A Comedian And A Killer?! | " Cahaya Yang Riang Gembira "


A Comedian And A Killer?!

4 comments
Assalamualaikum.

Salam pagi Selasa. Eh. Esok dah mula cuti sekolah sempena tahun baru Cina eh? Bila nak dekat Chinese New Year, tak semena-mena mesti teringat kenangan zaman sekolah dulu. Dulu aku sekolah Cina, jadi boleh dikatakan 95% dari pelajarnya berbangsa Cina. Aku ingat lagi kenangan ikut kawan-kawan beraya rumah mereka, dah puas beraya rumah kawan pergi pula rumah cikgu. Habis satu taman perumahan kami tawaf. Datang beraya, kopek buah mandarin sebiji dua, makan gula-gula, dapat duit, balik!! Haha. Dah habis taman sendiri, pergi pula taman sebelah. Ouh. I miss my childhood.

When I was a small kid, I used to be so bright and very active. Lots of friends because I was easy going and humorous. But as I grew up, the sense of humor, it kinda lost the touch. Friends? Also not so much. Part of the reason I named my blog Cahaya Yang Riang Gembira, because I thought I wanna bring back the old me. That little bright and funny girl I used to be. It's a happiness when you're able to make other people happy.

This one here is just another fun thing that I did on Facebook few days back. Ramai benar orang sibuk duduk share Wikipedia tentang diri mereka, jadi aku pun saja-saja cuba. Well, ini bukan betul-betul, just for fun. But, I love how the Wikipedia wrote about me.

A comedian!! One of the most hilarious human being alive


Yerp. You are right. A comedian. An occupation where you entertain people and make them laugh. Thank you Wikipedia. Lol!

Have you tried yours? Bet it's going to be funny too. Oh yeah, I never thought I worth 26 million. Haha. Anyway, have a great day people. Happy holiday. Take care. Assalamualaikum.

4 Comments Here:

Time Traveller berkata...

Zaman kanak2 memang terkenal dengan keseronokan nyer.. biasa yg beraya dari rumah ke ruamh tu time raya puasa jer.. belum pernah buat time raya cina hahahaha :D

Wikipedia.. hahaha boleh try buat tgk :CD

king fadhlee berkata...

Hahaha..klu dingatkan semula zaman kanak2 mmg lawak kutip angpau ni kemestian...:-)

FarhanaDr berkata...

@Time Traveller Haha. Lebih kurang macam raya puasa jugak. Tapi memang seronok. Learn a lot about their culture as well. :)

FarhanaDr berkata...

@king fadhlee Haha. Betul tu. Kenangan yang berharga yang tak boleh ditukar ganti dengan apa pun. :)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.