Heirs. Kekeke. Have a great weekdays. Selamat berpuasa bagi yang berpuasa pada hari ini. Salam Eidul Adha. Jaga diri semua. Assalamualaikum.


0 Comments Here:

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.