Sunyi Dunia

Leave a Comment
Assalamualaikum.

Salam 12 tengah malam. Lama tak tulis-tulis conteng-conteng kan? Maklumlah bulan puasa, kita cool down sikit. Banyak benda yang jadi di sekeliling, aku cuma duduk di tepi dan jadi pemerhati setia.

These days it's getting difficult to sleep, banyak nak fikir, banyak nak selesaikan. Dalam duduk rancang masa depan sebelum tidur, tiap-tiap malam jugalah aku dengar adik aku yang tengah cuti semester mengekak atas katil dia sambil pegang handphone. Dia boleh menghadap WhatsApp berjam-jam, bergayut apatah lagi. Seronok benar tengok dia chatting dalam group, dengan "orang tersayang" kononnya. Ish, budak zaman sekarang.

Sebelum adik aku nombor dua kahwin, dia yang selalu bergayut dekat telefon. Aku dekat katil sebelah mampu tengok sajalah Labu. Haha. Loser ke? Eh, tak kot. Haha. Entahlah, lagi-lagi nak setahun lagi masuk 3 series, lagi selalu rasa sunyi menghambat. Mengada hati tisu ni, nak rasa sunyi bagailah. Heh. Biasalah, manusia, tak boleh lari dari rasa nak dikasihi, rasa sunyi, macam-macam rasa lagilah. Teringatlah dulu-dulu rajin WhatsApp, rajin Kakao Talk, Messenger. Sekarang tak ada dah semua itu bila usia dah makin meningkat. Satunya sebab tak ada sesiapa yang boleh kita WhatsApp, Kakao Talk bagai semua kan. Tak macam muda-muda dulu. Bingar sikit. Haha. Keduanya, dah tualah kot. Malas sangat nak huha sana sini, tapi dalam masa yang sama nak sangat ada teman yang boleh kita WhatsApp, kita Kakao Talk.

Bila dah umur meningkat, aku memang tak ramai kawan rapat. Tapi yang rapat, memang sangat rapatlah. Tapi takkanlah kita nak selalu menepek dalam inbox handphone dia borak tak sudah. Kawan-kawan rapat aku semua dah ada suami, dah ada anak-anak. Macam rasa tak berapa nak elok kalau selalu menganggu. Iya tak?

Apa bendanya ni eh? Nak kata mid life crisis belum lagi mid life. Haha. Ahh!! Bisik syaitan saja, dunia sangat. Sunyi, rasa kosong, memang takkan hilang kalau kita tak isi. Tapi macam mana cara kita isi rasa sunyi dan kekosongan itu yang menentukan berapa berkesannya rasa sunyi kita terubat. Minta ubat dari DIA. DIA Maha Mendengar. Kan?

Selamat malam. Assalamualaikum.
:)


If

Leave a Comment

If I just stay here
while the sun sets
If your frozen heart
could see me in the dark
If I’m still feeling blue
as you sometimes do
Would you say to me
that I was in your heart all along
If you find me here someday

I always was a dreamer
Wished for a rose in December
If you remember my voice
my promise
I will sing with a bluebird
kiss the rain the bird
If you’re coming closer
like a mellow dream

A little little bit of love
in my seventeen so sweet
A little little bit of tears
in my lonely heart
once again longing for a breeze
for a rose and kisses
for a little bit of you

When you appear in my own dream
in the twilight
Please tell me of your eyes
of your lies
When you appear in my dream

Come find me down
in the deep blue sea
Come figure me out
in this sweet melody of the rain
If you want me for real

If a little little bit of love is waiting for
Why don’t you come a little closer here
if you’re ready for
In my heart now I see a girl
dancing all day in the rain
singing for a fallen star







Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.